Rețete delicioase
Înapoi la
Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

9 tipuri de făină și cum să le folosești pe fiecare în parte

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro
9 tipuri de făină și cum să le folosești pe fiecare în parte

Caracteristici

Făină bună la toate

Făină bună la toate

Făina albă este realizată din grâu dur și conține proteine și amidon. Are un conținut de proteine de la 10% la 12%, conform specialiștilor. Făina albă este îmbogățită cu fier și vitamine B, inclusiv tiamină, niacină, riboflavină și acid folic.

De asemenea, trebuie să știi și ce semnifică numerele de pe făina bună la toate. Astfel, dacă ai cumpărat făină pe al cărei pachet apar cifrele 650, află că duci acasă cel mai sănătos și sigur produs. Este cel mai puțin procesată, este mai închisă la culoare și are o textură mai grunjoasă, dar și cel mai ridicat conținut de proteine. Este excelentă pentru pâine și pizza, dar și pentru alte produse asemănătoare: foccacia, panini, etc.

Făina 000 este cea mai fină și are și cel mai scăzut conținut de proteine. Se poate folosi la prăjituri și alte deserturi care implică acest produs.

Făina este un ingredient esențial pentru coacere. Când te gândești la un preparat anume, trebuie să iei în considerare și ce tip de făină este potrivit: făină pentru pâine, pentru prăjituri sau de patiserie etc.

Este posibil să nu fii sigură ce tip de făină se potrivește cu rețeta respectivă, așa că suntem aici să te ajutăm. Pentru a simplifica lucrurile, alcătuiești o imagine de ansamblu asupra tipurilor de făină cel mai des întâlnite. Află care sunt tipurile de făină, caracteristicile și utilizările fiecărei varietăți.

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta