Cauți un câine bun de pază? Află totul despre rasa husky siberian!

Cauți un câine bun de pază? Află totul despre rasa husky siberian!

Redactor Alexa Galgau

Dacă ar fi să facem o schiță a câinelui perfect, aceasta ar ilustra cel mai probabil un husky siberian. Acest câine este o combinație ideală de putere, inteligență, viteză și rezistență fizică, pentru că este programat genetic să care o mare greutate pe distanțe lungi, la viteze destul de mari. Husky-ul are dimensiuni medii, dar nu te lăsa păcălită de aspecutul lui pufos și drăguț: este unul dintre cei mai tenace și loiali câini pe care îi poți avea. De altfel, este un foarte bun câine de pază și un companion amuzant și plin de viață.

Află mai multe despre rasa husky siberian!   

Husky siberian: un câine perfect

Husky-ul siberian a fost creat de un popor din nordul Asiei și, deși nu se știe exact originea lui genetică, se crede că este derivat din rasa spitz, evoluând de-a lungul sutelor de ani pentru a putea fi folosit de oameni la tras săniile. De altfel, această rasă a fost folosită și pentru amuzamentul popoarelor din Alaska, când se organizau curse cu sănii. Datorită puterii lor fizice, dar și a inteligenței și loialității, câinii husky au fost folosiți inclusiv în Al Doilea Război Mondial, fiind o parte esențială a misiunilor de recuperare și salvare. Astăzi, câinele husky este una dintre cele mai iubite rase domestice și nici nu e de mirare, pentru că are multe calități.

Husky siberian: trăsături fizice și sănătate

Primul lucru care te cucerește la husky-ul siberian sunt ochii lui de un albastru deschis, care ne amintesc de un cer senin. Cei mai mulți husky au această trăsătură, dar există și exemplare cu ochi căprui sau ceacâri.

Blana acestui câine de origine rusească este o combinație de gri, negru și alb, însă există multe exemplare care au predominant alb și care arată ca niște lupi. Labele unui husky siberian sunt destul de musculoase și corpul lui se dezvoltă de așa natură încât să facă față dificultăților fizice. Așadar, este foarte important să îi oferi necesarul de mișcare și să nu îl lași să devină sedentar.

Durata medie de viață a unui husky siberian este de 11-13 ani. De obicei nu are probleme mari de sănătate, fiind un câine foarte vivace și sănătos tun chiar și la bătrânețe. Cu toate acestea, medicii veterinari recomandă să îi faci regulat controale la ochi și la șolduri, pentru că are o predispoziție spre cataractă, opacitate a corneei și displazie de șold.

Personalitatea câinelui husky siberian

Husky-ul siberian este un câine foarte activ, jucăuș, care se comportă adesea ca un puiuț și cere atenție și afecțiune. Va trebui să te joci cu el și să îl scoti la plimbări lungi.

Este un câine foarte prietenos cu alți oameni și alți câini, dar în același timp poate fi folosit pe post de câine de pază, pentru că este ușor de dresat.

Această rasă este inteligentă și docilă în același timp, iar față de tine, ca stăpână, va arăta o loialitate de-a dreptul înduioșătoare. Îți va fi foarte greu să îl pui „la punct” și de cele mai multe ori el va câștiga prin drăgălășenia lui.

S-ar putea să observi că vara este mult mai apatic, însă nu trebuie să te îngrijorezi, pentru că este normal. Un husky siberian este în mod evident obișnuit să trăiască la temperaturi foarte mici, motiv pentru care căldura este mult mai greu de suportat pentru el. Vara va trebui să îl tunzi și să îl ajuți să se răcorească, evitând în același timp să îl scoți afară la orele la care căldura dogorește. Cel mai bine ar fi să îl scoți dimineața devreme și seara după ce se lasă răcoarea.

Husky-ul este un câine excelent de familie, pentru că este foarte prietenos, adaptabil și nu este exagerat de protector față de tine, ceea ce înseamnă că nu va sări la alte persoane din posesivitate. Este un câine ideal dacă ai nevoie de spațiu din când în când. Cu el te poți înțelege din priviri și nu te vei simți niciodată sufocată de prezența lui!

Dacă te-ai gândit să îți cumperi un husky siberian, află că ai făcut o alegere foarte bună! Va fi un prieten de nădejde și un companion simpatic și plin de viață!

Află mai multe despre alte două rase de câine foarte populare: boxer și basset hound!

Articolul urmator
Gura Leului: plantare și îngrijire
Gura Leului: plantare și îngrijire
Ce rasă de câine ți se potriveşte în funcție de profilul tău emoțional?
Incepe quiz
Ce rasă de câine ți se potriveşte în funcție de profilul tău emoțional?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.8 (16)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.