Nu Skin
Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

4 superstiții și mituri despre oglinzi

Redactor Divahair.ro

V-ați întrebat vreodată dacă oglinzile provoacă ghinion? În acest articol, expunem miturile și superstițiile oglinzilor, de la Bloody Mary la oglinzile sparte.

Bloody Mary: Un joc periculos de „Adevăr sau provocare”

Jocul „Adevăr sau provocare” există de ceva vreme, dar ați fost vreodată provocat să invocați o fantomă? Acest ritual folcloric susține că, dacă aprindeți o lumânare într-o cameră slab luminată și recitați „Bloody Mary” de 3 ori într-o oglindă, veți vedea o femeie acoperită cu sânge în reflexie. Legenda spune că aceasta poate să țipe sau chiar să treacă prin oglindă și să-și înfășoare mâinile reci în jurul gâtului dvs.

Originea mitului oglinzilor sparte

După cum spune legenda, atunci când spargeți o oglindă, veți fi blestemat cu ghinion pentru următorii 7 ani. Cât de adevărat este acest mit? Cum este anulat blestemul?

femeie care se uita in oglinda

Deși este greu de spus cât de exactă este această credință, este întotdeauna mai bine să fiți precaut, decât să vă pară rău. Accidentele se întâmplă și lucrurile se sparg - suntem oameni.

Dacă sunteți în căutarea unei oglinzi incasabile (sau cel puțin una ușor mai puțin predispusă la spargere), folosirea unei oglinzi acrilice este ideală. Acrilul este fabricat din polimeri de metacrilat de metil, ceea ce îl face în esență o rășină reactivă. Este flexibil, ușor și are o rezistență uimitoare la impact.

Există câteva opțiuni potențiale de inversare a blestemului:

  • Așteptați câteva ore înainte de a ridica fragmentele rupte, apoi adunați-le până la ultima bucată de oglindă și îngropați-le afară în lumina lunii.
  • Aruncați sare peste umărul stâng.
  • Luați o singură bucată din oglindă și atingeți-o de o piatră funerară.

Oglinzile cadou pentru cuplurile proaspăt căsătorite

Dacă dvs. sau cineva pe care cunoașteți se căsătorește, atunci aveți noroc. Cuplul fericit ar trebui să stea împreună în fața unei oglinzi. Nu numai că pot verifica cât de uimitor arată în ziua lor specială, dar participă și la o tradiție de nuntă.

Se spune că, dacă cuplul căsătorit se uită într-o oglindă la scurt timp după ce spun „da”, își unesc sufletele. Când vă uitați în oglindă cu cineva, se spune că acest lucru creează un univers alternativ în care cele două suflete pot trăi împreună pentru totdeauna.

O altă tradiție obișnuită a nunții este puțin mai riscantă; dar la fel de distractivă. Spargerea unei sticle în ziua nunții este de bun augur (încercați doar să evitați oglinzile). Bucățile de sticlă sparte reprezintă câți ani vor petrece cuplul împreună.

Acestea fiind spuse, deși uitatul în oglindă după ce v-ați căsătorit aduce noroc, să oferiți o oglindă proaspeților căsătoriți nu o va face. Culturile asiatice cred că dăruirea unei oglinzi unui cuplu în ziua nunții lor va aduce ghinion. Acest lucru se datorează parțial simbolismului, deoarece căsătoriile ar trebui să dureze pentru totdeauna, iar oglinzile sunt foarte fragile sau predispuse la spargere (cu excepția cazului în care este o oglindă acrilică). Un alt motiv este acela că oglinzile au potențialul de a reține spiritele rele.

Originea mitului oglinzilor acoperite

Acoperirea unei oglinzi după moartea unei persoane dragi își are originea ca tradiție cabalistă. Ei cred că, atunci când un suflet părăsește această lume, acesta lasă un vid. Acest gol permite spiritelor să pătrundă în lumea celor vii - inclusiv cele rele. Oriunde există un vid energetic, există potențialul ca energia negativă să se strecoare.

Odată ce cineva a murit, sufletul său este eliberat din corp și începe să cutreiere. Legenda spune că dacă un suflet întâlnește o oglindă înainte ca trupul să fie îngropat (de obicei în primele 3 zile de la trecere), sufletul lor va fi prins în oglindă. Se spune că acest lucru provoacă murdărirea oglinzilor sau chiar se transformă într-o imagine a decedatului.

Oamenii au pretins că văd fețele morților apărând în vechile oglinzi antice. Este acesta un suflet prins în capcană sau doar mintea noastră care ne joacă feste?

Unii cred, de asemenea, că demonii ar putea scăpa prin oglindă în lumea noastră. Pentru a preveni că sufletele și demonii prinși să rătăcească, pur și simplu păstrați-vă oglinzile acoperite, când decedează cineva.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (4)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!