6 produse naturale cu proprietăți antibacteriene cu care îți poți dezinfecta casa

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Renunță la produsele chimice de curățat în favoarea unor alternative naturale. În plus, sigur le ai în bucătăria ta deja, astfel că este o metodă mai puțin costisitoare. Dezinfectarea locuinței cu produse de curățare naturale poate părea o sarcină copleșitoare, dar este surprinzător de simplă.

De fapt, majoritatea dezinfectanților naturali antibacterieni pot fi găsiți chiar în bucătăria ta. Nu numai că sunt mai buni pentru sănătatea ta, dar sunt mai siguri pentru copii, animale și mediu. 

Oțetul

Oțetul

Fabricat din acid acetic și apă, oțetul alb este un produs de curățare foarte bun. Înlătură grăsimea și elimină mucegaiul, mirosurile, petele, dar și ceara. Datorită acidității sale ridicate, oțetul alb reduce bacteriile de pe surprafețe, ceea ce îl face o alternativă sigură și naturală. 

Votca

Votca

Deoarece votca are 40% alcool, acest lucru o transformă într-un produs de curățare excelent. Îndepărtează mucegaiul, degresează și curăță petele, astfel că este ideală ca înlocuitor al clorului sau altor substanțe. Pune votca într-un recipient și las-o să stea câteva minute pentru ca alcoolul să își poată face treaba.

Lămâia

Lămâia

Acidul citric din lămâi funcționează de minune împotriva petelor. Aceste fructe pot fi, de asemenea, folosite pentru igienizarea suprafețelor și redarea strălucirii metalului oxidat. Lămâia ajută, de asemenea, la reducerea bacteriilor de pe suprafețe și cu siguranță câștigă la capitolul miros în comparație cu oțetul.

Peroxid de hidrogen

Peroxid de hidrogen

Peroxidul de hidrogen (apa oxigenată) poate fi folosit pentru a curăța mucegaiul și pentru a îndepărta petele de pe hainele albe. Trebuie să ai grijă atunci când cureți cu peroxid de hidrogen, deoarece acesta albește materialele colorate.

Surse foto: iStock

Articolul urmator Opt plante de casă care reduc considerabil stresul și anxietatea

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (11)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.