7 avantaje pentru a achiziționa un apartament direct de la dezvoltator

7 avantaje pentru a achiziționa un apartament direct de la dezvoltator

Redactor Divahair.ro

Piața imobiliară din România este într-o continuă dezvoltare. Peste 600 de ansambluri imobiliare noi vin în întâmpinarea persoanelor care doresc o locuință nouă.

În cazul în care încă nu ești convins de noile ansambluri rezidențiale, îți prezentăm 7 avantaje pe care un apartament nou le are.

  1. Achiziție din timp - imediat ce proiectul unui ansamblu rezidențial a primit toate aprobările necesare și se începe construcția, dezvoltatorul imobiliar va scoate la vânzare locuințele. De obicei, primele locuințe sunt vândute cu prețuri de circa 10-20% mai mici față de prețurile care vor fi cerute în momentul în care ansamblul imobiliar va fi finalizat.
  2. Compartimentare personalizată - deoarece locuințele sunt nefinisate, mulți constructori oferă posibilitate de a personaliza apartamentele.
  3. Instalații noi - toate instalațiile sunt noi, astfel că sunt șanse mici să fie nevoie să efectuezi reparații capitale în următorii ani.
  4. Finisare personalizată - mulți dezvoltatori imobiliari îți vor pune la dispoziție o echipă care se va ocupa de montarea de modelele alese de gresie, faianță, parchet.
  5. Parcare - Criza locurilor de parcare este tot mai acută, de aceea dezvoltatorii imobiliari oferă și parcări lângă noile ansambluri.
  6. Spații verzi - În preajma noilor ansambluri imobiliare se amenajează parcuri pentru copii și spații verzi în care cei mici se pot juca în siguranță.
  7. Multiple metode de plată - dezvoltatorii imobiliari oferă mai multe metode prin care poți achita un apartament. Plata poate fi efectuată în numerar, transfer bancar și prin intermediul unui credit de tip imobiliar sau Prima Casă. Mai mult unele firme oferă și posibilitatea achiziției în rate la dezvoltator.

Trebuie să ți cont și de faptul că în cazul în care achiziționezi un apartament vechi, cel mai probabil va fi nevoie să efectuezi lucrări de renovare. În funcție complexitate lor, prețul de renovare al unui apartament poate ajunge la 10.000 - 15.000 de euro. La acesta se mai adaugă și disconfortul produs.

Pe lângă avantajele enumerate mai sus, nu uita să analizezi cu atenție zona în care ansamblul a fost construit. Este de preferat să ai un acces rapid și facil către mijloace de transport în comun, magazine, dar și școli, grădinițe și creșe. Un alt aspect de luat în calcul este orientarea geamurilor, dacă acestea sunt spre un bulevard intens circulat vei avea mai mult praf în locuință și un zgomot constant. De obicei sunt preferate apartamentele orientate spre curte, însă și acestea pot veni cu dezavantajul gălăgiei produse de copii, în cazul în care este un parc amenajat în zona respectivă.

Cele mai noi ansambluri rezidențiale din România sunt centralizate de site-ul Korter.ro. Aici vei putea găsi informații despre fiecare ansamblu: prețuri, schițe ale apartamentelor, dar și detalii despre construcție.
De pe Korter.ro aflăm că 360 dintre ansamblurile rezidențiale noi sunt realizate în București, iar 73 dintre acestea sunt în curs de construcție. 56 dintre ele vor fi finalizate pe parcursul anului 2020, iar altele 17 în anul 2021.
Pe locul doi ca și numere de ansambluri rezidențiale noi care mai au locuințe de vânzare se află Brașov (52), acesta fiind urmat de Constanța (45), Timișoara (42), Iași (33) și Cluj-Napoca (31).

Aceste orașe se află și în topul locuințelor vechi de vânzare. O listă completă cu anunțuri de vânzare/cumpărare apartamente și case poate fi consultată pe Flatfy.ro.

 

Articolul urmator
Calendarul grădinarului: ce trebuie să plantăm în luna ianuarie
Calendarul grădinarului: ce trebuie să plantăm în luna ianuarie
Află ce tip de rame de ochelari ți se potrivesc în funcție de stilul tău vestimentar!
Incepe quiz
Află ce tip de rame de ochelari ți se potrivesc în funcție de stilul tău vestimentar!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.