Coșuri de gunoi de calitate pentru o reciclare eficientă

Coșuri de gunoi de calitate pentru o reciclare eficientă

Andreea Constantin

Cum păstrarea curățeniei este o chestiune care ne preocupă pe toți, dorind să obținem condiții de viață cât mai confortabile, sănătoase și benefice pentru noi și pentru cei din jur, alegem cele mai eficiente metode în realizarea acestui proces, prin care colectarea gunoiului și a murdăriei să se facă ușor, rapid și sigur. În acest sens, principalele elemente pe care le utilizăm sunt coșurile de gunoii alături de sacii de gunoi, recipiente în care putem depozita aproape orice poate fi considerat gunoi.

Reciclarea deșeurilor și a gunoiului este un proces destul de complex și care constă în mai mulți pasi, de la decizia noastră de a face asta și până la pasul final în prelucrare acestora, după ce au fost sortate corespunzător, că de exemplu cele de plastic fară de cele de hârtie sau metalice, așa cum o facem în multe cazuri încă de la primul pas, cu ajutorul deja cunoscutelor cosuri gunoi colectare selectiva, ce sunt de regulă în număr de 3 sau chiar 4, vorbind aici despre sectorul public.

Pentru o eficiență cât mai mare, vorbind aici și despre ușurință în utilizare, siguranță, durata de viață a acestora, este bine să alegem nu orice coșuri de gunoi sau pubele ci mai degrabă cosuri gunoi stradale și europubele. După nune, parcă ne putem da seama de ceva, fiind vorba despre modele aporbate de diversele instituții care se ocupă cu protecția mediului și colectarea deșeurilor. Cele mai utilizate și mai bune materiale rămân plasticul și metalul, în special în cazul containerelor mari, atât cele clasice cât și cele pentru colectare selectivă.

Pe lângă acestea, alte materiale utilizate sunt lemnul și chiar piatra, existând diverse designuri pentru coșurile de gunoi, atât casnice cât și publice și nu numai. Acestea însă trebuie golite în mod manual, fiind poate grele, fară sisteme de printele la mașinile de gunoi sau chiar lipite de sol. Pot fi totuși foarte frumoase și o alegere buna pentru anumite spatii dar și cu un preț mai ridicat.

Revenind însă la eficiența, pentru sectorul public trebuie alese coșuri de gunoi, containere și europubele care să fie cât mai ușor de folosit, atât pentru golire manuală cât și automată. Fiind vorba uneori despre străduțe înguste și spatii mici, poate fi dificila manevrarea unei mașini de gunoi, utilizând însă un tomberon gunoi care să poată fi manevrat atât frontal cât și lateral, cu ajutorul brațelor de prindere de care dispun aceste mașini, totul devine și mai ușor și mai sigur, în sensul că nu va exista riscul de a varsă conținutul acestuia din greșeală sau datorită manevrării corespunzătoare.

cos de gunoi

Coșurile stradale și coșurile pentru parcuri sunt necesare în orice spatiu public așadar. La fel și containerele pe care le găsim în cadrul oricărui cartier rezidențial sau a zonelor industriale. Toate acestea, la o calitate buna, pot fi găsite în magazinul Sanito. Putem alege dintre sute de modele de soluții de depozitare eficienta a deșeurilor casnice dar și a celor industriale, la preturi foarte accesibile.

Articolul urmator
Cele mai frumoase flori albastre de grădină
Cele mai frumoase flori albastre de grădină
Ce calitate te defineste?
Incepe quiz
Ce calitate te defineste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.