Nu Skin

6 moduri extrem de simple de a salva alimentele în timpul unei pene de curent

Cristina Gherghina

În cazul unei pene de curent, probabil una din primele griji o constituie p[strarea alimentelor din frigider și congelator în condiții optime. Desigur, sunt situații când o întrerupere a alimentării cu energie poate dura câteva minute, dar ce facem dacă această durează pentru o perioadă mai lungă de timp?

Află din Galeria Foto care sunt cele bune moduri în care putem salva alimentele de la alterare în timpul unei pene de curent! 

Ține ușa frigiderului închisă pentru cât mai mult timp

Ține ușa frigiderului închisă pentru cât mai mult timp

Cel mai important lucru pe care trebuie să îl faci sau mai bine zis să nu îl faci în timpul unei pene de curent este să nu ții ușa frigiderului și a congelatorului pentru prea mult timp. 

Potrivit Departamentului Agriculturii al Statelor Unite (USDA), în timpul unei întreruperi de curent, un frigider închis își va păstra temperatura până la patru ore, iar un congelator închis își va menține temperatura timp de 24 de ore dacă este pe jumătate plin și 48 de ore dacă este plin în totalitate. 

Folosește un termometru pentru a te asigura că alimentele din frigider și congelator sunt păstrate la nivelul de răcire optim

Folosește un termometru pentru a te asigura că alimentele din frigider și congelator sunt păstrate la nivelul de răcire optim

Potrivit USDA, ar trebui să păstrezi întotdeauna frigiderul la o temperatură de sau sub 40 de grade Fahrenheit și congelatorul la 0 sau 0 grade Fahrenheit.

Folosirea unui termometru în interiorul frigiderului și al congelatorului este o modalitate excelentă de a fi proactiv în cazul unei pene de curent. Termometrul te va avertiza dacă temperatură a crescut îngrijorător de mult în interiorul frigiderului/congelatorului. 

Păstrează gheață în congelator, inclusiv în sticle de apă

Păstrează gheață în congelator, inclusiv în sticle de apă

O altă idee excelentă este să păstrezi pungi cu gheață în congelator. În acest fel vei putea menține temperatura și le vei putea utiliza pentru a răci mai repede mâncarea pe care o transfera din frigider în congelator. 

De asemenea, poți cumpăra gheață în cazul unei pene de curent. Cincizeci de kilograme de gheață vor păstra un congelator la o temperatură optimă timp de 18 până la 24 de ore.

Potrivit USDA, păstrarea sticlelor de apă în congelator ar putea fi o soluție salvatoare. Acestea nu numai că te vor ajuta să menții alimentele înghețate pentru mai mult timp, dar vei avea o sursă de apă potabilă în cazul în care alimentarea cu apă va fi contaminată. 

Mută alimentele din frigider în congelator

Mută alimentele din frigider în congelator

Dacă te confrunți cu o pană de curent, FDA recomandă transferul unei părți din alimentația frigorifică la congelator. Astfel aceasta va fi păstrată la o temperatură optimă pentru o perioadă mai lungă de timp.

Alimentele care ar trebui transferate la congelator sunt cele de care nu aveți urgent nevoie, precum laptele și carnea. 

Surse foto: Istock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta