6 tendințe de design interior pe care să le încerci în 2019

6 tendințe de design interior pe care să le încerci în 2019

Lorena Teacă

Așa cum tendințele în materie de îmbrăcăminte se schimbă de la un sezon la altul, iată că și cele de design interior prezintă pentru anul 2019 alte idei noi și irezistibile de adoptat.

Dacă în 2018 a fost vorba despre bucătării colorate și podele deosebite, tendințele de anul acesta sunt ceva mai îndrăznețe, fiind perfecte pentru femeile care nu se tem de schimbări radicale. Astfel, dacă îți dorești să te simți ca-n paradis în propria locuință, fii atentă la ceea ce se poartă și renunță la vechiul aspect al casei.

Iată cele 6 tendințe care trebuie să se regăsească la tine în casă în 2019:

Anii ‘80

În 2019 revin la modă detaliile de design interior din anii ‘80. În cazul acestei tendințe trebuie să fii foarte atentă la simetrii, linii, contrastul dintre texturi și culori. Piesele trebuie să corespundă nevoilor de bază, fapt pentru care aspectul casei trebuie să fie cât mai simplist, redus la esențial, dar extrem de prietenos și primitor. Astfel, pentru a integra perfect locuința în stilul anilor ‘80, este esențial să alegi piese de mobilier simple, cu forme inedite, și să acorzi o atenție sporită contrastelor realizate.

Camera

Sursa foto: Pinterest

Coral

Culoarea anului 2019 este coralul, o nuanță vie, caldă și vibrantă, care reușește să aducă voie bună și optimism. Dacă îți dorești să impresionezi prin originalitate, alege o cameră din casă pe care să o decorezi cu covoare, perdele sau diverse piese coral. Mai mult decât atât, dacă te caracterizează curajul, poți vărui pereții cu această nuanță magnifică și sigur vei avea parte de aprecierea musafirilor. Va fi o încăpere destinată relaxării și acumulării de energie pozitivă.

Camera

Sursa foto: Pinterest

Acuarelă

Dacă anul 2018 a fost anul tapetelor florale, în 2019 sunt la modă cele de tip acuarelă. Nu există încăpere care să nu iasă în evidență cu ajutorul unui tapet abstract, parcă pictat cu pensula. Acesta este, de asemenea, și foarte versatil, putând reda atât un aspect modern, cât și unul tradițional, în funcție de lucrurile cu care alegi să-l asociezi.

Masa

Sursa foto: Pinterest

Bronz

De anul acesta va trebui să renunți la vechile baterii de chiuvetă din inox și să le înlocuiești cu unele din bronz. Acestea sunt ceva mai scumpe decât cele din aur, dar pot oferi un aspect elegant și foarte prețios camerei. În plus, se poartă bateriile de chiuvetă în forme vintage, cu aspect cât mai original. 

Baterie chiuveta

Sursa foto: Pinterest

Banchete

Banchetele sunt mult mai confortabile decât scaunele obișnuite de bucătărie și, foarte important, sunt la modă în 2019. În plus, aduc un aer foarte fresh bucătăriei, mai ales dacă alegi unele în culori deschise, precum acest galben solar ilustrat în imaginea de mai jos.

Bucatarie

Sursa foto: Pinterest

Maximalism

Ca să te lauzi cu o locuință maximalistă, trebuie să combini diferite texturi, modele și culori, fără a te axa pe un anumit stil. În cadrul stilul maximalist, piesele de mobilier și decorațiunile se potrivesc foarte puțin între ele, dar acesta nu este un lucru rău, deoarece dă dovadă de multă creativitate și originalitate din partea proprietarului.

Casa

Sursa foto: Pinterest

Surse foto: iStock, Pinterest

Articolul urmator
Gura Leului: plantare și îngrijire
Gura Leului: plantare și îngrijire
Ce geanta in tendinte te reprezinta?
Incepe quiz
Ce geanta in tendinte te reprezinta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.