5 idei creative pentru înfrumusețarea pereților din locuința ta

5 idei creative pentru înfrumusețarea pereților din locuința ta

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Un perete mare și gol este o oportunitate să creezi un spațiu mai stilat și mai interesant. Fără decorațiuni, casele ar părea goale și plictisitoare. Un obiect decorativ bine ales poate să ajute la amenajarea unui spațiu plăcut, însă poate fi totodată un bun punct de pornire a unei conversații atunci când ai musafiri.

Decor modern casa

În plus, atunci când te-ai plictisit de aspectul locuinței tale și simți nevoia de o schimbare, decorarea pereților e o soluție eficientă. Cu decorațiunile potrivite, poți schimba radical aspectul unei camere, fără să văruiești, să pui tapet sau să înlocuiești mobilierul. Iată câteva sugestii pentru înfrumusețarea pereților din casa ta cu obiecte decorative creative:

1. Un ceas de perete ieșit din comun

Un ceas poate fi pe cât de decorativ, pe atât de practic. Dacă dorești să îți amenajezi pereții livingului într-un mod creativ, sunt suficiente modele de ceasuri ieșite din comun. De la formă și mărime, la materiale și stil, poți găsi extrem de multe modele de ceas interesante. Spre exemplu, poți opta pentru un ceas cu harta lumii, cu formule matematice sau pentru ceasuri în diverse forme, cum ar fi unul în formă de cărți, roată de bicicletă. De asemenea, te poți orienta spre ceasuri supradimensionate și minimaliste, care să ofere un plus de eleganță locuinței. În ceea ce privește materialele, există ceasuri interesante create din vinil sau lemn.

2. Un tablou din mai multe piese

Dacă ai un perete gol, un tablou multicanvas este o metodă bună să îl decorezi într-un mod eficient, dar cu efect. Un spațiu bun pentru un tablou din mai multe piese este cel de deasupra canapelei din sufragerie. Poți crea un efect interesant dacă tabloul conține culoarea canapelei. Poți plasa un astfel de tablou și pe un hol sau deasupra unui birou. Poți opta pentru un tablou cu mai multe piese care să ilustreze peisaje, harta lumii, artă abstractă sau propoziții scrise cu fonturi deosebite.

Nu este obligatoriu să alegi o imagine împărțită în trei, patru sau cinci piese. Există și tablouri în care fiecare piesă reprezintă un element dintr-o mică colecție; poate fi vorba de plante, animale sau chiar instrumente muzicale. Ideal ar fi să alegi un astfel de tablou multicanvas în funcție de interesele și pasiunile tale.

3. Un șir de lumini

O soluție ideală ca să transformi rapid aspectul dormitorului este să acoperi un perete cu instalații luminoase. Acesta te poate ajuta să obții un dormitor cu aspect visător, romanic și confortabil. Ai nevoie de un șir simplu de lumini, într-o singură culoare, suficient de lung încât să fie agățat în 10-12 rânduri diferite. Ca să adaugi o notă personală, poți agăța fotografii făcute de tine pe instalație, folosind cârlige în ton cu stilul dormitorului tău, potrivit Apartment Therapy.

4. Un tablou cu iluminare

Un efect deosebit poate fi obținut pe pereții locuinței tale cu ajutorul unor tablouri cu iluminare. Poți găsi atât modele cu becuri LED în interior, luminând tot tabloul sau anumite secțiuni din acesta, sau cu becuri LED în partea din spate, utile pentru a accentua rama tabloului. Acestea vin diferite nuanțe, așa că poți îmbina diferite culori pentru un efect decorativ inedit.

5. Fotografii atârnate la diferite înălțimi

Nu doar obiectele decorative în sine pot fi creative, ci și modul în care acestea sunt expuse. În loc să atârni fotografiile în cuie, le poți atârna cu sfoară sau panglici la diferite înălțimi. Într-un astfel de aranjament, ramele sunt susținute de o bară (alege una într-un stil complementar cu cel al camerei). Aceasta poate fi o modalitate bună să decorezi o nișă, împreună cu o consolă. Alege fotografii care au ceva în comun, fie prin cromatică, fie prin temă.

Surse foto: Shutterstock

Articolul urmator
Aranjarea meselor festive: 7 reguli de etichetă de care să ții cont
Aranjarea meselor festive: 7 reguli de etichetă de care să ții cont
Care e cea mai sexy parte a corpului tau?
Incepe quiz
Care e cea mai sexy parte a corpului tau?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.