Ce modele de tapet să alegi?

Ce modele de tapet să alegi?

Redactor Divahair.ro

Tapetul poate influența pozitiv aspectul camerelor dintr-o locuință. De aceea, mulți dintre cei care renovează îl aleg pentru cel puțin una dintre încăperi. Fie optează pentru tapet geometric, fie pentru un tapet cu peisaje din natură, fie pentru un model abstract sau pentru ceva mai simplist.

Fiind atât de multe modele disponibile pe piață, alegerea tapetului potrivit poate fi mai dificilă decât crezi. Cu toate acestea, stilul de amenajare al camerelor este cel care dictează, de cele mai multe ori, modelele de tapet potrivite. Spre exemplu, într-o încăpere modernă se poate aplica tapet cu peisaje, iar într-o locuință amenajată in stil tradițional se poate opta pentru tapet cu motive românești.

Perete cu tapet abstract

Tapetul geometric

Ilustrează diferite forme geometrice și este potrivit pentru mai multe stiluri de amenajare: modern, minimalist, industrial și nu numai.

Se potrivește în camerele mari, în care se dorește crearea unui efect special sau un nou punct de atracție. De regulă, tapetul geometric reușește să-și lase amprenta asupra decorului și să stimuleze imaginația.

Pentru a se crea un decor cât mai plăcut, tapetul geometric se recomandă a fi introdus în camerele amenajate cât mai simplu, în care nu există multe elemente ornamentale și prea multe combinații de culori.

Tapetul cu peisaje

Dormitor care are tapet cu peisaje pe unul dintre pereți.

Poți alege tapet cu peisaje pentru decorarea camerelor amenajate în stil modern, clasic sau chiar boem. Într-un decor modern, tapetul cu peisaje formează un echilibru plăcut cu restul elementelor de mobilier. Aduce o pată de culoare, reîmprospătează atmosfera și creează un efect special.

Tapetul cu peisaje va aduce un strop de culoare atât într-o locuință boemă, cât și într-una amenajată în stil clasic. Va reuși să completeze spațiul și să accentueze sentimentul de libertate și confort.

Modelele de tapet inspirate din natură sunt potrivite în dormitoare, în camerele de zi și mai ales în camere celor mici, care au nevoie de un spațiu armonios, perfect pentru a se dezvolta și pentru a-și pune imaginația la încercare.

Chiar și băile pot fi decorate cu tapet cu peisaje. În acest mod, se va obține o atmosferă prielnică pentru relaxare și un spațiu precum propriul SPA acasă.

Tapetul abstract

Modele de tapet abstract ilustrează forme care, fără îndoială, depășesc toate barierele banalului. Au scopul de a stimula imaginația, de a scoate din monotonie decorul și de face pereții mai atractivi ca niciodată.

De regulă, tapetul abstract se potrivește în camerele mari, în cele în care nu există prea multe combinații de culori și care sunt amenajate modern și foarte elegant. Datorită impactului puternic asupra decorului, este recomandat să fie aplicat pe un singur perete.

Ce să ai în vedere când alegi tapetul?

Atunci când nu știi ce să alegi, trebuie să ai în vedere mai multe aspecte. Dacă dorești doar o mică schimbare în camere, atunci trebui să ții cont neapărat de restul elementelor de decor și mobilier pe care le ai. Tapetul trebuie să se îmbină armonios cu ele, să fie vizibil, dar să nu încarce prea mult decorul.

Dacă este vorba despre o schimbare totală a decorului, atunci ai mai multe opțiuni de amenajare, iar gama din care poți alege tapetul este, bineînțeles, mai mare.

Orice model de tapet ai alege, trebuie să te asiguri că îmbunătățește decorul, că nu este afectată lumina din încăperi, că faci corect combinațiile de culori și texturi și, nu în ultimul rând, că păstrezi un echilibru între toate elementele decorative.

De asemenea, ține cont de faptul că tapetul poate fi elementul decorativ central dintr-o încăpere sau, deopotrivă, doar un element ce completează atmosfera. Dacă mergi pe o variantă mai simplă de amenajare, poți alege un tapet de efect, precum unul cu model abstract, iar dacă ai deja elemente cheie în decor, rezumă-te la un model de tapet cât mai simplu!

Articolul urmator
Cum îngrijești portocalul în ghiveci
Cum îngrijești portocalul în ghiveci
Ce melodie ar trebui sa alegi pentru dansul mirilor?
Incepe quiz
Ce melodie ar trebui sa alegi pentru dansul mirilor?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.