Ce să faci să ții insectele afară din casa ta, în funcție de fiecare cameră în parte

Ce să faci să ții insectele afară din casa ta, în funcție de fiecare cameră în parte

Cristina Gherghina

Oaspeții nepoftiți sunt cei mai răi, mai ales dacă au mai mult de două picioare. Indiferent că vorbim de muște, gândaci, muște sau oricare alt tip de insectă, cu siguranță nu este deloc plăăcut sentimentul să îi găsești la tine în casă. 

Ai încercat fel și fel de metode, dar nici una nu a funcționat? Cu siguranță faci ceva greșit. Iată care cum poți ține insectele departe de casa ta cu aceste soluții, special gândite pentru fiecare camera în parte.

Cum să ții insectele departe de bucătăria ta

gandaci in bucatarie

Sigur vi s-a întâmplat să pregătiți ceva de mâncare sau chiar să mâncați și să observați că se mișcă ceva într-un colț. Dacă nu vrei să ai invitați nepoftiți la masă trebuie să ții cont de câteva aspecte.

Citește și 10 greșeli care atrag gândacii în casa ta

Atunci când cumperi sau când lași prin bucătărie fructe și legume, ultimul lucru pe care ti-l dorești este să te trezești cu acele musculițe mici și enervante. 

Potrivit lui Carolyn Forte, directorul Laboratoarelor de produse electrocasnice și produse de curățenie din cadrul Institutului Good Housekeeping Institute, acest lucru este inevitabil. Dar asta nu înseamnă că nu există soluții!

Forte spune că făcând o capcană simplă cu oțet și o pâlnie de hârtie poți prinde o tonă de muște, scăpând astfel de musafirii nepoftiți cu aripi. 

Totodată, Forte mai spune că nu este deloc bine să lăsăm împrăștiate sau neacoperite diverse produse care ar putea atrage gândacii. În special, este să depozitați bine biscuiții sau orice care ar putea produce firimituri, deoarece aceste alimente sunt ca niște magneți pentru insecte.

Dacă nici asta nu funcționează, poți încerca un spray non-toxic pe care să îl pulverizezi direct pe intruși. 

Cum ții insectele departe de baie

Acolo unde există apă, vor exista întotdeauna vietăți, așa că cel mai bine este să te asiguri că nu există scurgeri la țevile din baie pentru că fix acolo ar putea trăi liniștițe tot felul de insecte. 

Dacă totuși se întâmplă să găsești un intrus, de exemplu în dulapul de sub chiuvetă, Forte are soluția perfectă. 

Aceasta spune că primul pas este să golești dulapul în care ai descoperit insecta și să te asiguri că totul este curat, iar produsele sunt sigilate. Pasul următor este să puneți plăci de vinil pe rafturile din dulap, deoarece plăcile de vinil sunt mult mai ușor de șters și de curățat. 

Cum ții departe insectele de dormitor

gandaci in dormitor

Când vin vorba să ții departe insectele departe de dormitorul tău, cel mai bine este să te asiguri că plasele de la ferestre sunt în cea mai bună stare și că nu există nici măcar o gaură prin care ar putea intra musafirii nepoftiți. 

Nu este nevoie de o gaură foarte mare pentru ca insectele să se strecoare, în special vara atunci când geamurile sunt deschise mai tot timpul. 

Dacă vezi din ce în ce mai multe insecte în casa ta, poate ar fi o idee bună să folosești capcane. Încearcă să apelezi la produse fără insecticide, care pot fi extrem de toxice pentru oameni. Alege ceva cu spectru multiplu și căldură simulată a corpului pentru a ademeni și captura dăunători zburători, care conform experților, sunt mult mai eficiente pe întuneric. Deci poți scăpa de intruși chiar și atunci când tragi un pui de somn.

Surse foto: Istock

Articolul urmator
Ploșnițe de pat: cum apar și cum poți scăpa de ele
Ploșnițe de pat: cum apar și cum poți scăpa de ele
Ce spune camera ta despre tine?
Incepe quiz
Ce spune camera ta despre tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.