Am dat start la curățenia de toamnă! Cum îți poți ușura munca

Am dat start la curățenia de toamnă! Cum îți poți ușura munca

Redactor Andreea Baluteanu

Nu numai primăvara e prilej de curățenie generală; de fapt, dacă vrei să îți faci viața mai ușoară și casa mai pregătită pentru sezonul rece, atunci apucă-te de treabă din anotimpul frunzelor căzătoare. Profită de vremea minunat de blândă, de cerul senin și de aroma de soare și de fructe pârguite ca să îți împrospătezi locuința!

Află care sunt pașii pe care să îi bifezi, dar și produsele care îți pot ușura munca!

Sfaturi de care să ții cont pentru o curățenie de nota 10

Desigur că, pe hârtie, curățenia de toamnă poate fi... motivațională, dar dacă nu te organizezi, curând lista infinită de activități te poate epuiza. Uite cum să te asiguri că nu vei leșina de oboseală doar pentru că a venit timpul curățeniei de toamnă!

Rezervă câte o zi pentru fiecare zonă. Împărțind casa în 2-4 zone (curte și balcoane, dormitoare și living, baie și bucătărie, sau pe etaje) și delimitând câte o zi/săptămână/weekend pentru fiecare zonă în parte vei bifa o strategie câștigătoare care nu îți irosește puterile.

Începe de sus în jos. E regula de aur a gospodinelor și „gospodinilor”. Dacă procedezi în sensul opus, nu vei face decât să „plimbi” praful și murdăria dintr-o parte într-alta. Așadar, începe cu pânzele de păianjen de pe tavan, cu lustrele, candelabrele și sistemele de ventilație, continuă cu praful de pe mobile și încheie cu aspirarea și spălarea covoarelor. Pentru acestea din urmă, aparatele de curățare cu aburi sunt magnifice.

Pregătește de iarnă încăperile. Gândește în perspectivă! Spală din timp pilotele și păturile, împrospătându-le, înlocuiește lenjeria de bumbac subțire cu cea mai groasă, de iarnă, fă curat în dulap, îndepărtând hainele de vară (sortează și donează sau reciclează ceea ce nu mai porți), scoate plasele de la geam, spală geamurile pentru a ilumina interioarele.

ZIELKO redefinește curățenia naturală

Ți-am spus că îți vom recomanda produse care îți ușurează munca în această toamnă, iar de la brandul ZIELKO îți vei face plinul. Ai la dispoziție produse de curățare cu formulă naturală, inteligent concepute, care respectă integritatea mediului și sănătatea celor dragi.

Iată care sunt motivele pentru care am ales ZIELKO pentru curățenia de toamnă.

Formule naturale. Tot bicarbonatul de sodiu și acidul citric rămân secretele interioarelor ce strălucesc de curățenie. Aceste ingrediente active se regăsesc în concentrațiile potrivite în formulele produselor ZIELKO, ce au renunțat la iritanții agresivi.

BIODEGRADABIL, pentru protecția mediului. Avem o singură planetă, așa că aceste produse de curățare sunt prietenoase cu mediul, complet biodegradabile, cu ambalaje reciclabile.

Parfum plăcut. Fă din casa ta un sanctuar care așteaptă cald și frumos mirositor deliciile iernii.

Diversitate și eficiență. Gama ZIELKO conține 6 categorii de produse, pentru nevoi și spații specifice. Din baie până în bucătărie, în fiecare colț al casei, produsele cu ambalaje minimaliste și decor cu inserții ludice te vor înveseli și se vor preta de minune la stilul locuinței tale. Gresie și faianță, suprafețe sintetice și naturale, electrocasnice de bucătărie, geamuri, oglinzi, obiecte sanitare, ai un produs dedicat pentru fiecare. Ce să mai spunem despre îndepărtarea petelor de pe țesături sau a urmelor de arsură? Dispar cât ai zice ZIELKO!

Checklist de curățenie de toamnă: cum să te asiguri că nu ratezi niciun spațiu

Natura s-a pregătit cu covor arămiu și auriu de frunze, și suntem sigure că dorești să te inspiri cât mai curând din acest decor pitoresc. Însă, înainte de a-ți îmbogăți spațiul cu lumânări cu arome ispititoare și dovleci ornați de copii, e musai să faci o curățenie generală.

Iată ce să bifezi!

Curte: curăță frunzele căzute (acum arată ca desprinse dintr-un tablou, dar cât de curând nu le vei mai privi cu ochi buni, când vei constata că ți-au împânzit acoperișul sau că au putrezit în balcon), strânge și dezasamblează sau acoperă mobilierul de curte, grădinărește cu activitățile specifice toamnei.

Dormitor și living: șterge praful, fă curat în dressing, aspiră și curăță covoarele și draperiile/perdelele. Nu uita nici să cureți salteaua și să o întorci pe partea cealaltă. Împrospătează de asemenea lenjeriile, cuverturile și pilotele.

Le poți spăla la mașină, dar la programul scurt, utilizând numai balsam după ce ai avut grijă să le cureți ca la carte la începutul verii. Recomandăm balsamul pentru țesături de la Zielko, cu 99% ingrediente naturale și parfum floral. Creat cu lanolină, biodegradabil și eco-friendly, înmoaie și împrospătează țesăturile pentru haine cu o textură atât de îmbietoare și un parfum reconfortant.

balsamul pentru țesături de la Zielko

Baie: curăță cu atenție fiecare suprafață, spală și igienizează toaleta, curăță perdelele de duș, purifică scurgerile, fă curat în dulapuri și aruncă produsele expirate, schimbă periuțele de dinți, șterge oglinzile, clanțele, caloriferele, etc, îndepărtează mucegaiul.

Soluția de curățare toaletă ZIELKO conține 99,8% ingrediente naturale cu aromă de iasomie și flori de portocal și e un produs vegan de care nu te vei mai despărți. Curăță eficient, acționează rapid și este super-concentrată, așa că nu e nevoie decât de o cantitate mică. Poate fi folosită și ca agent de descălcare pe scurgeri.

Soluția de curățare toaletă ZIELKO

Bucătărie: curăță cuptorul, plita, chiuveta, coșul de gunoi, organizează dulapurile, aruncă alimentele și condimentele expirate ca să faci loc pentru aromele inconfundabile ale toamnei, fă curat ca la carte în frigider, aerisește și șterge hota, curăță și inspectează toate aparatele electrocasnice.

Nu porni la treabă fără magicul Spray de bucătărie ZIELKO cu aromă de mango și piersică și 99,8% ingrediente naturale. Curăță și degresează chiar și cele mai încăpățânate pete de pe o varietate de suprafețe, lăsând un luciu fără urme. Produsul e minunat pe chiuvete, plite, ventilatoare de evacuare, cuptoare, cuptoare cu microunde, dulapuri de bucătărie, oale și tigăi, ustensile de bucătărie și suprafețe/blaturi din sticlă, metal, email, laminat și alte materiale neporoase.

Spray de bucătărie ZIELKO cu aromă de mango și piersică

Pulverizează, lasă să acționeze, îndepărtează, șterge cu un prosop curat/clătește: așa sună formula datorită căreia nu vei mai roboti la curățenia de toamnă. Cu Zielko ai aliați eficienți și naturali care respectă și mediul, pentru nenumărate toamne înmiresmate!

Articolul urmator
Cum crești acasă trompeta îngerilor
Cum crești acasă trompeta îngerilor
Esti dependenta de munca?
Incepe quiz
Esti dependenta de munca?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.