Cinci plante suculente pe care să le ții în apartament

Cinci plante suculente pe care să le ții în apartament

Redactor Alexa Galgau

Plantele suculente sunt tot mai populare și pe bună dreptate: arată senzațional și sunt ușor de îngrijit. Au frunzele foarte groase și oferă textură unui decor format din plante. Sunt atât de frumoase, încât pot constitui în sine decorațiuni sau, și mai bine, pot fi aranjate într-un conglomerat de plante suculente, într-o îmbinare perfectă de culori și texturi.

Iată care sunt cele mai frumoase plante suculente pe care să le ții în apartament!

Cele mai frumoase plante suculente

Știai că toți cactușii se înscriu în categoria plantelor suculente? Însă nu toate plantele suculente sunt cactuși. Iată care sunt speciile de cactuși cel mai ușor de îngrijit:

1. Cactusul curgător Sedum morganianum

Pentru că este o plantă curgătoare, acest tip de cactus trebuie plantat într-un ghiveci agățător.

Frunzele sunt rezistente și lucioase, putând crește până la un metru în înălțime.

Această plantă este originară din Mexic și se dezvoltă cel mai bine dacă este pusă într-o zonă foarte luminoasă.

Nu trebuie udată decât când simți solul uscat la atingere, iar în timpul iernii acesta nu trebuie să fie aproape deloc umed, deci trebui să uzi planta și mai rar. Pământul trebuie fertilizat vara, pentru ca planta să înflorească la sfârșitul sezonului cald.

2. Coroana lui Iisus (Euphorbia milii)

Dacă i se oferă destulă lumină, Această plantă originară din Madagascar poate înflori tot anul. Are frunze lunguiețe și aspre prinse de rămurele pline de spini și aglomerări mărunte de flori. Când planta înflorește, permite solului să se usuce înainte de a o uda. Euphorbia milii preferă lumina directă a soarelui, însă se poate adapta și la o luminozitate medie. Secretul este să nu o pui într-o încăpere întunecată și să nu o uzi excesiv.

3. Arborele de jad

Cine nu și-ar dori o plantă suculentă care seamănă cu un bonsai? Arborele de jad este infinit mai ușor de îngrijit decât „capriciosul” bonsai. La fel ca multe alte plante suculente, el preferă lumina puternică și trebuie udat doar când solul se simte uscat la atingere. Cel mai indicat este să ții arborele de jad într-un ghiveci din lut sau ceramică, pentru ca solul să „respire”. Arborele trebuie tăiat cu foarfeca pentru a-și păstra forma, iar frunzele uscate trebuie îndepărtate.

4. Sempervivum tectorum 

Aceasta este, fără îndoială, una dintre cele mai frumoase plante suculente pe care le poți avea în apartament. Florile acestei plante sunt roz și au o formă de stea, iar vestea bună este că, deși se ofilesc repede, apar mereu altele noi. Planta trebuie udată rar, iar pe timpul iernii cu atât mai mult. Fertilizarea se face de trei ori pe timpul verii. Pentru ca planta să se dezvolte armonios, trebuie să îndepărtezi frunzele uscate și să ai grijă să nu le stropești pe cele „sănătoase” cu apă, pentru că acestea se pot deteriora.

5. Urechi de pisică (Kalanchoe tomentosa)

Există multe specii de plantă Kalanchoe, dar aceasta este una dintre cele mai populare. Nu face flori, dar are niște frunze spectaculoase, acoperite cu perișori argintii, care îi dau un aspect „pufos”. Vârfurile frunzelor sunt ruginii.

Planta trebuie udată când simți pământul uscat, la fel și iarna. Nu trebuie ținută direct în lumina soarelui. Rezistă foarte bine și într-un mediu semiluminat.

Este foarte simplu să crești aceste plante suculente, ideale pentru persoanele ocupate, care nu au timp de grădinărit!

Surse foto: bhg.com, momcentral.com

Articolul urmator
15 poze cu zambile sălbatice care te vor convinge că natura este spectaculoasă
15 poze cu zambile sălbatice care te vor convinge că natura este spectaculoasă
De ce fel de superstitie ar trebui sa tii cont?
Incepe quiz
De ce fel de superstitie ar trebui sa tii cont?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (6)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.