Aceste flori sunt ușor de crescut în ghiveci!

Aceste flori sunt ușor de crescut în ghiveci!

Cristina Babii

Florile sunt ceva de vis! Deși nu ai tot timpul ocazia să cutreieri natura pentru a le admira, ai totuși alte variante la îndemână. Câteva flori de ghiveci presărate pe alocuri nu doar că îți colorează casa, dar te și umplu de bucurie.

Dacă ai un program foarte încărcat și nu reușești să ai grijă cum se cuvine de plantele de apartament, îți sugerăm câteva flori de ghiveci care sunt foarte ușor de îngrijit. Te vei îndrăgosti de ele!

Cinci flori de ghiveci ușor de îngrijit

Primula

Primula sau Ciubotica cucului

Primula, una dintre cele mai iubite flori de ghiveci, este asociată cu perfecțiunea. Dar, dincolo de simbolistică, primula (vei mai auzi că i se spune și ciuboțica-cucului) este o floare care emană veselie prin culori. Este important să știi că nu rezistă mult în interiorul apartamentului dacă nu are parte de aer proaspăt în permanență. Dacă primești o primulă în dar, ține-o pe marginea pervazului și deschide geamul cât mai des. Mica ta prietenă se va bucura de aerul de care are atâta nevoie.

Lumina este un alt element de care primula are nevoie pentru a nu se ofili. Ține-o la loc luminos, la temperaturi între 10-16 grade, dar evită contactul direct cu soarele. Partea cea mai bună este că, dacă o uzi de două ori pe săptămână, floarea ta va fi mai mult decât fericită. Nu exagera cu umezeala, căci planta poate să putrezească.

Primula te va uimi cu petalele intens colorate, dar nu trebuie să fii surprinsă dacă în apropierea lunilor de vară nu va mai înflori. Își va reveni odată cu toamna. Copacilor le mor frunzele, însa primula ta abia renaște.

Begonia

Begonia floare de ghiveci

Begonia este o plantă grozavă de apartament, care se adaptează ușor și nu are nevoie de îngrijire specială. Florile ei sunt ca niște trandafiri mai micuți. Ai grijă să îi asiguri un ghiveci mai jos și condiții de umiditate scăzută. Las-o să crească frumos în dreptul oricărei ferestre, la lumină, dar ferită de razele de soare, mai ales în zilele caniculare (frunzele se usucă destul de repede). Pentru a se dezvolta frumos, begonia are nevoie de o temperatură de aproximativ 20-22 de grade Celsius. Lasă pământul să se usuce bine de fiecare dată după ce îl uzi, așa încât să îi oferi apă o dată la câteva zile. Nu te îngrijora dacă, odată cu toamna, frunzele begoniei se vor usca în mare parte. Begonia este una dintre acele flori de ghiveci care are nevoie de multă lumină, ceea ce înseamnă că planta crește odată cu durata zilei. Cu cât are mai multe ore luminoase, cu atât mai bine.

În anotimpurile călduroase, vei avea parte de o begonie veselă și înflorită, dar oferă-i solului îngrășăminte speciale, pentru a stimula înflorirea.

Mușcata

Muscata de apartament

Mușcata este de departe una dintre cele mai răspândite flori de ghiveci din zona noastră. Nu este pretențioasă și înflorește frumos, dar trebuie să respecți câteva reguli simple. De pildă, ține planta la lumină cât mai intensă, pentru că iubește soarele și rezistă bine chiar și la razele puternice. Mușcata rezistă foarte bine în ghiveci și înflorește abundent dacă este udată de 3 ori pe săptămână. Nu trebuie să îi atingi florile, pentru că riști să le deteriorezi. De preferat ar fi să o uzi dimineața sau seara, mai ales în zilele de arșiță, pentru că nu suportă bine stresul termic. În timpul iernii, mușcata se udă o dată pe lună, nu mai des! Începând din februarie, poți să îi oferi mai des apă, până când reintră în ritm.

Crinul Păcii

Crinul Pacii

„Crinul Păcii” este una dintre acele flori de ghiveci care arată fabulos și este foarte simplu de îngrijit. Plantă originară din America de Sud, „Crinul Păcii” (Spathiphyllum) preferă camerele luminoase (deși se comportă extrem de bine și în locurile mai ferite de lumină) și de regulă crește încet, așa că nu încerca să îi grăbești înflorirea prin udare excesivă sau expunere directă la soare. Îi vei face mai mult rău. Este suficient să o uzi o dată sau de două ori pe săptămână și să îi dai toată lumina de care are nevoie amplasând ghiveciul la o distanță de 1-2 metri față de fereastră. Crinul Păcii iubește temperaturile crescute (20-29 grade), așa că ai grijă ca pe timpul iernii să o ții în camere călduroase.

Cactusul

Cactus cu flori

Nu ai crede că un cactus intră în categoria „flori de ghiveci”, însă există specii care înfloresc extraordinar de frumos! Dacă un cactus rezistă în deșert, cu siguranță va rezista și în apartamentul tău, oricât de ocupată ai fi. Dacă uiți să îl uzi, nu e nicio problemă, oricum este o plantă care nu are nevoie de multă apă pentru a crește frumos. Alege o specie spectaculoasă care să te bucure cu florile viu colorate. Mammillaria este o variantă superbă, cu flori micuțe, albe, galbene sau roșii. Echinopsis este un alt tip de cactus care înflorește frumos. Amplasează ghiveciul într-un loc foarte luminos, udă pământul o dată pe săptămână sau chiar mai rar, iar cactusul va crește în voie, fericit.

Nu doar că sunt extrem de frumoase, dar aceste flori de ghiveci pot fi o adevărată terapie. Poți avea grijă de ele indiferent de programul tău, așa că găsește-le imediat un loc în apartamentul tău!

Ție ce flori de ghiveci îți plac?

Surse foto: hobicimcom.weebly.com, pixabay.com, thetimes.co.uk, floradania.dk, frecklefarminc.com, weneedfun.com

Articolul urmator
Calendarul grădinarului: ce trebuie să plantăm în luna ianuarie
Calendarul grădinarului: ce trebuie să plantăm în luna ianuarie
Ce trebuie sa faci ca sa te imbogatesti usor?
Incepe quiz
Ce trebuie sa faci ca sa te imbogatesti usor?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.