Cum să îţi renovezi casa. 5 sfaturi practice pe care să le urmezi

Cum să îţi renovezi casa. 5 sfaturi practice pe care să le urmezi

Redactor Andreea Baluteanu

Unul dintre cei mai importanți pași pe care îi vei face în viață va fi acela de a renova. Acest gest dovedește că ai ajuns la o maturitate emoțională și financiară care îți permite să îți transformi căminul într-unul mai confortabil și mai aspectuos.

Renovarea nu trebuie tratată cu ușurință, mai ales că, dacă este executată așa cum trebuie, ar trebui să dureze uneori și zeci de ani. Fiind vorba despre casa în care locuiești, prin definiție locul cel mai apropiat de inima ta, e cazul să renovezi ca la carte! Descoperă în rândurile de mai jos 5 sfaturi de renovare care vor face o diferență imensă în casa ta!

5 trucuri de renovare eficiente și practice

Fie că locul în care trăiești nu mai e în pas cu vremea, ai nevoie de ceva nou sau pur și simplu casa ta „stă să cadă”, să decizi să renovezi e una dintre cele mai dificile și mai delicate hotărâri pe care le vei lua. De ce? Deoarece presupune timp și bani consumați, uneori necesitatea de a te muta (poate cu copii și cu pisică și cățel) la părinți sau la prieteni. Dat fiind faptul că renovarea pretinde atât de multe resurse din partea ta, e cazul să o faci inteligent.

Pentru că știm că, oricâți ai avea, banii contează, îți recomandăm azi sfaturi pentru o renovare inteligentă și economică, dar cu rezultate spectaculoase! Vezi despre ce e vorba!

Planifică totul dinainte!

Prin însăși natura sa, renovarea e un concept bine gândit. Dacă decizi să iei în mâinile tale această operă și nu apelezi la un arhitect, noi îți recomandăm să pui totul pe foaie: cum vrei să arate camerele, pe ce inovații vrei să pui punct, ce dorințe și așteptări ai. Tratează fiecare încăpere, fiecare spațiu în mod singular. Pleacă de la un buget prestabilit și încearcă să nu îl depășești: așa vei renova în mod inteligent.

De asemenea, e de preferat să faci cercetări amănunțite atunci când vine vorba despre orice decizie pe care o iei. Nu ai vrea să descoperi că chiuveta de baie fancy pe care ai cumpărat-o la un preț exorbitant se găsește la o reducere considerabilă în oferta altui producător.

Aplică trucuri de la profesioniști!

Poate că nu îți permiți să angajezi un decorator de interioare pentru misiunea ta de renovare, dar nu înseamnă că nu poți apela la sfaturile unuia. Trăim într-o lume în care informația e la îndemâna oricui, așa că sigur vei găsi sfaturi pertinente în mediul online sau în cărțile de specialitate. Unul dintre trucurile de renovare care ne-au atras atenția e legat de amplasarea oglinzilor: acestea vor conferi spațialitate unei încăperi, reflectând lumina. Sunt ideale pentru camerele mici.

Luminile, atât de importante

Nici nu o să îți vină să crezi ce impact au câteva lumini bine alese. Dacă ai deja ferestre mari, ai rezolvat jumătate din problemă. Nu trebuie neapărat să cumperi rame noi și scumpe, pur și simplu vopseşte-le într-o culoare mai deschisă. Lămpile sunt atât de prețioase! Așează obiecte de decor de acest tip în încăpere, presărându-le în diverse puncte, astfel încât lumina să pară că izvorăște din mai multe locuri: pe podea, veioze pe noptiere sau lămpi înalte cu picior. Lumânările reprezintă de asemenea secretul unui interior cozy, plin de căldură.

Pune accent pe detalii!

Nici nu știi ce diferență pot face acestea. Nu trebuie să schimbi întreg mobilierul casei (dacă nu îți dorești și se află în stare bună) pentru a renova în mod inteligent. De exemplu, simplul fapt de a cumpăra o ușă nouă, mai modernă sau doar mai frumoasă, va avea rezultate extraordinare. Dacă nu îți permiți, măcar vopsește ușa pe care o ai deja, alegând o nuanță cu 50% mai deschisă decât cea a pereților. Apelează la același truc pentru tavan și vei vedea cum camera capătă o luminozitate extraordinară.

