Alegeți șifonierul care vi se va potrivi cel mai bine

Alegeți șifonierul care vi se va potrivi cel mai bine

Redactor Divahair.ro

Șifonierul vechi duduie de haine? Sau poate vă mai place și are capacitate, dar după renovarea și înlocuirea mobilierului deja nu se mai potrivește cu mobilierul dormitorului? Sau poate ați dori să cumpărați ceva nou, mai funcțional și comod? Indiferent de motivul pentru care căutați un șifonier nou, sunt câteva lucruri de care trebuie să țineți cont dacă doriți să rămâneți într-adevăr mulțumiți de achiziția dvs.

 Șifonier maro care se asortează cu patul

5 întrebări pe care ar trebui să vi le puneți înainte de achiziția unui șifonier nou

Care este volumul de depozitare de care am nevoie?

În primul și în primul rând, trebuie să aveți în vedere volumul de depozitare de care aveți nevoie. În acest rând de gânduri, înainte de achiziția unei piese de mobilă nouă, este bine să vă puneți întrebarea dacă aveți nevoie de un șifonier mai mic sau de unul și mai mare în comparație cu cel pe care-l aveți în momentul de față.

Spre exemplu, dacă aveți nevoie de mai mult spațiu de depozitare pentru haine, trebuie să căutați un șifonier mai mare și încăpător. Și vice versa. Dacă șifonierul pe care doriți să-l înlocuiți este prea mare, trebuie să optați pentru un model mai micuț și mai compact.

Și încă ceva. La alegerea unui șifonier nou, este bine să căutați un model cu rafturi și spațiu de agățat hainele. Astfel veți putea agăța pe umerașe toate rochiile, gecile, paltoanele și toți pantalonii, iar cămășile, tricourile, blugii, trainingurile le puteți împături și le puteți pune pe rafturi.

Cât de mare poate fi șifonierul fără ca, încăperea în care-l voi pune, să pară îngrămădită?

Pentru a evita surprizele neplăcute cu montajul șifonierului, este bine să descoperiți echilibrul corect între dimensiunile dormitorului dvs. și dimensiunile șifonierului.

De aceea este bine să măsurați înălțimea încăperii, lungimea peretelui lângă care doriți să puneți șifonierul și nu în ultimul loc - să prevedeți cât de adâncă trebuie să fie noua piesă de mobilier astfel încât atunci când deschideți ușile, acestea să nu blocheze alte piese de mobilă.

Cu ce tip de uși aș vrea să fie șifonierul?

În momentul de față pe piață se oferă șifoniere cu uși cu balamale, dar și modele cu uși glisante.

Modelele cu uși clasice cu balamale oferă acces complet și ușor la toate rafturile și spațiile de agățat din șifonier. Acest lucru înseamnă că dacă optați pentru model cu uși cu balamale, veți putea deschide repede ușa și veți găsi repede ceea ce aveți nevoie.

Dacă decideți să optați pentru șifoniere cu uși cu balamale, este bine să vă convingeți că atunci când deschideți ușa, va fi destul spațiu liber și că aceasta nu se va lovi în celelalte piese din mobilier.

Șifonierele cu uși glisante sunt o alegere foarte bună pentru camerele micuțe în care orice centimetru contează. Modelele cu sistemul acesta de deschidere asigură optimizarea completă a spațiului deoarece ușile lor glisează și nu ocupă loc prin deschidere.

În ce stil trebuie să fie șifonierul și cum să fie decorația ușilor?

Dacă nu aveți alte piese de mobilier în cameră, ceea ce trebuie să faceți, este să mobilați camera și să achiziționați toată mobila în stilul respectiv.

Dacă schimbați doar șifonierul, atunci trebuie să acordați stilul șifonierului cu stilul restului camerei.

Cât despre decorațiune, aici puteți alege între ușile clasice, solide, cu oglindă sau cele cu lemn masiv și oglindă combinate. Pe de altă parte, puteți opta și pentru șifoniere care nu au uși.

Cămașă albă așezată pe umeraș

Am nevoie de accesorii suplimentare sau nu?

Nu veți greși dacă atunci când achiziționați noul dvs. șifonier, achiziționați și niște accesorii suplimentare care să vă ajute să mențineți spațiul intern în șifonier în ordine impecabilă.

Bineînțeles, puteți și fără accesorii, dar ele pot fi într-adevăr folositoare și să vă ajute în ordonarea hainelor.

Astfel de accesorii practice spre exemplu, sunt rafturile suplimentare, suporturi pentru organizarea pantofilor sau a cravatelor, cutii pentru lenjerie, iluminare interioara și altele.

Surse foto: Pixabay, Pixabay

Articolul urmator
Gura Leului: plantare și îngrijire
Gura Leului: plantare și îngrijire
Care tatuaj ti s-ar potrivi cel mai bine?
Incepe quiz
Care tatuaj ti s-ar potrivi cel mai bine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.