Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

Cum cureți, dezinfectezi și scoți mirosurile neplăcute din cuptorul cu microunde, fără produse toxice

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

Este de ajuns să pregătești banalele floricele, pentru a transforma cuptorul tău strălucitor de curat într-o sursă de mizerie și mirosuri. Nu există altă soluție pentru a-i păstra aspectul impecabil, decât să-l cureți frecvent, folosind câteva trucuri foarte utile. 

Spre deosebire de alte obiecte din bucătăria ta, cuptorul cu microunde poate fi curățat cu câteva ingrediente nepretențioase, pe care le ai deja în casă, precum praful de copt sau oțetul. 

Dacă vrei să revii mereu la cuptorul tău strălucitor, de care ești atât de mândră, poți afla din galerie cele mai eficiente și surprinzătoare metode. 

Cuptorul cu microunde poate fi spălat cu cele mai banale produse

Cuptorul cu microunde poate fi spălat cu cele mai banale produse

Exact! Poți folosi produse pe care le ai deja în casă, precum praf de copt, oțet de mere și detergent de vase pentru a face cuptorul tău să arate ca nou. Ai nevoie, în plus, de un burete și de o cârpă moale, cu care să ștergi lichidele.

Nu folosi dezifectante pe bază de clor

Nu folosi dezifectante pe bază de clor

Nu utiliza produse pe bază de clor, pentru că pot dăuna componentelor de plastic din interiorul cuptorului și îl pot deteriora pe termen lung. În plus, cuptorul cu microunde nu se pătează atât de tare ca aragazul sau chiuvetele, așa că nu ai nevoie de produse înălbitoare. 

Cum cureți interiorul cuptorului cu microunde

Cum cureți interiorul cuptorului cu microunde

Pentru o curățare perfectă, parcurge următoarele etape:

1. Combină o cană de apă cu suc de lămâie, lime sau portocală, într-un vas special pentru cuptorul cu microunde. Poți folosi în loc de acestea oțet alb sau oțet de mere, combinat tot cu o cană de apă. 

2. Plasează vasul în cuptor și încălzește-l câteva minute, până când mixtura fierbe și geamul cuptorului se aburește. 

3. Lasă să se răcească timp de 5 minute, apoi deschide cuptorul, înbdepărtează vasul și șterge interiorul cu un burete sau o cârpă. 

Cum cureți ușa cu pete de grăsime a cuptorului cu microunde

Cum cureți ușa cu pete de grăsime a cuptorului cu microunde

1. Curăță garnitura de cauciuc din jurul ușii cu un burete umed, înmuiat într-un amestec de apă cu praf de copt. Șterge cu o cârpă umedă sau un burete curat, pentru clătire. 

2. Dacă ușa este foarte murdară, folosește un amestec de 50% apă și 50% oțet. După ce cureți bine, șterge cu cârpa urmele de apă cu oțet. 

3. Dacă petele de grăsime sunt foarte încăpățânate, poți folosi un produs special de îndepărtat grăsimea sau un amestec de detergent de vase cu apă. Aplică cu grijă amestecul, cu ajutorul unui burete sau cârpe, prevenind pătrunderea lichidului în orificiile cuptorului.

Surse foto: IStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta