9 obiecte de uz casnic pe care avem tendința de a le folosi mult mai mult timp decât ar trebui

Ramona Jurubita

Multe persoane se atașează de lucruri, mai ales când vine vorba de bijuterii sau de alte bunuri materiale cu valoare sentimentală. Dar poți crede că există și oameni care nu pot renunța ușor la obiectele de uz casnic, deși este vizibilă deteriorarea lor?

Ei tind să le asocieze cu un ajutor de nădejde pe care îl primesc în orice moment sau cred că nu vor găsi niciodată un înlocuitor la fel de bun.

Din acest motiv, evită să le arunce și le folosesc mai mult decât ar fi cazul. Uneori, nu conștientizează că toate aceste lucruri pot aduna bacterii sau pot consuma energie în zadar, fiindcă nu mai funcționează la capacitatea normală.

Vezi în galeria foto care sunt obiectele de uz casnic pe care s-ar putea să le folosești și tu mai mult timp decât ar trebui:

1. Filtrele de apă

1. Filtrele de apă

Mulți cred că filtrele de apă nu trebuie înlocuite prea des, fiindcă se curăță singure, așa cum fac și cu apa care trece prin ele. De fapt, ele ajung să se umple de bacterii și nu mai dau randament după o anumită perioadă. Specialiștii recomandă schimbarea lor la aproximativ șase luni. În caz contrar, lichidul esențial vieții nu va mai fi atât de curat pe cât ne-am dori, iar consumul său nu va mai fi la fel de sigur. Dacă nu vrei să îți pui sănătatea în pericol, nu mai folosi același filtru la nesfârșit.

2. Fierul de călcat

2. Fierul de călcat

Majoritatea instrumentelor de călcat au o garanție de doar un an. După expirarea acestei perioade, fierul nu mai calcă la fel de bine ca la început și vei pierde timp și bani dacă încerci să îl repari. Este adevărat că unele pot funcționa perfect și 10 ani, dar dacă nu este și cazul celui achiziționat de tine, mai bine ar fi să îl schimbi cu unul nou. Nu este o idee bună să îl folosești în continuare, mai ales dacă nu te mulțumesc rezultatele.

Află totul despre: Calcatul hainelor: Metode rapide si sigure pentru haine perfecte

3. Lavetele de curățat

3. Lavetele de curățat

Atât lavetele pentru suprafețe, cât și cele pentru mop ar trebui schimbate la fiecare două luni. Dacă nu faci lucrul acesta, podelele tale vor fi din ce în ce mai murdare. Ca să eviți împrăștierea germenilor, trebuie să te asiguri că instrumentele de curățenie sunt întotdeauna dezinfectate și noi. Acestea devin ușor medii propice pentru bacterii, fiindcă rămân mai tot timpul umede.

4. Preșul de la intrare

4. Preșul de la intrare

Ca să ai o casă curată, ai nevoie de un preș de intrare pe care să îți ștergi zilnic talpa de la încălțăminte. Și în el se adună mulți microbi pe care îi culegi din toate deplasările tale. Așa că, ar trebui schimbat regulat, la o perioadă de maxim doi ani. Cel mai bine ar fi să ai două pe care să le alternezi, prelungindu-le astfel durata de viață. Dacă refuzi să îl pui la gunoi, sănătatea ta și a familiei tale va fi în pericol, fiindcă tot mai multe bacterii vor ajunge în locuința voastră.

Surse foto: iStock, PexelsPexelsUnsplash

Surse articol: BrightsideCharotardailyTheeverygirl

Articolul urmator Cele mai simple metode prin care cureți lună cuptorul

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.