Cum elimini grăsimea cu o gumă de șters

Cum elimini grăsimea cu o gumă de șters

Ionelia Olteanu

Trebuie să recunoaştem faptul că a face curăţenie nu este pe lista nimănui de hobby-uri, mai ales dacă trebuie să sacrifici una dintre zilele tale libere pentru asta. Cu toate acestea, profesioniştii în curăţenie ştiu multe secrete pentru a face ca dezordinea să dispară rapid şi uşor.

Una dintre propunerile cu care aceştia vin este, pe cât de obişnuită, pe atât de eficientă. Este vorba despre guma de şters. Deşi este un obiect banal care are o cu totul altă utilitate, i se pot găsi şi alte întrebuinţări care mai de care mai folositoare pentru gospodărie.

guma de sters

O prima întrebuinţare a gumei de şters este că poate să îndepărteze amprentele grase de pe orice suprafaţă. Sigur ai şi tu o tabletă sau un telefon care, la un moment dat se umple de urme pe care nu ştii cum să le cureţi. Ei bine, soluţia perfectă este guma de şters. Este nevoie ca aceasta să fie moale pentru  nu zgâria suprafaţa. După ce ai frecat uşor cu guma, şterge cu o cârpă moale şi toate urmele vor dispărea.

Pe lângă asta, guma se şters mai poate curăţa şi alte suprafeţe. De exemplu, se dovedeşte a fi foarte eficientă pentru curăţarea rosturilor gresiei sau faianţei. Ştim cât este de greu să cureţi spaţiile dintre gresie şi faianţă. Este mai uşor dacă foloseşti guma de şters în loc de obişnuiţii detergenţi sau alte substanţe chimice. Tot ce îţi trebuie este răbdare având în vedere că este o muncă migăloasă.

Uite şi alte trucuri care te vor ajuta să faci mai uşor curăţenie în casă!

Spumă de ras pentru oglinda din baie. Dacă baia ta nu este dotată cu un sistem de ventilaţie eficient, cu siguranţă că oglinda se va aburi ori de câte ori faci duş. Poţi folosi un truc foarte eficient şi la îndemână ca să nu se mai întâmple asta. Ai nevoie de un produs care se află chiar în baie.

Într-un moment în care baia este aerisită, pune în mână puţină spumă de ras şi întinde-o bine pe toată oglinda, apoi las-o să se usuce. După ce s-a uscat, curăţă oglinda cu un burete umed, apoi şterge-o cu şerveţele de hârtie (nu lăsă urme ca hârtia igienică). Acest efect durează aproximativ două-trei săptămâni.

spuma de ras

Soluţii pentru curăţat preparate acasă. Dacă te-ai săturat să foloseşti tot felul de substanţe chimice care nu dau întotdeauna rezultatele la care te aştepţi, ţine minte această reţetă pentru a pregăti singură soluţia de curătare cu ingrediente naturale. Decojiţi câteva portocale şi puneţi coaja într-un borcan peste care turnaţi oţet.  Lăsaţi conţinutul să stea câteva săptămâni. Mirosul dur de oţet o să fie înlocuit cu cel plăcut de portocale. Poţi să aplici acest amestec pe orice suprafaţă şi să observi diferenţa.

Geamurile nu se şterg în zilele cu soare. Poate că este un obicei ciudat dar dacă speli geamurile în miezul zilei, soluţia se va evapora mai repede din cauza soarelui şi nu va mai avea nici un efect.

Pentru a curăţa maşina de spălat vase toarnă o ceaşcă de oţet în ea în timpul primului ciclu de spălare, apoi adaugă câteva linguri de bicarbonat de sodiu în timpul celui de-al doilea ciclu.

Va fi mult mai uşor să ai o casă curată dacă urmezi aceste sfaturi simple!                              

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Cum să elimini mirosul urât din șifonier: 8 metode la îndemâna oricui
Cum să elimini mirosul urât din șifonier: 8 metode la îndemâna oricui
Cum vei fi la batranete?
Incepe quiz
Cum vei fi la batranete?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.