Aceeași impresie de spațiu mai vast și mai strălucitor este obținută prin intermediul vopselei pe care o alegi pentru pereți. Mizează pe neutre, pe pasteluri delicate sau pe accente vii pentru spațiile în care lucrezi. Un decor în alb și negru e de asemenea ușor de obținut și va conferi o amprentă sofisticată.

Renovează inteligent și economic cu izolații cu spumă poliuretanică!

Întregul sens al une renovări trebuie să fie accentuarea confortului din casa ta! Dacă nu ai apelat încă la izolația cu spumă poliuretanică, este momentul să o faci. Fie că îți dorești izolații pentru acoperiș, izolații pentru pod, izolații pentru terasă sau izolații pentru întreaga casă, Isoterm sare în ajutorul tău. Compania oferă clienților săi cele mai eficiente, simple și de durată izolații, folosind spumă poliuretanică și poliuree de cea mai înaltă calitate, care poartă semnătura celor mai mari producători la nivel mondial.

Spuma poliuretanică are avantajul de a izola complet casa ta, atât din punct de vedere termic, dar asigurând și fono și hidroizolație. Spuma poate fi pulverizată pe orice spațiu îți doreşti, realizându-se astfel izolații pentru acoperiș, izolații pentru mansardă, izolații pentru pereții exteriori sau interiori. Sigilând perfect suprafețele, spuma poliuretanică va reduce schimburile de temperatură cu exteriorul, ceea ce va garanta o temperatură constantă în casa ta și astfel o factură mai mică la gaze și la electricitate.

Spuma utilizată de Isoterm e de cea mai înaltă calitate și reprezintă cea mai bună decizie de renovare pe care o poți lua pentru casa ta. Aceasta garantează, pe lângă izolarea perfectă, și etanșarea casei tale.

Nu ești încă 100% convinsă? Iată 7 motive pentru care să apelezi la izolația cu spumă poliuretanică!

  1. Vei izola termic perfect casa. Da, e posibil ca nici frigul și nici căldura să nu mai pătrundă printre crăpăturile casei tale. Pe cale de consecință, vor scădea și facturile, iar casa ta va presupune costuri mai mici la încălzire sau la răcire.
  2. Protejezi mediul. În condițiile în care pământul pare să fie distrus de neglijența noastră de milenii, este cazul să începem să gândim numai în principii de sustenabilitate. Este exact ceea ce garantează izolația cu spumă poliuretanică. Pentru că economisești energia, nu vei mai consuma atât de mult din resursele prețioase ale globului. În plus, nu vei degaja gaze toxice (așa cum se întâmplă în cazul vatei minerale, de exemplu).
  3. Ai parte de izolare fonică. Mai ales dacă trăiești într-un spațiu cu multă poluare fonică, vei aprecia liniștea pe care o primești.
  4. Reduci riscul ca alergenii și poluarea să pătrundă în casa ta. Iată o altă decizie importantă pentru sănătatea ta și a mediului în care trăiești.
  5. Creezi o barieră împotriva umezelii și astfel previi apariția mucegaiului.
  6. Izolația cu spumă poliuretanică durează mult, în medie până la 80 de ani. Iată o altă decizie smart: lași moștenire ceva durabil copiilor tăi și eviți risipa de materiale.
  7. Ferești casa ta de atacul dăunătorilor. Deoarece spuma poliuretanică aderă foarte bine la suprafața pe care este așezată, umple orice gol și sigilează perfect, nu vor mai exista spații în care să își facă cuib șobolanii sau diverși alți dăunători.

Sperăm ca sfaturile noastre să îți servească și să te ajute să realizezi cea mai eficientă, mai inteligentă și mai aspectuoasă renovare a casei. Dacă te-am convins să investești și tu în izolația cu spumă poliuretanică a casei, contactează echipa de profesioniști de la Isoterm. Ai parte de tehnologii de top în domeniul izolațiilor și de specialiști în adevăratul sens al cuvântului. Completează formularul de contact pentru a putea obține o ofertă personalizată!

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.8 (6)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.