Adevarata Stare de Bine
Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL

Cele mai frecvente greşeli în utilizarea maşinii de spălat

Duminică, 25.11.2018

Mașina de spălat e cu siguranță un dar al tehnologiei moderne. Ne-a simplificat atât de tare viața și se ocupă cu voioșie de unele dintre cele mai importante obiecte din viața noastră, hainele noastre și ale celor dragi.

Din aceste motive, e vital să afli care sunt greșelile pe care le comiți, voluntar sau involuntar, și care compromit existența mașinii tale de spălat. Află care sunt aceste erori ce pot duce aparatul electrocasnic la o pieire vremelnică!

Cum îți ucizi încet mașina de spălat: 5 greșeli pe care le comiți

Firește, niciun proprietar de mașină de spălat nu vrea să îi facă rău în mod intenționat produsului său electrocasnic. Majoritatea greșelilor pe care le comitem provin din lipsă de atenție sau din neglijență. La acestea se adaugă refuzul de a citi manualul de instrucțiuni al mașinii sau de a respecta regulile înscrise în acesta, pe care le considerăm o exagerare. Nu e însă cazul: producătorii știu mai bine decât oricine care sunt gesturile ce degradează încet creația lor și de aceea te avertizează în acest sens.

Descoperă în rândurile de mai jos care sunt greșelile pe care riști să le comiți și tu atunci când vine vorba despre mașina ta de spălat!

O încarci cu haine

Știi că mașina suportă o anumită încărcătură de haine, dar de câte ori ai dat atenție acestui fapt? Poate consideri că e o precauție inutilă sau decizi să ignori avertismentul, considerând că hainele tale nu sunt atât de murdare și, deci, nu necesită prea mult spațiu de desfășurare. Pe lângă faptul că această eroare poate face rău pieselor tale vestimentare, provocându-le cute și eșuând în a le curăța în mod adecvat, ea va ajunge să afecteze și mașina de spălat în timp. Împingându-ți constant mașina să spele mai mult decât poate, o vei uza mai repede și vei ajunge astfel să îi scurtezi ciclul de viață.

Folosești prea mult detergent și balsam

Doar ești o perfecționistă, așa că decizi că e cazul să dai dovadă de această atitudine și în ceea ce privește mașina ta de spălat. Însă utilizarea unei cantități mai mari de produs decât este necesar nu va face mai bine, dimpotrivă. Detergentul și balsamul suplimentare se vor depune pe haine sau pot ajunge chiar pe pereții mașinii de spălat ori în interiorul furtunului care evacuează apa. Și de aici până la probleme de funcționare nu mai e, din păcate, decât un mic pas!

Nu îți cureți niciodată/decât foarte rar mașina de spălat

Poate că funcția ei este să curețe hainele, dar acest lucru nu înseamnă că se spală și pe ea, în același timp. În realitate, mașina de spălat care nu e niciodată îngrijită de proprietara ei va ajunge să își dea duhul mai repede decât e cazul. O altă problemă e reprezentantă de faptul că, necurățând-o, nu vei observa nici eventualele erori de funcționare sau depunerile din interiorul ei.

Ce să faci? O dată la trei luni, rulează un ciclu de spălare în gol, în care să folosești cea mai înaltă temperatură posibilă și doar oțet în compartimentul de detergent. De asemenea, poți apela și la produsele speciale care sunt disponibile în comerț. Experții în îngrijirea mașinilor de spălat te sfătuiesc să aspiri conținutul mașinii din când în când și să nu uiți să ștergi mașina pe exterior. Vei fi uimită cât de recunoscătoare îți va fi și cum te va răsplăti cu toată eficiența sa.

Lași rufele umede în interiorul mașinii

Le-ai pus la spălat și te-ai apucat să urmărești serialul tău preferat. Episodul promis s-a transformat însă într-un minimaraton, așa că decizi că e prea târziu și că rufele curate pot fi la fel de bine scoase și mâine din mașină. Tocmai le-ai „dat o palmă peste față” atât hainelor, dar și mașinii tale de spălat.

Care este problema? Lăsând rufele umede să „lâncezească” în mașină, creezi un spațiu umed, cald, favorabil dezvoltării bacteriilor și mucegaiului. Deteriorarea hainelor, mirosul urât și compromiterea funcționării mașinii, în timp, sunt numai câteva dintre consecințe.

Apelezi la un serviciu de reparații de o calitate îndoielnică

Dacă este un serviciu la care nu e cazul niciodată să faci economii, acela este cel de reparații ale electrocasnicelor tale. Și nu ne referim aici la acei așa-ziși specialiști care nu sunt capabili să îți rezolve problema, deoarece măcar în cazul lor poți constata eroarea și poți apela la altcineva. Sunt însă service-uri care, în necunoștință de cauză, fac mai mult rău decât bine mașinii de spălat și îi pot altera funcționarea pe termen lung.

Așa că e cazul ca întotdeauna să îi chemi în ajutor pe cei mai buni! reparatiemasinadespalat.ro este recomandarea noastră: îți oferă cele mai bune reparații de mașini de spălat, atât în service, dar și la domiciliu, în București și în Ilfov. Specialiștii sunt precum Superman: ajung în doar 60 de minute de când i-ai apelat, iar deplasarea și constatarea defecțiunii mașinii tale de spălat sunt gratuite! Nu ne mai amintim de când nu am mai auzit vești așa bune.

Iar experiența e de partea reparatiemasinadespalat.ro: profesioniștii au călcat pragul a peste 5.000 de case și au înregistrat un procent de satisfacție de 100% a clienților. Mai mult, reparatiemasinadespalat.ro e prezent pe piață din 2005, ceea ce înseamnă că are 13 ani de experiență.

reparatiemasinadespalat.ro repară orice model de mașină de spălat, fiind specializat inclusiv în reparații de mașini de spălat Indesit. Compania producătoare de electrocasnice, originară din Italia, e al doilea mare producător din Europa în domeniu. reparatiemasinadespalat.ro au rezolvat problemele a mai mult de câteva sute de mașini de spălat Indesit, ceea ce ar trebui să fie un semn suficient pentru a apela cu încredere la ei.

Costurile sunt reduse, piesele de schimb sunt aproape întotdeauna pe stoc, iar echipa de tehnicieni e prietenoasă, acționând cu pasiune și cu eficiență. Mai mult, reparațiile durează foarte puțin, așa că nu mai trebuie să îți faci griji că vei rămâne în pană de outfituri pentru toate evenimentele la care participi în această perioadă aglomerată.

reparatiemasinadespalat.ro este un service autorizat pentru reparații de mașini de spălat Indesit, dar noi îți recomandăm să apelezi la acesta pentru orice tip de produs electrocasnic ai deține.

Dacă vrei ca mașina ta de spălat să îți stea alături pentru cât mai mult timp, atunci este musai să ai grijă de ea. Evită să comiți oricare dintre greșelile despre care ți-am povestit și apelează la reparatiemasinadespalat.ro în cazul în care s-a întâmplat ceea ce te speria cel mai tare, iar mașina ta de spălat s-a stricat. Service-ul e specializat în reparații de mașini de spălat Indesit, dar repară în mod eficient orice tip de produs electrocasnic.

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.5 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!