5 greșeli pe care le faci în timpul curățeniei de primăvară

Lorena Teacă

Majoritatea femeilor sunt obsedate de curățenie, motiv pentru care, odată cu venirea primăverii, „întorc casa pe dos” și fac o curățenie ca la carte.

Chiar dacă femeile cred că dețin toate secretele unei case primitoare și curate, există riscul ca acestea să facă anumite greșeli, care le-ar putea afecta sănătatea. Spre exemplu, de multe ori din grabă sau din neatenție, acestea uită să șteargă praful de pe toate suprafețele, lucru care le-ar putea cauza afecțiuni respiratorii grave.

Dacă te-am făcut curioasă și vrei să descoperi și alte greșeli, răsfoiește galeria de mai sus!

Schimbi cearșaful o dată pe lună

Schimbi cearșaful o dată pe lună

Este necesar să schimbi cearșaful de mai multe ori pe lună, deoarece urmele de transpirație, murdăria și praful care se depun pe acesta ți-ar putea pune sănătatea în pericol. Schimbă cearșaful o dată pe săptămână și vei dormi liniștită, fără grija că te vei îmbolnăvi.

Uiți mâncarea în frigider

Uiți mâncarea în frigider

Frigiderul poate adăposti numeroase bacterii, printre care E.coli, salmonela sau listeria, motiv pentru care este necesar să-ți faci timp pentru curățarea regulată a acestuia. Dacă depozitezi în frigider pui crud contaminat cu o bacterie periculoasă (pe care plănuiești să îl gătești seara, când vii de la muncă, dar îți piere cheful și uiți de el cu zilele) și lângă el ții o salată, există riscul crescut ca bacteria să ajungă și la cea din urmă. Prin urmare, pentru a-ți păstra sănătatea de fier, spală frigiderul o dată pe săptămână, depozitează inteligent alimentele și aruncă imediat mâncarea alterată.

Lași rufe murdare pe podea

Lași rufe murdare pe podea

De multe ori, din lipsă de timp sau din grabă, femeile își lasă hainele murdare pe podea, cu gândul că le vor strânge în curând și le vor băga în mașina de spălat. Cu toate acestea, trebuie să știi că acest lucru poate atrage numeroase bacterii. Evită să îți împrăștii hainele murdare prin toată casa. Nu e mare efort să le arunci în mașina de spălat, apoi să apeși pe un buton. 

Nu ștergi praful de pe televizor și de pe rafturi

Nu ștergi praful de pe televizor și de pe rafturi

Praful poate fi ușor de ignorat, însă alergiile sau afecțiunile respiratorii cauzate de acesta sunt reale și pot provoca stări accentuate de disconfort. Astfel, dacă vrei să eviți crizele de astm sau orice altă problemă respiratorie, șterge praful chiar și pe cele mai ascunse piese de mobilier. 

Surse foto: iStock, Unsplah, Pexels

Articolul urmator Ce să faci ca să plătești mai puțin la căldură iarna

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.