Cum să foloseşti semnificaţia culorilor în decorul casei tale

Cum să foloseşti semnificaţia culorilor în decorul casei tale

Redactor Andreea Baluteanu

Plănuieşti să redecorezi şi nu ştii ce culori să alegi pentru ambientul casei? Înainte de a decide să îţi pictezi pereţii în culoarea ta preferată sau să cumperi mobilă în nuanţele anului, doar pentru că au cucerit inima modei, învaţă cum să aplici semnificaţiile culorilor în decorul casei tale! Nu vei mai avea niciun dubiu!

Descoperă semnificaţia culorilor, pentru o casă perfect echilibrată

Adori roşul, dar parcă ai auzit că nu este cea mai înţeleaptă alegere pentru dormitor? Puritatea albului te inspiră, dar nu ţi-ai decora baia în această culoare „sterilă”? Descoperă semnificaţia culorilor de mai jos, iar casa ta va deveni un adevărat sanctuar de calm şi relaxare. În plus, va servi perfect obiectivelor tale!

 

A photo posted by Laura (@onto.the.next.project) on

Negru, elegant şi rafinat, perfect pentru birou

Negrul este o culoare rafinată şi sofisticată, ceea ce îl face potrivit pentru biroul tău de acasă! Inspiră seriozitate şi simplitate şi nu te va distrage, dar are nevoie şi de câteva accente mai deschise, pentru a evita să te simţi „împovărată” când lucrezi de acasă!

Albul, pur şi luminos, perfect pentru living

Teoria semnificaţiilor culorilor încadrează albul în categoria nuanţelor calme, paşnice! Va arăta excepţional în living, conturând o atmosferă luminoasă, şi este de preferat când ai de-a face cu un spaţiu mic, restrâns, sau cu unul dezordonat!

Maro, culoarea intimităţii şi a confortului

Semnificaţiile culorii maro îl plasează printre favoriţii bărbaţilor! Maroul emană căldură, un simţ al confortului şi al intimităţii, oferind conotaţii rustice încăperii. Este ideal pentru decorul bibliotecii şi readuce la viaţă o încăpere, mai ales când este însoţit de un şemineu!

Albastru, culoarea păcii şi a serenităţii

Albastrul are tonuri reci, proaspete, derivate din asocierea sa cu apa, motiv pentru care este adesea întâlnit în decorul băilor. În acelaşi timp însă, albastrul inspiră şi linişte, şi pace, graţie simbolismului care îl apropie de necuprinsul şi infinitul cerului. Foloseşte-te de aceste semnificaţii ale culorii şi alege tonuri deschise pentru un dormitor cu „vise pufoase”.

 

A photo posted by mydreamhouse (@mdreamhouse) on

Mov, culoarea regalităţii, dar şi a atracţiei sexuale

Iată o semnificaţie a culorii mov care te va încânta! Se pare că movul stârneşte dorinţa: foloseşte-l cu încredere în dormitor, mai ales în combinaţie cu tonuri de gri, care îi accentuează aerul sofisticat. În acelaşi timp, această nuanţă este asociată cu regalitatea şi nobilimea, aşa că va arăta fabulos într-un interior rafinat, dar modern!

Verde, culoarea prospeţimii, dar şi a relaxării

Verde este culoarea naturii, a primăverii şi a revenirii la viaţă, dar exultă în acelaşi timp calm şi relaxare. Tocmai de aceea, semnificaţiile acestei culori o fac potrivită pentru decorul livingului, dar şi al dormitorului, dacă doreşti să îţi creezi o oază de prospeţime şi de linişte în decorul casei tale.

Roşu, culoarea pasiunii

Foc, pasiune, temperament aprins: sunt numai câteva dintre semnificaţiile culorii roşu. Te poate agita dacă decizi să îl pictezi pe pereţii dormitorului, dar va aduce la viaţă interioarele în care plănuieşti să îţi primeşti oaspeţii şi să organizezi petreceri. Foloseşte-l pe post de accent în obiecte de decor în living!

Roz, culoarea inocenţei

Nu credem că îţi divulgăm un secret dacă îţi spunem că rozul este o opţiune excelentă pentru camera bebeluşilor sau a fetiţei tale. Dar dacă alegi nuanţe pudrate și mai deschise de roz, poţi conferi şi accente sofisticate casei, mai ales în combinaţie cu tonuri luminoase de alb.

 

A photo posted by Shuyang Yu (@cherryfishlovelove) on

Portocaliu, culoarea căldurii şi a stării de bine

Nu numai în deco, dar şi în fashion, portocaliul întreţine o relaţie extraordinară cu trendurile în 2016! Semnificaţiile acestei culori includ căldura, starea de bine, veselia, portocaliul având un impact semnificativ asupra psihicului nostru: ne atrage, ne face să ne simţim bine-veniţi şi ne sporeşte apetitul, ceea ce îl face excelent pentru bucătării sau săli de mese.

Galben, culoarea strălucitoare, plină de viaţă

Asociem galbenul cu soarele, cu căldura razelor sale şi cu strălucirea astrului! Această nuanţă va conferi un aer vivace și primitor casei tale, aşa că arată fabulos în camerele unde intenţionezi să primeşti invitaţi. Dacă doreşti să îl foloseşti pe pereţi, ai grijă să alegi un ton mai deschis şi rezumă-te să beneficiezi de intensitatea sa prin prisma elementelor de mobilier sau a obiectelor de decor!

Tu ai utilizat până acum semnificaţia culorilor în decorul casei tale? Descoperă aici şi alte lucruri interesante despre psihologia culorilor!

Surse foto: Instagram, splashnews.com

Articolul urmator
Cum răcorești aerul din cameră fără să dai drumul la aerul condiționat
Cum răcorești aerul din cameră fără să dai drumul la aerul condiționat

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.