Cum curăță, rapid și eficient, marii bucătari, arsura de pe aragaz

Cum curăță, rapid și eficient, marii bucătari, arsura de pe aragaz

Ramona Jurubita

Gospodinele și bucătarii știu cel mai bine ce înseamnă un aragaz murdar. Curățarea lui presupune un efort destul de mare, mai ales dacă trece mai mult timp de la momentul gătirii. Toate resturile de mâncare se întăresc pe suprafața plitei sau a aragazului, iar îndepărtarea lor va fi mult mai grea.

Mai mult ca sigur și tu ai avut parte de mici incidente în bucătărie. Dacă ți-a căzut puțină grăsime lângă flacără, ai lăsat-o acolo ca să nu te rănești. Apoi ai regretat, fiindcă s-a ars și ai avut nevoie de produse puternice și de multă forță pentru a o îndepărta. În cazul în care te-ai ajutat de un burete abraziv, cel mai probabil s-a zgâriat și suprafața.

Acum poți evita aceste neplăceri, apelând la un truc, ieftin și simplu, folosit de marii bucătari. Sigur nu te-ai gândit niciodată că ai putea integra un produs banal în rutina ta de curățenie. Atunci… să nu mai prelungim suspansul și să vedem despre ce este vorba!

Făina (de grâu, de porumb, de secară etc) este perfectă pentru eliminarea tuturor rezidurilor de pe aragaz și de pe alte suprafețe sensibile. Dacă înainte o puneai doar în compoziția prăjiturilor, de acum o vei folosi și în alt mod. La fel ca bicarbonatul, și făina poate contribui la îngrijirea casei tale. Iată cum procedează renumiții bucătari:

Pentru a curăța rapid arsura, nu aștepta ca aceasta să se întărească de tot! După fiecare preparat gătit, presară făină pe aragaz sau pe o lavetă umedă și freacă zonele cu probleme. Acest praf obținut din cereale nu este la fel de abraziv ca partea dură a unui burete și nu lasă urme pe suprafața curățată. Totuși, este destul de puternic pentru a îndepărta rezidurile.

Dacă nu ai făină la îndemână sau vrei să o păstrezi pentru pâine și deserturi, o poți înlocui, fără probleme, cu bicarbonatul de sodiu. Cu acesta nu curăți doar cuptoare, ci și orice alt electrocasnic pe care vrei să îl „scoți din mizerie”.

Ca să protejezi plita sau aragazul, ai putea să le acoperi cu o folie de aluminiu, pe care să o schimbi de fiecare dată când este cazul. Așa vei scăpa de corvoada curățeniei.

Iată alte utilizări neobișnuite ale făinii:

Elimină rapid petele în stare lichidă

Ai vărsat o cafea sau un pahar de vin pe podea? Vei avea nevoie de multe șervețele ca să îndepărtezi tot lichidul. Iată ce altă variantă există: presară făină peste pată și așteaptă câteva secunde până ce absoarbe toată băutura. Apoi, ai nevoie de o lavetă umedă pentru a șterge totul. Amestecul va arăta ca o pastă și se va îndepărta mai ușor de pe orice suprafață. Această metodă va funcționa și în cazul sosurilor, a cremelor și a topping-urilor lipicioase. Dacă acționezi rapid, nu va rămâne absolut nicio urmă și nimeni nu va bănui că ți-a căzut ceva pe jos.

Lustruiește rapid accesoriile și obiectele decorative din alamă și cupru

Vrei să redai luciul ramelor foto sau al sfeșnicelor? Nu ai nevoie de soluții costisitoare, ci doar de un amestec natural făcut în casă. Combină părți egale de făină, sare și oțet alb, apoi amestecă-le până se formează o pastă groasă. Întinde mixtura pe suprafața metalică și după ce se usucă, îndepărtează-o cu o lavetă uscată și curată.

Curăță chiuvetele de inox

Apa dură lasă urme de calcar pe orice suprafață, iar petele de pe oțelul inoxidabil nu se pot îndepărta cu un simplu detergent. Ca să nu faci investiții care ți-ar putea goli portofelul, e suficient să sacrifici puțină făină. Presară câteva linguri pe depunerile de calcar și apoi freacă ușor cu o lavetă. Clătește la final cu apă fierbinte și bucură-te că ai redat strălucirea acelui colțișor din bucătăria ta.

Ține furnicile la distanță

Cauți un repelent natural pentru furnici și alți dăunători care îți pot invada spațiul de gătit? Făina este numai bună pentru așa ceva! Poți presăra orice fel de făină în colțurile dulapurilor tale. Dacă o vor ingera, li se va dilata stomacul și vor muri. Ca să nu te simți vinovat/ă de moartea unor ființe vii, poți avea mai multă grijă de bucătăria ta, păstrându-o mereu curată și ștergând de fiecare dată urmele dulci care le-ar putea atrage.

Te-ai așteptat vreodată ca făina să poată fi utilizată în atât de multe moduri? Poți pune în aplicare aceste sugestii, ca să te convingi că funcționează.

Descoperă și: Trucul ieftin și de succes care te ajută să cureți CORECT salteaua din dormitor

Surse foto: Pexels

Surse articol: ExpressImpactSimplemost

Articolul urmator
Cum scapi de mirosul urât în baie?
Cum scapi de mirosul urât în baie?
La ce e creierul tău cel mai bun?
Incepe quiz
La ce e creierul tău cel mai bun?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (6)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.