Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

5 moduri inteligente în care poți folosi dopuri de plută

Ana Munteanu

Cui nu-i place un vin bun? Cum, de cele mai multe ori, se întâmplă să îl bei cu o ocazie mai specială, nu este de mirare că ești tentată să păstrezi dopul, ca amintire a acelor momente deosebite din viața ta - fie că este vorba de o promoție, de o cerere în căsătorie sau venirea pe lume a unui copil. Așa se face că, la un moment dat, te trezești cu o adevărată colecție de dopuri cu care pur și simplu nu mai știi ce să faci. Te-ai descotorosi tu de ele, dar nici nu-ți prea vine să le arunci. Nu-i așa? Soluție există! Nimic mai simplu, transformă dopurile de plută în obiecte care să-ți fie și plăcute și utile, în același timp. De unde mai pui că, dacă le faci tu cu propriile mâini, vor căpăta un plus de valoare sentimentală, amestecată cu mândrie profundă.

Cu mijloace foarte puține necesare, un pic de creativitate și ceva îndemânare și cu multă, multă plăcere, sigur o vei putea face, fără să faci prea mare efort sau să pierzi timp. Îți oferim aici doar cinci modalități inteligente de reutilizare a dopurilor de plută de la sticlele de vin. Începe cu aceste sugestii foarte simple, dintre multele existente la ora actuală, pentru a realiza niște obiecte drăguțe și folositoare căminului tău. Le faci pe acestea și cu siguranță imaginația ta debordantă îți va ieși în întâmpinare și te va ajuta să creezi lucruri noi și tot mai complicate.

 Te asigur că va fi o activitate relaxantă, o distracție care ar putea nu doar să te destindă pe moment, ci și să-ți devină dragă, să-ți stârnească dorința de a crea singură alte și alte obiecte numai ale tale, unicat. Știi cum se spune: ”pofta vine mâncând”... Așa că, încearcă!

1. Un breloc pentru chei din dopuri de vin

Sursa foto Pinterest

 • Materialele de care ai nevoie:

- un dop de plută de la sticle de vin
- un holșurub cu ochi, din metal
- un inel de chei

 • Pasul 1

Înșurubează cu grijă și cu mișcări lente, ca să nu pocnească dopul, holșurubul metalic cu ochi într-un capăt al dopului de plută.

 • Pasul 2

Atașează inelul de chei la ochiul holșurubului metalic, apoi pune și cheile pe inel.

Durează doar câteva minute(cel mult 2-3) și vei avea cel mai drăguț și mai original breloc pentru chei. Care, în plus, te va ajuta să-ți găsești mai lesne cheile în amalgamul de obiecte răvășite prin geantă, pe pat, pe noptieră, pe... Dacă dorești, la celălalt capăt al dopului, poți atașa un obiect ornamental sau poți desena ceva drăguț pe el, dacă te pricepi la desen.

2. Panou decorativ

Sursa foto Pinterest

 • Materialele de care ai nevoie:

- un tocător de bucătărie, din lemn
- dopuri de plută (atâtea câte să-ți permită să acoperi cu ele întregul tocător)
- un pistol cu lipici fierbinte sau un adeziv puternic

 • Pasul 1

Lipește bine dopurile de plută pe tocător. Poți lipi dopurile de plută astfel încât să alcătuiască un model anume sau le poți așeza la voia întâmplării, până când se umple întreaga suprafață a tocătorului.

 • Pasul 2

Lasă adezivul să fixeze bine dopurile de plută și să se usuce.

Poți acum să atârni într-un cui sau să sprijini de ceva noul obiect pe care l-ai realizat. Apoi, cu ajutorul unor pioneze, pe care să le înfigi în dopurile de plută, poți expune pe acest panou diferite obiecte: cărți de vizită, fotografii, notițe sau orice altceva îți dorește ție inima. Ai putea expune pe acest suport chiar și mici bijuterii ușoare (cercei, inele, lănțișoare), ca să nu mai dai o groază de bani pe un suport de la magazin.
Poți face suportul acesta din dopuri de plută cât de mare sau de mic îl vrei. Și, cu siguranță, te vei bucura de cât de util și de simpatic este.

3. Suport de pahare/coaster

 

Sursa foto Pinterest

 • Materialele de care ai nevoie:

- 8 dopuri de plută
- un pistol cu lipici fierbinte sau un adeziv puternic

 • Pasul 1

Lipește dopurile două câte două. Vei obține, deci, patru seturi de câte două dopuri lipite împreună.

 • Pasul 2

Acum, așază laolaltă seturile de două dopuri astfel încât să formeze un pătrat și lipește-le. Pentru a alcătui un model drăguț, lipește seturile de două dopuri perpendicular unul pe altul, după cum se vede în imaginea de mai jos.
Poți face mai multe asemenea suporturi și le poți folosi pentru a așeza pe ele diverse obiecte: ceștile de cafea, mici ghivece cu flori și orice altceva se potrivește. Aceste suporturi pot constitui, de asemenea, niște cadouri originale personalizate grozave pentru prieteni!

4. Suport pentru oale fierbinți

Sursa foto Pinterest

Materialele de care ai nevoie:

- 32 de dopuri de plută
- un pistol cu lipici fierbinte sau un adeziv puternic

Pasul 1

Alcătuiește, mai întâi, patru seturi de suporturi a câte opt dopuri de plută fiecare (cum sunt cele descrise mai sus, de la coastere).

Pasul 2

Lipește împreună cele patru seturi de dopuri astfel încât să formeze un suport mai mare.
Cu acest suport din dopuri de plută vei putea să îți protejezi suprafețele bucătăriei de atingerea vaselor de gătit sau a altor obiecte fierbinți. Și, de asemenea, vei putea face un cadou simpatic și folositor celor apropiați, de ce nu?

5. Magneți din dopuri de plută pentru uz casnic

Sursa foto Pinterest

Materialele de care ai nevoie:

- dopuri de plută
- magneți de mici dimensiuni
- un pistol cu lipici fierbinte sau un adeziv puternic

Lipește câte un magnet pe câte o latură a fiecărui dop de plută și... gata!

Utilizează acești magneți simpatici din dopuri de plută pentru a expune, pe frigider sau pe orice altă suprafață metalică din locuință, diverse obiecte care să te înveselească atunci când le privești: fotografii personale, imaginile din natură preferate, reproduceri ale unor lucrările de artă, notițe și orice alte lucruri care să te bucure.

Nu-i așa că aceste cinci propuneri de obiecte care utilizează dopurile de plută de la sticlele cu vin sunt foarte ușor de realizat și foarte distractive, în același timp? Încearcă și tu! S-ar putea să îți placă și, cum spuneam la început, să te stimuleze să creezi și alte obiecte decorative drăguțe și utile care să te ajute să-ți valorifici în mod plăcut ”colecția” de dopuri de plută pline de amintiri. Mult succes!

Surse foto: istock, pinterest

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  LIKE si intra in universul divelor!