Ce produse de curățat nu trebuie să îți lipsească din gospodărie

Ce produse de curățat nu trebuie să îți lipsească din gospodărie

Redactor Andreea Baluteanu

Nu mai e mult până la sărbătorile pascale, așa că suntem gata să ne apucăm de curățenia de primăvară. Dacă deja te simți epuizată, înainte chiar de a începe, ține cont de faptul că planificarea va face minuni în orice situație. Simplul fapt de a ști cu ce să începi îți va da impresia că te-ai apucat deja de treabă.

Desigur, entuziasmul cu care deretici prin casă e sfânt, dar la fel de importante sunt și produsele de curățat pe care le folosești. Azi îți vorbim despre acele ajutoare care vor face curățenia de primăvară mai ușoară și mai plăcută ca niciodată! Vezi despre ce e vorba!

Ce fel de detergenți trebuie să folosești pentru fiecare zonă din casa ta

Primăvara ne-a surprins cu valul de căldură și voie bună cu care a pătruns în viețile noastre și e cazul să îi urmăm cât de curând exemplul. Organizarea timpului e primul aspect de care să ții cont atunci când te apuci de curățenia de primăvară. Știm că e dificil să rezervi un weekend întreg acestui proces, ceea ce ar fi ideal, dar asigură-te că ai la dispoziție măcar 5 ore neîntrerupte de treabă, punctate de mici pauze de repaus, altfel vei avea impresia că ai muncit degeaba.

Începe cu spațiile pe care le folosești cel mai rar și lasă la final bucătăria și baia, care oricum se murdăresc mai repede, dar sunt și curățate constant. În fiecare cameră, acordă mai întâi atenție procesului de „declutter”, pe care Marie Kondo pune atât de mult accent: scapă de toate produsele de care nu ai neapărat nevoie și apoi îți va fi mult mai ușor să ștergi praful sau să dai cu mătura.

Acum, că ai stabilit un plan în mare, echipează-te cu produsele potrivite pentru a începe curățenia de primăvară!

Pentru a-ți oferi cele mai bune recomandări, noi am apelat la enzimag.ro, care valorifică eforturile lui Vladimir Mitroi, ce a înființat în 1996 Romfracht, o companie ce se ocupa ințial de expediția internațională de mărfuri. După ce a căpătat o experiență valoroasă în acest domeniu, brandul s-a specializat și în oferta de produse de curățenie ecologice, sustenabile, ca o alternativă la detergenții chimici, extrem de periculoși atât pentru tine, dar și pentru mediul înconjurător.

Particularitatea acestor produse este că folosesc enzimele de ultimă tehnologie, respectiv molecule de proteine prezente în mod natural în organism, cu multiple funcții, printre care și descompunerea alimentelor. Nu numai că vor curăța mai eficient, dar protejează și sănătatea ta, precum și pe cea a mediului înconjurător.

Iată ce ne recomandă Enzimag pentru curățenia de primăvară!

Produse de curăţenie pentru bucătărie

Spray pentru bucătărie

Unul dintre cele mai bune sfaturi pe care le-am primit este să utilizăm produse specifice pentru baie și bucătărie. Renunță la detergenții universali, deoarece nu vor avea niciodată aceeași eficiență pe care o au cei specializați. În acest sens, noi îți recomandăm spray-ul pentru bucătărie EEZYM. Are o formulă special destinată suprafețelor precum plite, aragaze, hote, frigidere, gresie, faianță, blaturi, chiuvete, vopsea lavabilă, oțel inoxidabil, respectiv tuturor zonelor din încăperea unde îți faci familia fericită. Produsul are la bază enzime care divolză murdăria persistentă fără frecare, nu lasă urme și presupun și un efect antidepunere care previne reapariția murdăriei.

Mai mult, spray-ul de bucătărie mai are o funcționalitate deosebită: microacțiunea, prin intermediul căreia enzimele descompun murdăria din cele mai dificile colțuri.

Bonus: după ce tu ai terminat curățenia în bucătărie (e foarte simplu, doar lasă produsul să acționeze și apoi șterge cu o lavetă), enzimele fac minuni și în conducte și scurgeri, acolo unde continuă să descompună reziduurile organice pentru un mediu mai curat și mai sănătos.

SPRAY PENTRU BUCĂTĂRIE 750 ML EEZYM

Degresant pentru vase

Spălatul vaselor nu a fost nicicând mai fun și mai simplu de atât, grație produselor de curățenie de la enzimag.ro. Detergentul enzimatic de vase DEGRAZYM curăță în profunzime datorită enzimelor, previne formarea dopurilor în scurgere și e ideal pentru curățarea intensivă a cratițelor și a tigăilor. Acest produs valorifică mai bine decât oricare acțiunea enzimelor, dat fiind faptul că vasele presupun în general urme organice, cele în a căror înlăturare enzimele sunt specialiste.

