5 greșeli în decorul ferestrei cu galerii pentru perdele și draperii

Redactor Divahair.ro

Galeriile pentru perdele și draperiile pe care le alegi pentru casă trebuie să fie funcționale și să completeze perfect decorul ferestrei și al camerei. În general, aspectul unei camere fără perdele lasă impresia unei amenajări incomplete, din care lipsește ceva. În schimb, dacă alegi textilele potrivite și sisteme de prindere adecvate, spațiul se va schimba complet, iar fereastra va fi un punct de atracție în cameră.

Qdecor.ro a pregătit lista celor mai frecvente greșeli în alegerea și montarea perdelelor și a draperiilor.

1. Măsurători incorecte

Probabil cea mai frecventă greșeală în decorul ferestrei este măsurarea greșită a lungimii și a înălțimii. Perdelele și draperiile trebuie să fie corect proporționate în funcție de perete și fereastră. Poți să ruinezi aspectul întregii camere cu măsuratorile greșite.

Sfat: Începe decorul ferestrei prin stabilirea proporțiilor șinelor sau a galeriei pentru perdele. Le poți monta pe tot tavanul, din perete în perete, sau le poți monta doar pe dimensiunea ferestrei, lasând în părțile laterale încă 20-30 cm.

2. Material insuficient

Secretul unor perdele foarte frumoase stă în bogăția pliurilor. Dacă materialul este insuficient, atunci perdeaua va sta aproape dreaptă și nu va avea un rol decorativ. În plus, daca vei dori să o legi în lateral cu un magnet sau un ciucure, ea se va strânge prea mult și fereastra va rămâne goală.

Sfat: Atunci când comanzi o perdea, calculează necesarul de material astfel: măsoară lungimea galeriei pentru perdea și înmulțește-o cu 2.

3. Perdele la dimensiuni standard

Deși sunt la îndemână și le găsești în toate magazinele, perdelele gata cusute nu sunt cea mai inspirată alegere. Dimensiunile sunt standard și există șanse mari ca perdeaua să fie prea scurtă, prea lungă sau insuficient de lată. De asemenea, perdelele gata cusute vin pe un sistem de prindere cu inele capsate care nu se potrivesc pe toate galeriile pentru perdele. Nu cumpăra în grabă produse nepotrivite, pentru că vei compromite întreaga amenajare.

Sfat: pentru un aspect elegant, îți recomandăm perdele cusute la comandă, cu pliuri realizate pe rejansă, potrivite dimensiunilor ferestrelor tale.

4. Sisteme de prindere nepotrivite

Galeriile sau șinele pentru perdele din PVC sau din plastic achiziționate din magazinele nespecializate reprezintă o altă greșeală majoră în decorul ferestrei. Deși sunt la îndemână datorită costurilor mai mici, aceste sisteme nu fac decât să creeze alte probleme încă de la montaj. Pe lângă aspectul urât, șinele și galeriile din plastic se vor curba sub greutatea perdelelor și a draperiilor și încet vor începe să se desprindă din tavan. În plus, în timp își schimbă și culoarea din cauza soarelui. Iar partea funcțională lasă de dorit: culisarea perdelelor este greoaie și forțarea acesteia contribuie la desprinderea șinei sau a galeriei din tavan.

Sfat: Alege șine și galerii din aluminiu, mult mai rezistente datorită sistemului de culisare bine finisat. De asemenea, au și un rol decorativ, fiind vopsite în nuanțe metalice, moderne sau clasice și se pot accesoriza cu diferite capete decorative.

5. Montajul greșit al șinelor sau galeriilor pentru perdele

Trebuie să ai în vedere și stabilirea funcționalității ferestrei: cum și cât se deschide, ce spațiu rămâne deasupra sau în lateralul ferestrei, cât de mult se depărtează perdeaua de perete în situația în care există un calorifer sub fereastră și care ar fi soluția cea mai potrivită pentru prinderea perdelelor.

Sfat: Cere sfatul specialiștilor în alegerea sistemului de prindere a perdelelor. Există console speciale de perete - unele lungi de până la 22 cm - care contribuie la realizarea unui decor funcțional.

Specialiștii Qdecor îți stau oricând la dispoziție cu sfaturi utile pentru decorul ferestrelor!

Articolul urmator La ce program se spală perdelele?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.8 (10)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.