Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

Cum să cureți pantofii care miros: trucuri care merg de minune!

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

Indiferent cât de curate sunt picioarele tale, tot produc un miros neplăcut, mai ales dacă porți aceeași pereche de pantofi zi de zi. Nu contează dacă te plimbi, mergi grăbit sau alergi, nici măcar dacă stai pe loc; picioarele produc în mod natural transpirație, la unele persoane mai mult ca la altele. Acest mediu umed permite creșterea bacteriilor, care provoacă mirosul. 

Ca să elimini complet mirosurile, este necesar să ajungi la rădăcina problemei. În primul rând, ca să alungi mirosul neplăcut, ține-ți pantofii și picioarele cât mai uscate. Încearcă să porți pantofii prin rotație, nu aceeași pereche zi de zi. În pantofii sport sau ori de câte ori se poate poartă întotdeauna șosete, acestea absorb transpirația înainte să pătrundă în materialul pantofului. 

Totuși, dacă inevitabilul se întâmpl și picioarele încep să miroasă, folosește micul ghid de mai jos, elaborat de Garolyn Forte, director la Good Housekeeping Institute Cleaning Lab, pentru a prelua controlul asupra pantofilor mirositori, odată pentru totdeauna. 

miros

Ghid pas cu pas pentru a curăța pantofii mirositori

Înainte de a începe să-i cureți, asigură-te că pantofii tăi sunt complet uscați. Dacă sunt umezi din diferite motive, fie din cauza transpirației, fie a vremii ploioase, umple-i cu bucăți mototolite de ziar și lasă-i la aer uscat, fără să-i pui în preajma unei surse de căldură.

Ulterior, poți aplica următoarele metode:

- Umple două șosete cu praf de copt, leagă-le și apoi introduce-le în pantofi și lasă-le așa peste noapte

- Folosește un spray dezinfectant, pentru a scăpa de bacterii și fungi, cum ar fi Sanytol Spray dezinfectant încălțăminte. Poți utiliza și pudră specială pentru picioare sau praf de copt, pe care să le presari în interiorul pantofilor. De asemenea, poți folosi un ulei esențial sau un produs special recomandat la magazinele de pantofi

- Unele tipuri de încălțăminte pot fi spălate la mașină, de obicei folosind un ciclu delicat de spălare, cu apă rece și detergent blând. După spălare, este necesar să fie lăsați la aer, să se usuce. 

Doar pentri că mirosul a dispărut, nu înseamnă că treaba ta s-a terminat. Trebuie să previi reinstalarea mirosurilor, ținând pantofii perfect uscați și purtându-i prin rotație. Dacă simți că ai făcut tot posibilul și mirosul persistă în continuare, este vremea să investești într-o nouă pereche de pantofi. 

Surse foto: IStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (11)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta