Avantajele și dezavantajele unor covoare pufoase

Redactor Divahair.ro

Cu siguranță că oriunde ai fost în vizită ai văzut și covoare pufoase în fiecare gospodărie. Ce este atât de special la covoarele cunoscute drept shaggy? Covoarele pufoase oferă acea senzație confortabilă pe o care dorim sub picioarele noastre. Cu toate acestea, ele au nevoie și de îngrijiri speciale.
Să aflăm mai multe despre covoare pufoase.

Ce sunt covoarele pufoase?

Covoarele pufoase sau shaggy sunt numite așa datorită aspectului lor pufos, cu peri lungi. Sunt iubite instantaneu de toată lumea datorită confortului lor și senzației moale de sub picioare. În covoarele pufoase, fibrele lungi sunt atașate de spatele covorului, oferindu-le un aspect neregulat și dezordonat. Covoarele pufoase sunt alcătuite din țesături naturale, cum ar fi lână și bumbac, precum și din țesături sintetice, cum ar fi acrilul. Disponibile într-o varietate de dimensiuni, acestea sunt ideale pentru fiecare colț al casei. Dar există anumite zone în care acestea sunt mai potrivite. Zonele cu trafic redus, cum ar fi camera de zi și dormitorul, sunt ideale pentru covoare pufoase.

Dar cum tot ce are avantaje are și dezavantaje, să discutăm aspectele pozitive și negative ale deținerii unor covoare pufoase.

covoare-pufoase

Aspecte pozitive

 • Senzație moale și de plus
  Covoarele pufoase se simt ca un rai sub picioarele tale. Sunt atât de moi și de confortabile că poți chiar să stai sau să te întinzi pe ele, deoarece acestea pot fi chiar mai moi decât canapeaua ta. Dacă ai copii acasă, alege oricând covoare pufoase. Bebelușii care se târăsc nu vor fi astfel răniți de covoarele aspre, ci vor merge pe un așternut moale.
 • Ușor disponibil
  Poți găsi oricând covoare pufoase la orice magazin din apropiere. De asemenea, le poți cumpăra online fără probleme. Avantajul este că poți alege dintr-o varietate de stiluri și modele.
 • Durabil
  Chiar dacă covoarele pufoase sunt extrem de rezistente și pot rezista cu trafic ușor, totuși este de recomandat să le păstrezi în zone cu trafic redus din două motive. În primul rând, covoarele pufoase sunt mult prea drăguțe pentru a fi călcate continuu și, în al doilea rând, fibrele lungi prind cu ușurință praful. Cu toate acestea, le poți utiliza și în zonele cu trafic intens.
 • Stilat
  Covoarele pufoase au o textură și un model unic de fibre care le fac să iasă în evidență în fiecare casă. Covoarele pufoase, în culori și tonuri moi, asigură un aspect foarte liniștitor și calmant în dormitor. Așază-te cu picioarele pe ele după o zi agitată la locul de muncă și vei transcende într-o lume de confort și calm.

Aspecte negative

 • Necesită îngrijire adecvată
  Covoarele pufoase necesită o întreținere consistentă și regulată. Aceste covoare pufoase pot fi numite pe bună dreptate magneți de murdărie și, prin urmare, acestea nu trebuie așezate în zone cu trafic intens. Aspirarea regulată ajută la menținerea lor curată și frumoasă pentru mult timp. Spală petele și scurgerile imediat, înainte ca acestea să se usuce și să păteze covorul definitv.
 • Pierderea fibrelor
  Covoarele pufoase își pierd fibrele în fiecare zi din cauza fricțiunii. Cantitatea de pierdere depinde de calitatea covoarelor. Un covor de înaltă calitate bine realizat va pierde fibre mai mici în comparație cu un covor de calitate scăzută. Cautati covoare pufoase, tineti minte ca aveti si varianta cumparaturilor online de la eMag!
Articolul urmator Cum să alegi un covoraș de intrare?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.