Cum să îţi decorezi casa în iarna 2018

Cum să îţi decorezi casa în iarna 2018

Redactor Andreea Baluteanu

Dacă simți cum sufletul ți se umple de tristețe numai la gândul că s-au dus zilele când îți permiteai să te distrezi în superba vreme de afară și că anotimpul înghețat bate la ușă, atunci articolul nostru îți va readuce pofta de viață. Nu mai privi iarna ca pe o ucigașă de veselie, ci ca pe anotimpul ce îți va transforma casa într-un palat al confortului.

Azi ne-am propus unul dintre cele mai plăcute obiective: acela de a-ți oferi trucuri de deco fabuloase. Află cum să îți decorezi căminul în timpul iernii, pentru a te bucura de momente cozy petrecute în intimitatea sa!

Trucuri de decoruri interioare spectaculoase pentru iarnă

Nici măcar toamna nu se mai dovedește generoasă cu noi din punctul de vedere al temperaturilor, așa că e de la sine înțeles că trebuie să reînnoiești legătura profundă cu casa ta; de acum încolo, vă veți petrece mai mult timp împreună. Însă, dacă îi dedici câteva ore și o sesiune fructuoasă de shopping (sau un strop de creativitate și câteva proiecte de tip DIY – do it yourself), casa ta va arăta la fel de îmbietor precum un cocon protector ce te ferește de infernul înghețat de afară.

Decorarea casei pentru iarnă e diferită de festinul vizual pentru Crăciun, deși se poate inspira din acesta. Ne referim acum la acele decoruri în ton cu anotimpul, care te vor face să aștepți cu nerăbdare momentele petrecute în adăpostul tău stylish. Vezi care sunt trucurile care ne-au îndemnat la reverie!

Construiește un interior demn de Albă-ca-Zăpada

Chiar și fetele care nu se împacă deloc cu iarna recunosc că este unul dintre cele mai frumoase anotimpuri! Amintește-ți de copacii de zahăr, de straturile pufoase de nea, de aerul rece și strălucitor și ne vei da dreptate. Când afară domnește atâta splendoare, e clar că îți dorești să conjugi strălucirea plină de puritate și în casa ta. Mizează pe alb, fie ca nuanță dominantă, fie pe post de accent. Dacă nu îți permiți să zugrăvești pereții în această culoare (ține cont că e și o nuanță care oferă mai multă spațialitate și luminozitate) sau să cumperi o canapea în aceste tonuri, alege orice obiect de decor alb. Vazele, lămpile, suporturile pentru flori, rafturile, covoarele, cuverturile în această nuanță sunt must-have pentru un decor de iarnă.

Decorează ușa de la intrare

Coronița de Crăciun nu mai e un accesoriu la modă după ce s-au încheiat sărbătorile de iarnă, dar poți păstra crenguțele de brad. „Dezbracă-le” de globuri și de orice decorații sau păstrează doar compania unor fulgi de nea nevinovați, care să evoce anotimpul de afară, nu și sărbătoarea.

Apelează la accente de deco cozy

Știm că avem posibilitatea de a ne încălzi locuințele după bunul plac, dar cine poate rezista farmecului unui interior aparținând parcă unei cabane elvețiene din povești? Covoarele de blană, păturile croșetate, pernele presărate peste tot, lumânările, obiectele de decor din lemn, nuanțele neutre vor face minuni. Inspiră-te din trucurile scandinavilor, care sunt maeștri în a creiona o atmosferă de confort cald, hygge.

Oxigenul întreține iarna

Afară aerul e aspru și curat, dar oxigenul nu îți va lipsi nici din casă, nu atât timp cât inviți plantele decorative în casa ta. Verdele realizează un contrast fabulos cu albul și va da viață unui interior de iarnă. Iasomia, begonia, trandafirul de deșert, Kalanchoe, Crăciunița sunt exemple extraordinare de plante perfecte pentru a fi adăpostite în casa ta în timpul iernii.

