Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

Cum îți cureți ușor frigiderul

Ionelia Olteanu

Frigiderul face parte din categoria aparatelor electrocasnice din bucătărie de care nu s-ar putea lipsi nimeni. Acesta funcționează permanent pentru a menține prospețimea și calitatea alimentelor. O provocare maximă pentru fiecare gospodină este să mențină curățenia frigiderului, pentru a evita un posibil contact al mâncării cu bacterii sau microbi.

Chiar dacă murdăria nu este vizibilă, se recomandă ca procedeul de curățare a frigiderului să se realizeze o dată la patru săptămâni. Nu îți face griji, pentru că acest lucru nu va presupune eforturi supraomenești. Descoperă în articol cele mai ușoare trucuri pentru a menține frigiderul curat!

femeie care curata frigiderul

Metode ușoare de curățare a frigiderului

Șterge petele proaspete

Este important să ștergi imediat orice pată proaspătă pentru a evita uscarea acesteia. Folosește o lavetă umedă pentru a curăța borcanele ce conțin sosuri sau gemuri și evită murdărirea celorlalte alimente pe care le ai în frigider.

Aruncă mâncarea stricată

Toate resturile de alimente care par alterate sau au stat prea mult timp în frigider ar trebui aruncate astfel încât acestea să nu dăuneze celor proaspete. Cel mai bine este să verifici data de expirare de pe ambalaj și să acorzi o atenție mai mare aspectului și mirosului. Atunci când vrei să dezgheți ceva, folosește un castron sau o farfurie.

Șterge ușile

Chiar dacă nu ți se pare important, curățarea ușilor frigiderului este foarte importantă, deoarece și ele por fi surse de microbi și bacterii. Poți să apelezi la o lavetă umedă pe care să pui puțin detergent de vase care va degresa suprafețele. Șterge marginile, partea de deasupra a frigiderului și acordă o atenție deosebită mânerelor.

Dezgheață frigiderul

După o folosire îndelungată, frigiderul va acumula gheață, ceea ce îi va lua din puterea de răcire. Poți evita acest lucru dacă îl dezgheți o dată pe lună. Primul pas este să pui toate alimentele pe care le ai în el într-un recipient mare, acoperit, sau într-o ladă frigorifică pentru a le păstra reci. După ce ai făcut acest lucru, scoate toate rafturile și sertarele pe care trebuie să le speli cu detergent de vase și apă caldă.

Pentru curățarea interiorului frigiderului poți să folosești o soluție alcătuită din apă și bicarbonat de sodiu. Detergenții cu miros puternic de parfum nu sunt indicați, deoarece există riscul ca alimentele să-l absoarbă. Clătește bine și șterge cu un prosop uscat. În cazul congelatorului poți să urmezi aceiași pași, iar pentru ca gheața să se topească mai repede pune în interior vase cu apă fierbinte.

Elimină mirosurile neplăcute

După spălarea și igienizarea frigiderului, este momentul să te ocupi de ținerea la distanță a mirosurilor neplăcute. Te-ai gândit vreodată că boabele de cafea pot fi folosite în acest sens? Poți să pui pe o farfurioară câteva boabe aromate care vor ajuta la menținerea unei miresme mai plăcute în frigider. 

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!