DETERGENT ENZIMATIC DE VASE DEGRAZYM 750 ML REALCO

Degresant pentru friteuze

Cine nu iubește o porție delicioasă de cartofi prăjiți? Adorată la casa omului, friteuza ajunge însă să fie rapid „asfixiată” de depozitele de grăsime. Soluția este degresantul pentru friteuze EEZYM, care se va dovedi util și pentru oale, cratițe sau alte vase greu de curățat. Bazându-se pe uluitoarea putere a enzimelor, acest produs trebuie lăsat să acționeze o oră pentru cele mai bune rezultate. Repetați folosirea de circa 4 ori pe an pentru o friteuză care sclipește de curățenie.

DEGRESANT VASE ȘI FRITEUZE EEZYM

Detergent pentru mașina de spălat vase

Te ajută la curățenie ca nimeni alta, dar imaginează-ți ce ascunde în ea! Pentru curățarea și întreținerea mașinii de spălat vase, enzimag.ro ne propune tot un produs de curățenie enzimatic, care nu numai că va elimina reziduurile de grăsime și va avea grijă de mediu, dar va și prelungi durata de viață a mașinii de spălat vase. Pune-l în compartimentul pentru detergent, pornește mașina la 50 de grade și apelează la el de 4 ori pe an.

CURĂȚAREA ȘI ÎNTREȚINEREA MAȘINILOR DE SPĂLAT VASE EEZYM

Produse de curăţenie pentru baie

Știi că e unul dintre cele mai delicate spații din casa ta, de aceea trebuie să îi acorzi o atenție sporită. Iată care sunt produsele de curățenie must-have!

Detergent pentru curățarea gresiei și a faianței

Simpla idee de a te apuca să freci aceste suprafețe îți taie cheful, dar Detergentul Multisuprafețe EEZYM e aici să facă treaba pentru tine. Se pretează și pentru blaturi, podele, căzi de baie și vopsea lavabilă și are efect antidepunere și microacțiune, enzimele funcționând și în colțurile cel mai dificil de curățat. Așa cum ți-am tot povestit, detergentul protejează și mediul!

DETERGENT MULTISUPRAFEȚE 1 L EEZYM

Detergent pentru curățarea și întreținerea mașinilor de spălat

Ca și în cazul celei de spălat vase, și mașina de spălat rufe are nevoie de atenția ta și de o curățare în profunzime. Merită să o „tratezi” cu EEZYM, produsul de curățenie care elimină sursa mirosurilor neplăcute și prelungește durata de viață a mașinii. În plus, enzimele curăță în profunzime, continuând apoi să descompună resturile organice în țevi și conducte.

CURĂȚAREA ȘI ÎNTREȚINEREA MAȘINILOR DE SPĂLAT RUFE EEZYM

Anti-mirosuri canalizare

De câte ori nu te-ai confruntat cu un miros neplăcut în baie de care nu puteai să scapi? Este momentul să utilizezi soluția pentru eliminarea mirosurilor neplăcute de la EEZYM. Enzimele vor descompune și vor distruge reziduurile organice, grăsimile și resturile alimentare din conducte, ușurând evacuarea acestora. E modul tău de a salva lumea, conductă cu conductă!

ANTI-MIROSURI CANALIZĂRI 1 L EEZYM

Produse de curăţenie pentru camere

În dormitor și în living trebuie să fie la fel de curățenie ca în restul casei!

Detergent pentru podele

Parchetul și podelele vor străluci de curățenie, grație detergentului pentru podele EEZYM. Curăță gresie, parchet, podele, acționând și acolo unde murdăria nu e vizibilă. Cu o formulă naturală pe baza enzimelor despre care ți-am povestit azi, prezintă și avantajul de a avea grijă de suprafețele tale dragi.

DETERGENT PODELE 1 L EEZYM

Produse de curățenie pentru în afara casei

Fose septice

Fosa septică e cea mai bună metodă de a trata apa, dacă nu ești racordată la rețeaua de canalizare sau dacă preferi să preiei această problemă în mâinile proprii. Însă și fosele trebuie dezinfectate, de aceea îți recomandăm deblocantul/reactivantul pentru fose septice OXYGEN. Produsul de curățenie regularizează funcționarea fosei, reduce vidanjarea mecanică, absoarbe grăsimile și elimină mirosurile neplăcute. Conținând enzime și bacterii atent selecționate, produsul este suficient pentru 8 luni de tratament, în condițiile utilizării unei doze pe săptămână.

DEBLOCANT/REACTIVANT FOSE SEPTICE 1 KG OXYGEN

Sfat pentru toate gospodinele care se pregătesc de curățenia de primăvară

Curățenia de primăvară îți va transforma casa într-un templu al purității, dar ține cont și de nevoia ca mediul înconjurător să fie la fel de protejat. Optează pentru produse de curățenie pe bază de enzime, care susțin funcționarea stațiilor de purificare a apei, continuând să dizolve grăsimile și în cazul acestora.

Este una dintre cele mai bune decizii pe care le poți lua pentru a contribui la salvarea planetei, iar enzimag.ro e alături de tine și îți dă o mână de ajutor: poți achiziționa produsele dorite cu 5% reducere dacă intri aici

Spor la cumpărături și la salvarea planetei!

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (8)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.