Creează proiecte DIY

Do It Yourself: un domeniu care pare amenințător la prima vedere, dar care îți va aduce nenumărate satisfacții. Pe lângă faptul că stimulează creativitatea, proiectele de acest gen vor da naștere unor obiecte de decor unice și vor deveni un prilej formidabil de mândrie în fața prietenilor. Începe cu recipientele: borcane de sticlă, vaze, lădițe de lemn, pe care să le umpli apoi cu crenguțe de brad, cu lumânărele parfumate, cu instalațiile din brad sau cu orice altceva ți se mai pare promițător. Nucile vopsite în tonuri de auriu sau argintiu, feliile de portocală sau de lămâie uscate, bețișoarele de scorțișoară, colecția de frunze adunate de prin parcurile toamnei, așezate cuminți pe o tăviță sclipitoare, îți vor transforma casa în sălașul Crăiesei Zăpezii cu talent de Picasso.

Forajele geotermale, secretul căminului plin de dragoste și căldură

Adu iarna în casa ta, nu și frigul! Poți decora locuința după ultimele tendințe ale anotimpului, dar dacă dragostea și căldura (inclusiv cea sufletească) lipsesc, toate eforturile tale vor fi zadarnice. Te întrebi de ce vorbim atât despre căldura exprimată în grade, dar și în sentimente? Pentru că am găsit sistemul de încălzire care le desăvârșește sensul propriu și figurat! Este vorba despre forajele geotermale, cele care îți garantează căldura de care ai nevoie în locuință protejând pământul, asigurând dăinuirea viitoarelor generații și supraviețuirea magicei noastre planete.

Despre ce e vorba? Forajele geotermale beneficiază de căldura preluată din pământ. Știi deja că există o diferență de temperatură între stratul superficial al pământului și adâncurile sale. În timpul iernii, căldura este captată în profunzimi. Pe acest principiu se bazează forajele geotermale: pompele de căldură sunt amplasate în adâncime, iar apa din ele se încălzește, circulă apoi prin țevi și ajunge în locuința ta prin calorifere, asigurând tot confortul necesar, ca în cazul unei centrale clasice. Vestea și mai bună? Vara, procesul este inversat, ceea ce îți asigură răcoarea în casă.

Care sunt avantajele? Pe lângă faptul că încălzirea prin energie geotermală este ecologică, profitând de o sursă „verde”, inepuizabilă, aceasta se dovedește și extrem de rentabilă. Practic, după ce instalarea lucrărilor de foraj s-a încheiat, singurele costuri pe care le vei mai suporta vor fi legate de întreținerea instalației și de asigurarea energiei electrice responsabile cu alimentarea pompei de căldură.

Nouă ni se pare, fără urmă de îndoială, cea mai bună veste pe care am primit-o în ultima vreme. Mai avem o singură observație: pentru a te bucura și tu de principiile încălzirii cu energie geotermală, asigură-te că angajezi o firmă respectabilă care să realizeze forajele pentru pompa de căldură, dar și proiectele pentru instalația de încălzire. Recomandarea noastră este Tipfor SRL Timișoara, ce beneficiază de experiența, profesionalismul și calitatea aparaturii pentru a realiza cele mai bune sisteme cu pompe de căldură. Forajele sunt executate în două variante: „apă-apă” sau „sol-apă”, în funcție de caracteristicile și revendicările fiecărui proiect.

Profită și tu de atuurile inestimabile ale celei mai moderne metode de încălzire a locuinței. Protejează casa de frig, trăiește responsabil și apără planeta în același timp, apelând la serviciile Tipfor, firma care garantează un viitor mai bun al lumii, pe lângă confortul de care orice familie are nevoie în anotimpul înghețat. Aplică trucurile noastre de decor și casa ta va deveni un paradis al binelui și al frumosului!

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.