Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

Cum îți poate afecta casa un acoperiș deteriorat?

DivaHair

Un acoperiș cu scurgeri este una dintre cele mai ușoare probleme pe care le ignorăm, amânând repararea, dar faptul nefericit este că un acoperiș cu scurgeri poate duce la probleme mult mai grave decât doar o picurare enervantă. De fapt, dacă există o scurgere de care nu știi, ar putea apărea unele probleme serioase în pod sau în alte părți ale casei. Scurgerile din acoperiș se pot întâmpla din mai multe motive, cum ar fi instalarea necorespunzătoare a acoperișului, timpul prelungit fără întreținere sau deteriorarea din pricina vântului și furtunii. Nu ai bănui niciodată că o astfel de problemă aparent nesemnificativă ar putea provoca atât de multe daune, în special când nu ai în plan lucrări de reparatii acoperisuri. Iată câteva probleme pe care un acoperiș deteriorat le poate provoca dacă nu este reparat.

barbat care repara un acoperis deteriorat

1. Daune la tavan și mansardă

Dacă ai o crăpătură pe unde apa se scurge în mansardă, poate fi ușor de ratat dacă nu urci acolo des. Dacă trece neobservată prea mult timp, apa poate începe să se acumuleze, deteriorându-ți bunurile depozitate și pătrunzând în podul mansardei. În cel mai rău caz, acest tip de daune neobservate pe termen lung ale apei pot cauza unele probleme structurale grave. Acest lucru poate duce la lucruri precum umflarea gips-cartonului, care se întâmplă atunci când gips-cartonul absoarbe prea multă apă și slăbește structura. Apa poate provoca, de asemenea, putrezirea lemnului structural important, lăsând casa ta vulnerabilă la daune grave sub propria greutate. Așadar apelează din timp la una din miile de firme constructii Bucuresti înainte de a permite structurii casei să fie afectată.

2. Mucegai

Un loc deteriorat cu scurgeri prin izolatie acoperis poate provoca, de asemenea, probleme de mucegai. Acesta prosperă în medii umede, așa că, în cazul în care mucegaiul era deja prezent în casa ta, un acoperiș cu scurgeri poate agrava problema. Mucegaiul se poate răspândi în sistemul HVAC al casei, ceea ce poate provoca probleme respiratorii și alte probleme de sănătate pentru familia și oaspeții tăi. Potrivit Agenției pentru Protecția Mediului, mucegaiul din casa ta îi va afecta în special pe cei cu congestie nazală, rinită și astm. În cel mai rău caz, mucegaiul toxic se poate răspândi, ceea ce poate provoca boli mult mai grave și se poate dovedi chiar ocazional a fi fatal (deși este important să reții că acest lucru este foarte rar).

3. Pericol electric de incendiu

Dacă există cabluri în podul tău sau oriunde are loc prelingerea, e posibil ca apa să provoace un scurtcircuit în cablajul casei tale care poate duce la un incendiu. Dacă există daune cauzate de apă oriunde știi că există fire, ar trebui să oprești alimentarea în acea secțiune a casei tale și să ceri unui electrician să facă verificări.

4. Facturi de utilități mai mari

Deteriorarea acoperișului din cauza apei poate face ca izolația să devină mult mai puțin eficientă, ceea ce înseamnă că trebuie să cheltui mai mult pentru a-ți menține casa la temperatura potrivită. În timp ce poți încerca să îți remediezi izolația din fibră de sticlă sau celuloză, acestea durează mult timp pentru a se usca și, dacă nu sunt uscate complet, devin un mediu excelent pentru a se dezvolta mucegaiul. Aceasta, desigur, ar însemna, de asemenea, că trebuie să plătesti pentru a înlocui izolația, adunând mai multe costuri de reparații.

5. Daune structurale

Am menționat pe scurt acest lucru mai devreme, dar daunele structurale cauzate de apă sunt o problemă foarte gravă și potențial periculoasă pe care o ai în casa ta. Apa se poate scurge în părțile structurale integrale ale casei tale, cum ar fi căpriori, infiltrarea apei în pereți și grinzile de tavan. În timp, apa pătrunde în lemn, provocând degenerarea și slăbirea acestuia. O casa cu apă infiltrată în pereți este o problemă serioasă și ar necesita ajutorul unui antreprenor profesionist pentru a-ți repara daunele. Este absolut rău, acest tip de probleme cu apă pe termen lung, neobservate, pot provoca prăbușirea locuinței sub propria greutate.

Vestea bună este că este destul de dificil ca o gaura din acoperiș să treacă neobservată atât de mult timp încât aceste probleme mai grave să se poată întâmpla, dar totuși se întâmplă. Nu uita să verifici des scurgerile și, de îndată ce găsesti una, repară imediat!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!