Află ce nu trebuie să lipsească din bucătăria ta!

Redactor Divahair.ro

V-ați întrebat vreodată care este acea încăpere din propria locuință în care petreceți cea mai mare parte a timpului? Ei bine, cu siguranță în marea majoritate a familiilor, bucătăria este acea cameră în care toți membrii unei familii se adună, fie pentru a-și savura cafeaua de dimineață, fie pentru a se bucura de delicatesele pregătite de gospodina casei, fie pentru a citi ziarul sau a sta la povești. Așadar, bucătăria trebuie să fie pe deplin utilată, dar și mobilată în așa fel încât să ofere un maxim de confort.

Înainte de vă alege piesele de mobilier dintr-o bucătărie, indiferent dacă abia ați achiziționat locuința și trebuie investit în amenajare sau pur și simplu redecorați, este esențial să aveți în vedere spațiul de care dispune această cameră. În funcție de dimensiunile sale, trebuie să vă orientați în așa fel încât să nu creați impresia de supraîncărcare, ci de amenajare eficientă și smart. De exemplu, dacă bucătăria este destul de mică, puteți alege corpuri suspendate, care să vă ajute să câștigați spațiu în plus.

masa de bucatarie

Care sunt obiectele ce nu trebuie omise dintr-o bucătărie echipată cât mai util și eficient?

Întrucât o astfel de încăpere are mai multe întrebuințări, pe lângă activitatea clasică de a găti diverse mâncăruri, este important ca atunci când ne interesează redecorarea sau amenajarea sa să luăm în considerare cele mai bune produse care ne oferă un plus de utilitate, eficiență și confort în acest sens. Așadar, pentru o bucătărie smart trebuie să avem în mod definitoriu următoarele:

  1. Aparate electrocasnice: aceste produse se bucură de popularitate atunci când vine vorba de cele mai eficiente și necesare articole în bucătărie, fiind printre primele elemente de pe lista de cumpărături în amenajarea bucătăriilor. Totuși, cel mai important aspect în procesul de achiziție constă în verificarea calității produselor, dar și în alegerea unor dimensiuni care să permită pe deplin eficientizarea spațiului. Cu siguranță, o bucătărie nu poate fi lipsită de prezența unui frigider, a unui aragaz sau a unui cuptor cu microunde.
  2. Expresor de cafea: cum ar mai fi diminețile revigorante în lipsa unui expresor de cafea? Totuși, alegerea unui astfel de aparat de completă utilitate în bucătărie poate fi realizată în funcție de criteriile dumneavoastră în ceea ce privește consumul de cafea. De exemplu, dacă doriți să beți mai multe tipuri de cafea, sau mai multe băuturi ce conțin acest ingredient, trebuie să optați pentru un expresor de cafea care să permită aceste opțiuni, însă de mare folos este și unul clasic.
  3. Ustensile pentru gătit: indiferent dacă este vorba despre spatule, despre cuțite sau despre alte astfel de articole similare, cel mai important este să gândiți exact modul în care acestea vă ajută să gătiți mai eficient, dar și să economisiți timpul. De exemplu, orice gospodină trebuie să aibă în bucătărie măcar o lingură de lemn care să îi permită acesteia să amestece în mâncare fără să zgârie tigăile sau oalele din teflon.
  4. Tigăi, vase termorezistente și oale: necesare pentru supe, paste și chiar și mâncăruri mai sofisticate, precum sarmalele, astfel de produse vă ușurează considerabil munca, fiind pe cât se poate de eficiente în cadrul unei bucătării.
  5. Cântar de mici dimensiuni: există frecvent în arta gătitului nevoia de a cântări diverse alimente al căror gramaj ne este necunoscut, însă compoziția necesită o cantitate exactă. Așadar, un cântar de bucătărie de mici dimensiuni vine în ajutorul gospodinelor care vor să obțină preparatul perfect conform rețetei după care se ghidează.
  6. Termomentre: nu este un secret că uneori reușim să ardem mâncarea mult așteptată deoarece nu știm exact când aceasta atinge temperatura maximă de gătire. Așadar, un astfel de produs este mai mult decât necesar pentru persoanele interesate de gătit.
  7. Învelitoare pentru mâncăruri: indiferent că este vorba despre folia de aluminiu care ajută la menținerea temperaturii mâncărurilor (în special a celor calde), sau de învelitori din celofan care permit păstrarea optimă a unor preparate, orice bucătărie trebuie să le aibă în dotare, fiind de real ajutor.
  8. Lavete pentru curățat: indiferent de locuință sau de familia care locuiește în aceasta, fiecare bucătărie suferă uneori de prezența vaselor murdare. Așadar, lavetele sau bureții de curățat sunt un exemplu de produse care ușurează spălatul vaselor sau curățarea încăperii de murdărie.

femeie in bucatarie

Este extrem de important ca atunci când mergeți la cumpărături de produse absolut necesare în bucătărie să aveți o listă bine organizată de la început, pentru a evita omiterea unui articol esențial. De asemenea, cumpărăturile dintr-un magazin specializat în astfel de produse pot fi tentante, astfel încât întreaga ofertă să pară necesară, însă în realitate lucrurile să difere. Așadar, cele mai potrivite articole pentru o bucătărie complet utilată cu un plus de eficiență le veți găsi în cadrul magazinului online bucatariaeco.ro.

Surse foto: Pixabay

Articolul urmator De ce să pui hârtie igienică în frigider. Trucul pe care trebuie să-l știe orice român

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.