Cum cureți corect tacâmurile din argint

Cum cureți corect tacâmurile din argint

Redactor Raluca Margean

Dacă ai o pasiune pentru antichități, așa cum este cazul meu, înseamnă că deții deja câteva obiecte din acest metal prețios. Sfeșnice, cutii de bijuterii sau chiar tacâmuri de argint, toate sunt frumoase și fiecare spune o poveste din vremurile de altădată.

tacâmuri argint

E minunat să ai astfel de obiecte, dar dacă vrei să le păstrezi în stare perfectă, trebuie să știi care sunt cele mai bune metode pentru curățarea lor.

Soluții de curățare pentru tacâmuri de argint

Pentru că argintul se oxidează destul de repede, e bine să curățăm periodic tacâmurile, astfel încât ele să-și păstreze luciul și strălucirea. Iată câteva soluții de curățare pe care le poți prepara singură, acasă!

1. Soluție cu bicarbonat de sodiu, suc de lămâie și apă

Amestecă bicarbonatul de sodiu cu sucul de lămâie până ce vei obține o pastă cu textură cremoasă. Pune un pic din pasta respectivă pe o cârpă curată și curăță cu ea tacâmurile de argint. Folosește mișcări de sus în jos pe tacâmuri până ce acestea se curăță complet.

După ce ai curățat toată suprafața, clătește tacâmurile cu apă rece din abundență. După ce ai îndepărtat toată pasta de curățat, folosește o cârpă curată și uscată pentru a șterge tacâmurile. Vei observa că după acest procedeu foarte simplu tacâmurile tale de argint vor străluci.  

2. Soluție cu ulei de măsline și suc de lămâie

O altă metodă extrem de simplă este să amesteci într-o cană suc de lămâie (jumătate de cană) și o linguriță de ulei de măsline. Înmoaie în această soluție o lavetă de microfibră și apoi curăță bine tacâmurile de argint. După ce ai terminat, clătește-le cu multă apă și apoi usucă-le. Gata, ai terminat, iar acum te poți bucura din nou de obiectele tale prețioase!

3. Pastă de dinți

Poate cea mai cunoscută metodă de curățare a tacâmurilor de argint este banala pastă de dinți. Este un procedeu foarte simplu și rapid, iar rezultatul te va mulțumi cu siguranță.

4. Folie de aluminiu, sare de bucătărie și apă fierbinte

Pe fundul unui vas de ceramică, porțelan sau sticlă așază o folie de aluminiu mototolită. Pune tacâmurile spălate cu detergent de vase și uscate bine, apoi presară deasupra sare de bucătărie (50-60 de grame). Toarnă apă fierbinte și așteaptă câteva minute. Vei observa cât de repede se vor curăța și cât de strălucitoare vor fi tacâmurile de argint.

Această metodă este foarte simplă și eficientă, pentru că nu trebuie să intervii deloc în procesul de curățare, dar rezultatul este uimitor. Tacâmurile se curăță perfect, chiar și între dinții de la furculițe, unde este de obicei mai greu să cureți prin alte metode.  

Toate aceste metode sunt simple și la îndemâna oricui. Dacă vrei să ai tacâmuri de argint strălucitoare, încearcă-le acum!

Surse foto: Unsplash

Articolul urmator
Cum scapi de mirosul urât în baie?
Cum scapi de mirosul urât în baie?
Amatoare sau profesionistă? Doar o expertă în skincare răspunde corect la acest test!
Incepe quiz
Amatoare sau profesionistă? Doar o expertă în skincare răspunde corect la acest test!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.