Cum prelungești viața florilor în vază

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Viața fără flori ar fi mult mai tristă! Frumoasele plante colorate pot fi un semn al iubirii veșnice, al respectului sau chiar al aprecierii. Oferim flori mamelor din viața noastră, bunicelor și prietenelor și le primim, la rândul nostru, de la persoanele importante din viața noastră.

Cu siguranță ți s-a întâmplat și ție să primești un buchet deosebit de flori și să remarci cu tristețe că unele flori și-au pierdut din strălucire încă de a doua zi. Acest lucru s-a întâmplat din cauză că le-ai pus în apă, fără nimic altceva. Pentru ca florile să reziste cât mai mult timp în vază, trebuie să pui anumite ingrediente speciale, care le vor menține proaspete. Ești curioasă despre ce este vorba? Află în galeria de mai sus!

Suc acidulat

Suc acidulat

Ți-au mai rămas câteva picături în doza de suc sau în sticlă? Nu le arunca! Pune aproximativ 50 de mililitri de suc în vaza cu flori. Zahărul din suc va prelungi durata de înflorire a acestora.

Fixativ

Fixativ

Așa cum îți fixează părul, acest produs poate să te ajute să le oferi florilor un aspect fresh pentru un timp îndelungat. Dă buchetul de flori cu fixativ, de la o distanță de de 20-30 de centimetri, exact sub frunze și petale.

Oțet de mere

Oțet de mere

Pentru a prelungi durata de viață a florilor în vază, adaugă în apă două linguri de oțet de mere și două linguri de zahăr. Schimbă apa la câteva zile, pentru ca florile să nu se usuce.

Votcă

Votcă

Secretul prelungirii duratei de viață în cazul florilor tăiate constă în împiedicarea dezvoltării bacteriilor și înlocuirea substanțelor nutritive pe care floarea le-ar fi extras în mod normal din sol. Adaugă câteva picături de votcă și o linguriță de zahăr în vaza cu apă, pentru o acțiune antibacteriană. Schimbă apa în fiecare zi și nu uita să adaugi votcă și zahăr.

Surse foto: Pixabay

Articolul urmator Trucul genial care te ajută sa prelungești viața blugilor

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.