Ce utilizări are guma de șters în gospodărie

Ce utilizări are guma de șters în gospodărie

Redactor Alexa Galgau

Guma de șters este un obiect banal, pe care nu ne gândim să îl folosim la altceva în afară de curățat urmele de creion. Cu toate acestea, dacă ne-am folosi imaginația, am putea să îi găsim multe alte utilizări, care mai de care mai folositoare pentru noi în gospodărie. Află cum poți să folosești banala gumă de șters în casă, astfel încât să devină unul dintre cele mai utile obiecte!

Guma de șters în gospodărie

Având în vedere că facem aproape totul pe calculator, de la scris până la desenat, nu este de mirare că gumele de șters sunt privite ca niște obiecte inutile. De fapt, nu sunt deloc astfel, iar noi îți vom demonstra acest lucru în rândurile următoare.

Guma de șters poate fi folosită pentru a...

 • ... proteja peretele de zgârieturile provocate de rame. Poți să iei guma creionului și să o pui în fiecare colț al unei rame, pentru ca aceasta să nu intre în contact direct cu peretele și să nu îl zgârie. Totodată, este un truc util pentru a preveni lăsarea ramei într-o parte.

 • ... scoate etichetele/abțibildurile de pe obiectele nou cumpărate. Știi cum multe dintre etichetele lipite nu pot fi scoase cu ușurință și adesea este nevoie să le umezești cu apă caldă pentru a le putea scoate? Ei bine, poți să folosești o gumă de șters pentru a le dezlipi în doar câteva minute.

 • ... curăța rosturile gresiei sau faianței. Atunci când acestea se murdăresc, baia sau bucătăria începe să arate murdară, chiar dacă nu este. Este mai ușor să folosești o gumă de șters pentru a le curăța, în loc să folosești detergenți și alte substanțe. Nu îți trebuie decât răbdare, pentru că este o muncă destul de migăloasă. Află și cum să cureți rosturile faianței cu o lumânare!

 • ... lustrui bijuteriile și obiectele din metale prețioase. Cauciucul din care este făcută guma de șters absoarbe imediat uleiurile și straturile de grăsime care se acumulează pe suprafața obiectelor de metal.

 • ... curăța tălpile ghetelor. Dacă tălpile ghetelor au șanțuri adânci, mai mult ca sigur sunt pline de noroi și mizerie, iar cea mai simplă soluție pentru a scăpa de problemă este să iei un creion cu gumă de șters și să o folosești pentru a scoate murdăria din șanțuri și a-ți face ghetele ca noi.

 • ... înfige ace în ea. Vrem, nu vrem, croitorie tot trebuie să știm puțin, măcar pentru a ne face mici ajustări la haine sau pentru a repara mici defecte. Guma de șters poate fi un bun suport pentru ace, care sunt periculoase atunci când le pierzi, pentru că te poți răni cu ele.

 • ... repara zgârieturile de pe ecranul televizorului. Ai nevoie de o gumă de șters moale cu care să freci ușor zona zgâriată. După aceea, șterge zona cu o cârpă moale și zgârietura nu se va mai vedea deloc.

 • ... prelungi viața bateriilor reîncărcabile. Se pare că de multe ori acestea țin mult mai puțin tocmai din cauza mizeriei care se acumulează pe contacte. Dacă ștergi capetele bateriei cu gumă de șters, ai șanse mari să îi prelungești durabilitatea.

 • ... curăța tastatura. Oricât de multă grijă ai avea, este imposibil să nu murdărești puțin tastatura de la calculator sau de la laptop, iar guma de șters poate fi folosită pentru a îndepărta mizeria acumulată pe taste. După ce le ștergi, nu mai trebuie decât să folosești un uscător de păr pentru a îndepărte reziduurile.

 • ... curăța pantofii din piele întoarsă sau cizmele UGG. Aceste două tipuri de încălțăminte nu trebuie niciodată spălate cu o cârpă umedă, însă poți îndepărta foarte ușor petele cu o gumă de șters, cu care să freci ușor zonele afectate.

 • ... îndepărta petele de creion de pe perete. Toți cei care au copii știu ce înseamnă să găsească tot felul de desene pe pereți. Chiar dacă vopseaua este lavabilă, încearcă mai întâi să ștergi creionul cu gumă de șters și s-ar putea să nu mai fie nevoie să folosești o cârpă udă.

 • ... corecta urmele de creion dermatograf întins. Unele creioane dermatografe au gumă specială pentru a corecta imperfecțiunile când te machiezi, dar poți să folosești și guma unui creion obișnuit pentru a face același lucru.

Poți face foarte multe prin casă cu guma de șters, așa că nu trebuie să o arunci, chiar dacă nu mai folosești creioanele pentru desen sau scris.

Iată cum să folosești și folia alimentară în cele mai neobișnuite moduri!

Articolul urmator
Totul despre cârtița cu nas stelat
Totul despre cârtița cu nas stelat

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.