Cum să alegi o mașină de spălat vase?

Cum să alegi o mașină de spălat vase?

Redactor Divahair.ro

Spălarea vaselor este adesea văzută ca o corvoadă. Prin urmare, nu fără motiv, numeroase gospodării sunt echipate cu mașină de spălat vase.

Cu toate acestea, aceste mașini au un cost. Dar, deși este scump de cumpărat, mașina de spălat vase se dovedește de fapt a fi un aparat economic. În utilizare, reduce consumul de apă de două până la trei ori, în comparație cu spălarea manuală a vaselor.
Indiferent dacă este prima ta achiziție sau o reînnoire, este important să îți pui întrebările potrivite înainte de a alege o mașină de spălat vase.

Așadar, bine ai venit la ghidul nostru de cumpărare a unei mașini de spălat vase. Acest ghid explică ceea ce trebuie să știi pentru a alege mașina de spălat vase potrivită: de la diferitele tipuri de mărime, programare, zgomot, clasă energetică sau chiar tipul de depozitare a tacâmurilor, vei avea diverse opțiuni din care să alegi.

masina de spalat vase deschisa

Cele 5 criterii de luat în considerare

Nu te grăbi în achiziționarea masinii de spalat vase, deoarece această alegere trebuie făcută după criterii foarte specifice pe care le vom explica mai jos. Iată cele 5 criterii pe care le detaliem:

  • Mărimea
  • Programare
  • Tipul de coș pentru tacâmuri
  • Zgomotul
  • Clasa energetică

Este potrivită o mașină de spălat vase atunci când vine vorba de economisirea energiei? Te-am putea întreba de ce să nu speli singur vasele pentru a economisi apă și energie electrică? Ei bine, să știi că nu economisești. Dacă speli singur vasele, vei folosi de până la 5 ori mai multă apă decât cu o mașină de spălat vase.

Dimensiunea unei mașini de spălat vase

În primul rând, și acesta este primul lucru pe care trebuie să îl verifici înainte de a alege mașina de spălat vase: spațiul pe care îl ai în bucătărie. Există 3 dimensiuni principale de mașini de spălat vase:

  • Dimensiunea clasică: 60 cm lățime / 85 cm înălțime / 55 până la 60 cm adâncime
  • Dimensiunea „lățime mică”: 45 cm lățime / 85 cm înălțime / 55 până la 60 cm adâncime

Mașini de spălat vase de masă sau mini mașini de spălat vase: 55 cm lățime / 45 cm înălțime / 50 până la 55 cm adâncime
Gata, de acum depinde de tine să verifici spațiul pe care îl ai la dispoziție.

Programare automată

În ziua de astăzi există multe modele de mașini de spălat vase care îți permit să alegi programare automată. Aceasta are 2 scopuri principale:
Poți efectua o pornire întârziată a mașinii de spălat vase și, astfel, profiți de orele libere dacă ai optat pentru această opțiune.
Pentru a putea adapta consumul de apă și durata spălării la gradul de murdărire al mașinii tale.
Alegerea unei mașini de spălat vase cu aceste 2 opțiuni îți poate economisi energie.

Sertar pentru tacâmuri sau coș?

Poate că nu ai văzut niciodată această opțiune, dar mașinile de spălat vase pot fi acum echipate cu un sertar pentru tacâmuri și nu cu coșul tradițional pentru tacâmuri.
Acest lucru economisește spațiu în partea de jos a mașinii de spălat vase, astfel încât să poți pune mai ușor oalele mari acolo. Și aici putem gândi în termeni de economie, deoarece economisirea spațiului înseamnă mai puține cicluri de spălare.

Zgomotul: mașini de spălat vase silențioase

O mare descoperire tehnologică: producătorii de mașini de spălat vase oferă acum mașini de spălat vase silențioase cu zgomot mult redus. Zgomotul mașinilor de spălat vase astăzi variază de la 40 dB la 53 dB sau mai mult.
Trebuie să înțelegi un lucru din aceste cifre: scăderea nivelului sunetului cu 3dB este ca și cum ai împărți zgomotul la 2. Deci, dacă reduci nivelul sunetului cu 13dB, este ca și cum ai împărți zgomotul la aproape 20!

Ce clasă energetică să alegi?

Clasa energetică a unui mare aparat de uz casnic, cum ar fi o mașină de spălat vase, este importantă, deoarece îți va permite să economisești la factura de energie, care nu este neglijabilă.

Articolul urmator
De ce sa speli, de acum înainte, căpșunele în apă cu sare
De ce sa speli, de acum înainte, căpșunele în apă cu sare
Ce masina ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce masina ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.