Cum îţi menţii locuinţa curată când ai un câine

Cum îţi menţii locuinţa curată când ai un câine

Andreea Constantin

Când ai un câine, este mai dificil să-ți păstrezi casa curată. Părul, urmele de murdărie de pe podea și mirosurile neplăcute fac și ele parte din aventura de a avea un animal de companie. Totuşi, situaţia nu este inevitabilă, mai ales dacă pui în practică aceste sfaturi.

O schimbare de decor

Atunci când te decizi să-ţi iei un câine, ar fi bine să te gândeşti şi la o mică schimbare de decor. De exemplu, optează pentru covoare care pot fi uşor curăţate şi întreţinute. În cazul canapelei şi al fotoliilor, ia în considerare husele lavabile, care se vor dovedi cea mai bună investiţie, pentru că pot fi curăţate uşor. Află mai multe detalii aici.

Perie frecvent câinele

Pentru a minimiza eforturile de a întreţine curățenia casei, încearcă să eviţi ca părul să ajungă peste tot. Asta înseamnă că ar trebui să perii câinele zilnic. Îți va lua doar câteva minute și îți va permite să îndepărtezi părul care urmează să cadă, înainte ca acesta să ajungă în casă.

Şterge-i lăbuţele, înainte de a intra în casă

După plimbare, aproape toți câinii vin acasă cu labele murdare. Pentru a evita urmele de labe umede, este indicat să-l cureţi puţin, înainte de a-i da drumul în casă. Pentru a face acest lucru, pune un mic preș la intrare și asigură-te că, la întoarcerea de la plimbare, ai la îndemână un prosop vechi, o cârpă sau nişte lavete. În felul acesta, poţi elimina o mare parte din murdăria de pe labele câinelui, astfel încât să păstrezi interiorul casei curat.

Aliaţi indispensabili

După ce ţi-ai luat un câine, cel mai bun prieten al tău va fi, de fapt, aspiratorul, dacă vrei să ai o casă curată. Va fi nevoie să dai cu aspiratorul mai mult decât de obicei, dar, cu cât faci acest lucru mai des, cu atât va dura mai puțin timp. Și e foarte plăcut să ai o podea curată și ordonată, nu-i așa? Ca să faci această activitate şi mai simplă, nu ar fi o idee rea să iei în considerare un aspirator vertical, suplu, fără fir, de care să te foloseşti de fiecare dată când ai nevoie. De asemenea, poți lua în considerare investiția într-un robot aspirator.

Rolele adezive pentru scame și cele speciale pentru părul de animale îţi vor fi şi ele foarte utile. Cu ajutorul acestor accesorii esentiale, îţi va fi mai uşor să îndepărtezi părul de câine de pe canapea, fotolii și, de asemenea, de pe haine. 

Scapă de mirosurile neplăcute

Din păcate, majoritatea câinilor au un miros pe care este posibil ca tu nici să nu-l mai simţi. Cu toate acestea, este foarte probabil ca mirosul caracteristic al patrupedului tău să fi pătruns în toată casa. Ca să scapi de acest miros nu tocmai plăcut, aeriseşte de cel puțin două ori pe zi. 

O altă modalitate de a scăpa de acest miros este să-ţi speli câinele. Folosește un şampon special conceput în acest scop şi, de preferat, organic. Ai grijă, totuşi: nu ar trebui să-i faci câinelui tău mai mult de o baie pe lună, pentru a evita să aibă probleme cu pielea.

Ai grijă la produsele de curăţenie

Chiar dacă este important pentru tine să ai o casă curată, pentru sănătatea câinelui tău, este esenţial să foloseşti produsele de curăţenie potrivite. Mulţi detergenţi conţin substanţe chimice care i-ar putea face rău prietenului tău patruped. Aşadar, atunci când mergi la cumpărături, verifică atent etichetele, pentru a te asigura că produsele pe care le cumperi pot fi folosite fără probleme în preajma animalelor. 

Ţine cont de sfaturile de mai sus, pentru a-ţi păstra locuinţa în cele mai bune condiţii, bucurându-te, totodată, de compania câinelui tău!

Surse foto: Pexels.com

Articolul urmator
Cum scapi de mirosul urât în baie?
Cum scapi de mirosul urât în baie?
Ce rasă de câine ți se potriveşte în funcție de profilul tău emoțional?
Incepe quiz
Ce rasă de câine ți se potriveşte în funcție de profilul tău emoțional?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.