Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

6 sfaturi pentru organizarea eficientă a frigiderului

Sorina Corneanu

Nu e nimic mai rău decât un frigider dezordonat, dezorganizat și în care domnește mirosul urât. Doar că, orice ai face, parcă nu găsești soluția să îl menții în ordine mai mult de câteva zile.

Dacă te lupți și tu cu această problemă, iată câteva sfaturi cu adevărat practice, care să te ajute la o mai bună organizare a frigiderului!

Cum să îți organizezi frigiderul

În primul rând, ai grijă ca alimentele să fie stocate acolo unde e locul. Nu degeaba există atât de multe compartimente. Câtă vreme vei înghesui legumele și fructele alături de borcanele cu dulceață, pe rafturile superioare ale frigiderului, în timp ce lada special amenajată pentru ele va rămâne goală, atunci e clar că de aici pornește dezordinea. Stochează fructele și legumele în lada destinată lor, aranjează borcanele, sticlele și cutiile pe rafturile laterale și vei rămâne cu suficient spațiu pentru restul alimentelor!

sfaturi pentru organizarea frigiderului

Încearcă să aranjezi alimentele în funcție de masa cărora le sunt destinate. De exemplu, primul raft va fi pentru micul dejun, pe raftul al doilea poți stoca produsele pentru prânz, iar pe al treilea raft poți păstra mâncarea deja gătită, în recipiente. În felul acesta poți păstra ordinea mai multă vreme. Mai mult decât atât, păstrând fiecare aliment acolo unde îi este locul, îi vei păstra și proprietățile.

Apelează la cutii speciale din plastic, în care să stochezi cât mai multe produse, obținând un plus de spațiu în frigider. Un alt mare avantaj al acestor cutii de stocare este faptul ca păstrează și frigiderul curat pentru mai multă vreme. Decât să cureți des rafturile, mai simplu e să speli cutiile. Alege să fii practică!

Pentru ca mirosurile alimentelor să nu se amestece, achiziționează cutii de depozitare cu capace. Bicarbonatul de sodiu absoarbe foarte bine mirosurile neplăcute. Ascunde o ceșcuță cu bicarbonat într-un colț al frigiderului și poți fi sigură că mirosul va rămâne mereu plăcut. Adaugă și câteva picături de zeamă de lămâie pentru a te bucura de un miros proaspăt, de citrice, oricând deschizi frigiderul.

Vezi în clipul de mai jos cum să îți organizezi frigiderul pas cu pas!

Atunci când vine momentul să speli frigiderul, decât să te chinui să speli în detaliu fiecare raft, mai bine fă-le un duș. Da, exact! Dacă ai mașină de spălat vase, e perfect. Le bagi la o spălare rapidă și vor ieși ca noi. Dacă nu ai mașină de spălat vase, spală-le sub duș și, cu ajutorul unei lavete înmuiate în zeamă de lămâie, curăță pereții frigiderului. E o muncă de cel mult zece minute, dar care dă rezultate surprinzătoare.

Evită detergenții atunci când cureți frigiderul. E firesc să îți dorești să te asiguri că e igienizat, dar soluțiile toxice pot afecta calitatea alimentelor fără ca măcar să îți dai seama. Amestecă două linguri de bicarbonat de sodiu cu puțină apă și foloseste un burețel moale pentru a curăţa frigiderul.

cum organizezi frigiderul

Poți implica și copiii în organizarea si curățarea frigiderului. Prezintă-le acțiunea ca pe o joacă, în care totul trebuie să fie aranjat pe categorii și culori, și alegeți împreună o zi în care lor să le revină această sarcină. Vei descoperi cât de ușor e să păstrezi frigiderul curat și organizat!

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!