7 reguli de design interior de la francezi

7 reguli de design interior de la francezi

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Francezii au fost și vor fi întotdeauna o inspirație pentru lumea întreagă. De la marile case de modă franceze, care ne oferă cele mai șic piese de vestimentație, până la cele mai gustoase mâncăruri preparate de bucătari renumiți, Franța își va păstra mereu locul în topul celor mai avangardiste țări. Pe lângă nenumărate ghiduri care ne învață cum să ne îmbrăcăm ca cele mai stilate franțuzoaice, mai există un domeniu din care ne putem inspira: designul interior.

Designul interior francez este capabil să transforme orice încăpere, doar prin respectarea unor reguli simple. Dacă ar fi să caracterizăm rezultatul în doar câteva cuvinte, am spune că designul francez se bazează pe confort, dar și pe eleganța caracteristică monarhiei. Dacă și tu ești fascinată de acest tip de design, cei mai cunoscuți experți de design interior îți oferă câteva sugestii pentru a avea un interior très chic.

decor dormitor modern

7 reguli de design interior de la francezi

1. Respectă istoria

Fiecare clădire are propria poveste, iar acest lucru trebuie neapărat să te inspire în decorarea locuinței. În secolul XXI, ne dorim un cămin modern și alegem piese care maschează complet designul original. Tocmai acest farmec vechi dă personalitate casei și de aceea ar trebui păstrat și respectat. Un design bun ar trebui să combine eleganța și personalitatea încăperii cu luxul practic.

2. Optează pentru un aspect natural

Pentru majoritatea dintre noi, luxul înseamnă un singur stil, de cele mai multe ori  stiluri, care să ne ofere confort și o senzație de bine în propriul cămin. De exemplu, poți alege un tablou specific secolului al XVI-lea pentru un colț al dormitorului și pentru un covor ceva mai modern pentru celălalt colț. Ideea este că trebuie să fii antidecor, pentru ca locuința ta să aibă personalitate, să se vadă unde este implicarea și contribuția ta, dar și stilul unic.

3. Inspiră-te din moda franțuzească

Prima regulă de design interior de la francezi de care ar trebui să ții cont este să nu te străduiești prea tare. Francezii adoptă acea atitudine de laissez-faire atunci când vine vorba de decorarea interiorului casei. Păstrează o linie simplă, amestecă stilul vintage cu cel modern și adaugă toate amintirile și comorile pe care le-ai strâns din călătorii în decorare. Pentru a te bucura de un spațiu creativ, arta, cărțile și plantele preferate îți pot crește productivitatea și-ți pot îmbunătăți starea de spirit.

decor casa

4. Refolosește și reciclează

O altă regulă ce îți poate fi de folos pentru a obține un design unic, dar și ieftin, este să cauți piese originale în magazine second hand. Este important să decorezi într-un mod sustenabil și ecologic, refolosind și reinventând elemente și obiecte.

5. Eliberează-te de culorile neutre

Deși francezii au o afinitate pentru interioarele albe, doar cu ajutorul culorilor reușesc să creeze o punte între vintage și modern. Pentru a reuși acest lucru, află că nu există nicio regulă. Tot ce trebuie să faci este să potrivești și să amesteci culorile, dar și stilurile. De exemplu, mulți designeri francezi obișnuiesc să asorteze mobila anilor 1950 cu piese moderne. De asemenea, aceștia folosesc culorile complementare și puternice pentru a crea acel aspect de uniformitate al camerei. Nuanța aleasă este cea care conectează stilurile.

decor casa

6. Ia în considerare stilul de viață francez

Interioarele franțuzești nu se bazează atât de mult pe design, cât mai degrabă pe stilul de viață franțuzesc. Fiecare zi trebuie să fie ca o briză, iar designul camerelor trebuie să te relaxeze, iar trecerea dintr-o cameră în alta nu trebuie să te obosească. Decorul francez se bazează foarte mult și pe utilitate. Fiecare obiect trebuie să aibă un scop. Designul trebuie să reflecte stilul de viață și personalitatea chiriașului.

7. Să nu ai încredere în trenduri

„Cu cât lucrurile se schimbă, cu atât acestea rămân la fel.” Această vorbă din folclorul francez ar trebui să fie exact regula după care să te ghidezi atunci când îți decorezi locuința. Trendurile vin și pleacă, însă elementele esențiale ale acestei vieți sunt profund legate, interdependente. Deși locuința poate avea parte de îmbunătățiri și de anumite elemente ce țin de modernizare și care aparțin fiecărei generații, elementele esențiale ale casei trebuie păstrate, deoarece acolo se află personalitatea și farmecul.

Ține cont de aceste 7 reguli de design interior de la francezi și transformă-ți locuința după propriul stil, cu influențe franțuzești!

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Îngălbenirea frunzelor: cauze și remedii
Îngălbenirea frunzelor: cauze și remedii
Ce fel de camera ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce fel de camera ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.