Bucătăria funcțională: cum alegi un backslash potrivit, pentru un design modern

Bucătăria funcțională: cum alegi un backslash potrivit, pentru un design modern

Redactor Divahair.ro

Dintre toate camerele unei locuințe, bucătăria se clasează în fruntea clasamentului, atunci când vine vorba de un spațiu funcțional și confortabil. Pe lângă faptul că reprezintă un loc magic, unde se întâmplă transformări uimitoare, în ceea ce privește prepararea unui dish gustos și apetisant, această încăpere are puterea de a reuni toți membrii familiei. Fie că este vorba despre servirea micului dejun sau încercarea unei rețete în zilele de weekend, bucătăria reunește ideile celor din jur. Așadar, modul de amenajare al spațiului deține o pondere importantă, aspectul plăcut și confortabil creând un mediu productiv.

Termenul de backslash este o enigmă pentru multe persoane, deoarece nu există un cuvânt echivalent care să-l definească. În linii mari, denumirea de backslash se referă la fundalul peretelui, adică, toată suprafața care acoperă zona dintre blatul de lucru și spatele dulapurilor suspendate, ale chiuvetei și aragazului. Cu alte cuvinte, ne referim la un panou antistropi, care poate fi extins până la tavan, în cazul în care dulapurile inferioare au fost suficiente pentru depozitarea veselei.

cuplu care danseaza in bucatarie

Un backslash ales în concordanță cu paleta cromatică folosită pentru bucătărie și designul obiectelor de mobilier se transformă în punctul de referință al încăperii. Dacă până de curând, rolul său era pur funcțional, util pentru protejarea pereților din calea stropilor de apă sau de grăsime, specialiștii în decorațiuni interioare au început să folosească fundalul în scopuri decorative. Astfel, clasicele plăci de faianță au parte de concurență, prin diversitatea materialelor, culorilor, formelor și texturilor pe care le aduce în prim-plan un backslash.

La bază, există mai multe criterii pe baza cărora se alege un fundal potrivit bucătăriei. De la aspectul economic, ușurința în montare, metodele de întreținere sau factorii estetici, iată care sunt tipurile de panouri dintre care poți alege:

Plăci ceramice

Adaptabile în cazul oricărui design, plăcile confecționate din ceramică se pot monta în diferite moduri, intercalate, diagonală sau chiar într-o formă modernă de mozaic. Preferat de majoritatea persoanelor care plănuiesc să-și reamenajeze bucătăria, panoul din ceramică aduce o mulțime de beneficii. În primul rând, prețul scăzut al materialelor, raportat la finisajul modern și interesant, reprezintă un avantaj clar pentru orice client. Mai mult, nu trebuie să-ți faci griji în privința stropilor de apă de fiecare dată când folosești bateria chiuvetei din bucatarie, deoarece suprafața panoului se curăță cu ușurință. Detalii aici. Întrucât imită aspectul finisajelor din piatră naturală, poți opta pentru un joc de culori vesele, plăci de mozaic care formează un degrade al nuanței preferate de albastru sau păstrează un ton neutru cu plăci crem, aranjate pe diagonală.

Plăci din sticlă

Plăcile fabricate din sticlă au un impact major, mai ales în cazul bucătăriilor de mici dimensiuni. Datorită suprafeței lucioase, plăcile antistropi reflectă lumina și creează impresia unui spațiu generos și mai luminos. Împărtășind calitățile plăcilor din ceramică, un backslash din sticlă se întreține la fel de ușor. O tendință care aduce note moderne și dinamice în bucătărie este sticla securizată termorezistentă, care se personalizează în funcție de preferințele stilistice.

Plăci metalice

Popularitatea plăcilor metalice este în continuă ascensiune, dintre care oțelul inoxidabil constituie materialul vedetă, ales deseori pentru fabricarea acestui model de backslash. Cu siguranță un perete acoperit în întregime cu plăci metalice din aluminiu sau oțel se transformă numaidecât într-un punct focal important al camerei. Chiar dacă suprafața plăcilor prezintă o sensibilitate îndreptată către zgârieturi uzuale, designul dinamic care reflectă lumina se potrivește în cazul unei bucătării cu dimensiuni reduse.

Decorarea bucătăriei este un proces distractiv, plin de provocări și opțiuni variate din care poți alege. Ia în considerare fiecare obiect de mobilier, design și decor, astfel încât vei crea un ambient confortabil și modern!

Sursă foto: Shutterstock

Articolul urmator
Cum îndepărtezi repede și sigur mirosul de ceapă și usturoi de pe mâini după ce ai gătit
Cum îndepărtezi repede și sigur mirosul de ceapă și usturoi de pe mâini după ce ai gătit

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.