7 motive să-ți iei un câine cu limba albastră

7 motive să-ți iei un câine cu limba albastră

Redactor Alexa Galgau

E posibil să nu ai o reacție tocmai pozitivă prima dată când vezi un câine cu limba albastră. Însă este de ajuns să te uiți cu atenție la el și să constați că acest patruped, care aparține rasei Chow Chow, se numără printre cei mai adorabili și mai deștepți căței din lume. Este imposibil să nu te atașezi de el și ai cel puțin 7 motive să îți cumperi un câine cu limba albastră, pe care ți le prezentăm mai jos!

De ce să îți iei un câine cu limba albastră

1. Câinii din rasa Chow Chow sunt independenți și se spune că ar avea un comportament asemănător cu cel al pisicilor. Așadar, dacă îți dorești un câine pe care să îl poți lăsa singur cât ești la muncă, fără ca acesta să sufere sau să fie anxios,  aceasta este o rasă potrivită pentru tine. Cu toate acestea, nu este recomandat ca Chow Chow-ul să fie izolat, ci trebuie scos la „socializare", pentru că altfel devine morocănos și chiar agresiv.

2. Este o rasă cu puține probleme de sănătate, în comparație cu altele. În general, singurele probleme pe care le au acești câini cu limba albastră sunt legate de articulații, fiind predispuși la displazie de șold.

3. Câinele cu limba albastră este foarte inteligent și, chiar dacă are acea latură „rebelă”, va asculta de stăpân, învățând rapid comenzile verbale. Între Chow Chow și stăpân se creează o legătură strânsă, în care comunicarea vine natural.

4. Este un câine foarte loial și se atașează de o singură persoană. Spre deosebire de multe alte rase de câini, Chow Chow este reticent în privința străinilor și nu are încredere în ei. Chiar și cu ceilalți membri ai familiei ar putea fi destul de distant. Deși nu este agresiv, Cow-Chow-ul nu va fi foarte încântat de musafiri și de oameni noi, preferând să se retragă.

5. Iată și o curiozitate despre acest câine cu limba albastră: este una dintre cele mai vechi rase din lume, fiind originar din China, încă de acum 4000 de ani. Unii chiar speculează că Chow Chow ar fi prima rasă de câine evoluată din lup, dovada fiind limba sa albastră. Nu știm dacă este adevărat, dar e cert un câine de viță nobilă cu vechime!

6. Chow Chow are o adevărată pasiune pentru... picioare. Acest câine adoră să stea la picioarele stăpânului și să le lingă cu afecțiune. Imaginează-ți numai ce plăcut e să stai iarna într-un fotoliu confortabil, cu un ceai în mână, și să simți blănița pufoasă a acestui cățel încălzindu-ți picioarele!

7. Câinele cu limba albastră este foarte curat, chiar dacă are o blană mare, care îți va da bătăi de cap, pentru că o vei găsi peste tot prin casă. 

Dacă îți dorești și tu un câine cu limba albastră, ține minte că este o rasă mai introvertită, dar plină de calități care te vor face să îl îndrăgești nespus!

Află mai multe despre alte două rase populare: Boxer și Basset Hound!

Articolul urmator
15 poze cu zambile sălbatice care te vor convinge că natura este spectaculoasă
15 poze cu zambile sălbatice care te vor convinge că natura este spectaculoasă
Ce limba straina ar trebui sa inveti?
Incepe quiz
Ce limba straina ar trebui sa inveti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.