Cum îți decorezi livingul astfel încât să te reprezinte

Redactor Divahair.ro

Livingul este camera cea mai importantă din casă, pentru că aici îți petreci cea mai mare parte a timpului. Este locul unde se adună familia în numeroase ocazii și unde sunt primiți oaspeții. Este, deci, important să îl decorezi astfel încât să te simți bine, să te reprezinte și să fie primitor. Livingul este spațiul în care stilul contribuie cel mai mult la crearea ambianței, iar pentru a-l decora ai surse de inspirație numeroase. Canapeaua și fotoliile dau tonul – în stil hobo șic, elegant, industrial sau rustic, respectiv cel care îți oglindește starea de spirit. Mobila oferă identitate, fiind completată de stilul pereților, de obiectele de decor, perdele, covoare și sistemul de iluminat.

Pereți originali

În living, ca în toate celelalte încăperi ale locuinței, trebuie să alegi cu atenție modul în care decorezi pereții. Cu câteva idei bune și puțină imaginație, vei putea crea decorul perfect pentru celelalte elemente de design. Optează pentru placarea pereților, mai ales dacă aceștia prezintă defecte pe care dorești să le acoperi rapid și fără mari bătăi de cap. Simplu de montat, fără să necesite vopsire, tapetare ori tencuire, având calitatea de a izola termic și o mare rezistență în timp, plăcile murale transformă aspectul general al livingului, insuflând temperament. Un perete îmbrăcat în placi murale rimează cu căldura și autenticitatea, indiferent de stilul ales pentru living, de la rustic la scandinav ori industrial. Detalii aici!

living-din-caramida

O notă de originalitate o poate oferi și tapetul, care revine în tendințe, cu condiția să fie folosit corespunzător. Mai precis, folosește tapet doar pe un perete sau sub formă de panouri, pentru a nu încărca ambianța generală. Cu motive retro, grafice ori florale, tapetul poate oferi stil, căldură și confort livingului.

Poți investi, de asemenea, într-o oglindă – sau mai multe – cu o ramă interesantă sau în câteva etajere decorative pe care poți pune obiecte de artă, câteva suvenire din vacanțele tale sau ghivece cu plante verzi.

Mobilă confortabilă

De la fotoliu la canapea și taburete, toate aceste piese de mobilier trebuie să îți reflecte personalitatea și să fie în primul rând confortabile. Dacă te-ai decis să investești într-o canapea nouă, aceasta va deveni piesa principală de mobilier în living. Colorată sau în nuanțe neutre, în funcție de propriile gusturi, canapeaua va da tonul prin dimensiunile ei. De altfel, este recomandat, dacă livingul este mai mic, să îți faci mobilă pe comandă. Există tendința de a lipi canapeaua de un perete, dar aceasta poate fi plasată și în centru, mai ales dacă încăperea este mai mare. Canapeaua poate fi folosită și ca element de delimitare, de exemplu, între zona în care se ia masa și restul camerei.

Dacă spațiul este mai degrabă limitat, fiecare milimetru contează, iar, din acest motiv, nu trebuie să încarci livingul cu mobilier masiv. Măsoară foarte bine spațiile înainte de a cumpăra mobilă și folosește toate locurile disponibile. De exemplu, dacă îți dorești foarte mult un șemineu, profită de partea superioară a acestuia pentru a-ți etala colecția de obiecte de artă. O nișă poate fi folosită ca loc de depozitare, pentru că poți plasa acolo câteva cutii drăguțe, unele peste altele.

Un sistem de iluminat potrivit

Mobila trebuie să fie întotdeauna aranjată astfel încât să nu blocheze lumina de la ferestre. Dacă în living nu intră suficientă lumină naturală, suplimentează cu diverse obiecte de iluminat, spoturi, lampadare, veioze, dispuse în locuri strategice, pe plafon, pe podea, pe o măsuță de la un capăt al canapelei etc. Optează pentru lumină galbenă, pentru că aceasta creează o atmosferă călduroasă.

Un living frumos este unul care îți reflectă personalitatea. Însă, gusturile se mai schimbă de-a lungul timpului. Din acest motiv, este recomandat să alegi un stil care este mai puțin susceptibil să se demodeze. Ideea este de a crea o atmosferă confortabilă, luminoasă, cu tușe sobre sau colorate în funcție de preferințe. Dacă vrei să faci doar câteva modificări, personalizează un perete, adaugă plante, schimbă husa canapelei sau pernele. Sunt elemente ușor de implementat, care pot schimba radical aspectul livingului.

Sursa foto: Unsplash.com

Articolul urmator Cum să îngrijim un bonsai

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.