Ce poți face când n-ai la îndemână un fier de călcat: 5 metode alternative pentru a scăpa de cutele de pe haine

Redactor Divahair.ro

Hainele șifonate pot strica un outfit perfect, de aceea este important să te asiguri că poți scăpa de cutele de pe obiectele vestimentare preferate, indiferent dacă ai sau nu un fier de călcat la îndemână.

Când pleci în vacanță, ai vrea să iei cu tine cât mai multe haine dama. Rochii vaporoase, tricouri lejere, fuste comode, pantaloni eleganți – toate aceste obiecte vestimentare trebuie să încapă în bagajul de călătorie. De multe ori, stau atât de îngrămădite încât, odată ce ajungi la destinație, cu greu te poți îmbrăca cu vreo haină din bagaj. Dacă nu ai un fier de călcat special pentru călătorii sau dacă hotelul la care ești cazată nu îți poate asigura un astfel de obiect, trebuie să găsești metode alternative pentru a te bucura în continuare de vacanță fără să te preocupe cutele de pe haine. Detalii aici!

fier-de-calcat

Îți prezentăm, în rândurile următoare, câteva metode simple cu ajutorul cărora poți scăpa de cutele de pe haine fie că te afli în vacanță, fie că n-ai la îndemână un fier de călcat:

1. Folosește un uscător de păr

Dacă te grăbești și observi că tricoul pe care vrei să îl porți pentru a întregi outfit-ul ales are cute, nu trebuie să intri în panică. Așază-l pe o suprafață plată și folosește uscătorul de păr de la o distanță de aproximativ cinci centimetri pentru a netezi produsul vestimentar. Este o soluție simplă și te scoate din încurcătură când timpul nu e de partea ta sau când ești în vacanță și nu ai un fier de călcat la îndemână.

2. Profită de aburul de la duș

O altă metodă eficientă de a netezi hainele este cu ajutorul aburului de la duș. Această opțiune este folositoare mai ales când călătorești și hainele se șifonează în valiză. Ce trebuie să faci? Pune hainele pe care vrei să le porți pe un umeraș și agață-le în baie în timp ce faci duș. Aburul rezultat în timpul spălării va „înmuia“ cutele, astfel că obiectele vestimentare vor fi gata de purtare. Pentru a obține cele mai bune rezultate, este important ca geamurile și ușa de la baie să fie închise, iar umerașul să fie agățat cât mai aproape de duș.

3. Folosește placa de păr

Când n-ai un fier de călcat la îndemână și nu vrei să ai cute pe haine, nu-ți rămâne decât să găsești soluții alternative. Placa de îndreptat părul este unul din instrumentele potrivite pentru a-ți călca hainele. Însă, înainte de a o folosi, este important să te asiguri că nu au rămas pe ea fire de păr sau produse de îngrijire. Totodată, trebuie să acorzi o atenție sporită și nivelului de temperatură, astfel încât să nu îți deteriorezi hainele în încercarea de a le face să arate mai bine.

4. Utilizează un ceainic

În cazul hainelor care au doar cute minore, folosirea unui ceainic pentru îndreptarea lor asigură cele mai bune rezultate. Aburul ajută la îndepărtarea cutelor. Astfel, tot ce ai de făcut este să fierbi apă într-un ceainic și să pui hainele șifonate la o distanță de aproximativ 30 de centimetri distanță de acesta. În final, vei avea hainele gata de purtat și vei putea savura și un ceai fierbinte.

5. Folosește o oală

O altă metodă care funcționează când n-ai la îndemână un fier de călcat și nu vrei să te îmbraci cu haine șifonate este utilizarea unei oale. Pune pe aragaz o oală cu apă și așteaptă până fierbe. Varsă apa, iar oala folosește-o ca pe un fier de călcat. Această metodă prezintă totuși riscuri mai mari decât altele. Pe de o parte, oala poate fi extrem de fierbinte, de aceea este important să o manevrezi cu atenție, astfel încât să nu te rănești și să nu deterioriezi hainele. Pe de altă parte, odată vărsată apa, oala se răcește destul de repede și, dacă hainele sunt foarte șifonate, s-ar putea să fie nevoie să repeți procedura pentru a obține rezultatele dorite.

Tu ce metode alternative folosești pentru a-ți netezi hainele?

Sursă foto: goffkein.pro/ Shutterstock

Articolul urmator Cele mai simple metode prin care cureți lună cuptorul

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.