Adevarata Stare de Bine
Nu Skin

9 probleme comune ale mașinii de spălat și cum le rezolvi

Marţi, 15.05.2018
de Andreea Baluteanu

La cât de importante sunt hainele în viața noastră, nu e de mirare că oferim atât de multă importanță mașinii de spălat. Investim sume considerabile pentru o aparatură performantă, facem tot posibilul pentru a o menține în cea mai bună stare, totul pentru a ne bucura de haine îngrijite.

Prin urmare, suferim un adevărat atac de panică atunci când mașina noastră de spălat întâmpină o defecțiune. Ca să te ajutăm să îți mai vii în fire, îți semnalizăm în rândurile de mai jos cele mai comune probleme ale mașinii de spălat, precum și modalitatea potrivită pentru a le rezolva.

9 probleme în funcționarea mașinii de spălat și soluțiile lor

Experții consideră că cele mai frecvente probleme ale mașinii de spălat au de multe ori o rezolvare simplă. Noi am adunat mai jos sfaturile lor și îți indicăm acele soluții cărora le poți da curs chiar tu, la tine acasă. Însă, dacă acestea nu vor funcționa, e clar cazul să apelezi la un specialist! Vezi când trebuie să o faci!

Mașina de spălat defecțiune

 1. Mașina de spălat nu pornește sau se oprește brusc. Tocmai vrei să pui la spălat, când mașina ta de spălat refuză să pornească. Experții consideră că primul pas pe care trebuie să îl faci e să verifici dacă mașina e alimentată cu curent și apă, deoarece problema poate fi în altă parte. Se poate întâmpla de asemenea ca motorul să se supraîncălzească și să se oprească brusc pentru a se putea răci. Nu în ultimul rând, poate fi o problemă cu timer-ul sau în cuva mașinii poate exista prea multă spumă. Dacă nu detectezi niciuna dintre aceste erori, consultă neapărat un specialist.
 2. Mașina de spălat nu evacuează apa așa cum trebuie. În cazul în care apa rămâne în cuva mașinii tale sau, mai dramatic, ajunge pe podeaua ta, este posibil ca problema să provină de la una dintre componentele sistemului de evacuare, ce poate fi înfundată sau defectă. Încearcă să cureți filtrul de scame și verifică dacă nu cumva ai apăsat din greșeală pe vreun buton ce oprește evacuarea apei sau clătirea hainelor. Defecte pot fi și canalul de scurgere, tubul sau sifonul: în acest caz e recomandat să scoți mașina din priză și să suni specialistul.
 3. Mașina nu intră în centrifugă. Oricât de tare ți-ai dori, nu auzi sunetul mult-așteptat, care îți spune că mașina ta de spălat funcționează așa cum trebuie. Iată care pot fi cele mai comune cauze: filtrul de scurgere sau cel de scame pot fi blocate de un obiect străin, cureaua de transmisie sau o altă componentă nu mai funcționează, sunt probleme cu motorul sau ai încărcat prea tare mașina. Ce poți face? Trebuie să scoți apa rămasă în mașină și rufele și apoi să încerci să rulezi un program de clătire și uscare, fără haine. Dacă nici această soluție nu funcționează, apelează la un specialist.
 4. Mașina elimină apa. În fața mașinii de spălat se află o baltă de toată frumusețea? De vină poate fi sifonul de la chiuvetă, unde pot exista defecțiuni sau care poate să nu fie conectat așa cum trebuie de mașină; în acest caz, consultă un instalator. O altă problemă ar putea fi reprezentată de utilizarea de prea mult detergent sau de închiderea defectuoasă a ușii de la mașina de spălat. Desigur, și unele piese componente ale mașinii de spălat pot fi de vină, între acestea remarcându-se electrovalva.
 5. Mașina de spălat nu folosește detergentul. Fie a rămas în compartimentul său specializat, fie pe haine; oricum ar fi, e o problemă la mijloc. Ce poți face? Curăță compartimentul de detergent cu o cană de apă caldă și oțet sau investeşte într-un detergent de calitate, căci e posibil ca cel pe care îl folosești să nu fie compatibil cu mașina ta.
 6. Mașina ta de spălat e extrem de zgomotoasă. Aici nu trebuie neapărat să fie vina mașinii de spălat. E posibil să nu fie poziționată pe o suprafață plană, așa că ai grijă la acest aspect. Aceeași cauză este valabilă și pentru mașinile de spălat care se mișcă sau se agită prea tare.
 7. Mașina de spălat miroase urât. Dat fiind faptul că spațiul interior al mașinii tale de spălat e umed și întunecat, mediul e extrem de propice pentru proliferarea mucegaiului și a bacteriilor. De vină poate fi detergentul pe care îl utilizezi, faptul că speli în special cu apă rece sau chiar pompa de evacuare. Cum previi? Apelează la un ciclu de spălare în gol o dată pe lună și nu uita de superputerile oțetului!
 8. Ciclul de spălare e prea lung. E posibil să fi apăsat din greșeală pe un buton corespondent al unui program prelungit. În cazul în care nu ai făcut-o, pot exista defecțiuni la una dintre componentele mașinii, caz în care ar trebui să suni în service.
 9. Apar avarii în timpul programului. A apărut o eroare în timpul programului de spălat? Caut-o în manualul tehnic. Nu o găsești? E absolut necesar să suni la un specialist!

Bineînțeles, nu te puteam lipsi de acest ultim ajutor! În cazul în care nu știi pe cine să suni, noi îți recomandăm cel mai bun service de reparații mașini de spălat din București, Master Service. Cu profesioniști de excepție, o echipă tânără și sociabilă cu peste 10 ani de experiență în domeniu, Master Service îți repară mașina de spălat la tine acasă sau, dacă nu e posibil așa ceva, în service-ul propriu: cert este că problema ta va fi rezolvată.

Mașina de spălat femeie

În aria de expertiză a service-ului intră peste 20 de mărci de mașini de spălat, între care se numără Arctic, Indesit, Samsung, Ariston, Zanussi, LG, Beko, Bosch, Hoover, Daewoo, Candy, Whirlpool, Siemens,  Gorenje, Meister, Ignis, Iberna, Ardo, Franke, Candy, Miele, Philco, Siltal, Smeg, dar și alte mărci mai puțin cunoscute. Totuși, în cazul în care mașina ta de spălat nu aparține niciuneia dintre aceste mărci, sună la Master Service, deoarece tehnicienii noștri preferați chiar își doresc să rezolve toate misterele mașinilor de spălat.

Alte motive pentru care ar trebui să contactezi Master Service? Deplasarea, constatarea, diagnosticul și transportul sunt gratuite, iar profesioniștii ajung într-un interval fulger la tine acasă, între 30 de minute și 3 ore. Beneficiezi și de un serviciu telefonic de consiliere, precum și de garanție de 24 de luni. Prețurile sunt cele mai bune, la fel și calitatea serviciilor prestate!

În cazul în care te-am convins că Master Service e răspunsul la orice problemă pe care o poate întâmpina mașina ta de spălat, notează următorul număr de telefon: 0768024090. Programul de funcționare este de luni până sâmbătă, între orele 7 - 22. Oferă tot ce e mai bun mașinii tale de spălat, iar ea va avea grijă de hainele tale ca de ochii din cap!

Surse foto: IStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  top 5 divahair.ro

  • vizionate
  • votate
  • discutate

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!