Cum să integrezi o vază cu flori în fiecare încăpere din casă

Joi, 09.06.2016
de Diana Solomon

De cele mai multe ori, când vine vorba despre o vază cu flori, majoritatea persoanelor se gândesc că aceasta arată foarte bine doar pe masa din living. Însă există mult mai multe variante de a integra o vază într-o locuință. Tocmai de aceea, este important să fii cât mai creativă și să încerci să gasești spații noi pentru florile tale. Iar pentru că oferă o pată de culoare în orice cameră le-ai pune, este indicat să optezi pentru plante care se potrivesc tematicii spațiului în care sunt așezate.

Pentru a-ți fi mai ușor să înțelegi cum poți aranaja o vază cu flori în fiecare încăpere din locuința ta, iată câteva surse de inspirație!

Cum să integrezi o vază cu flori în fiecare încăpere din casă

Vaza cu flori în hol

Chiar dacă nu i-ai acordat prea mare atenție holului tău, deoarece l-ai privit doar ca pe un coridor de trecere dintr-o cameră în alta, acesta poate căpăta un accent cochet și feminin cu ajutorul unei vaze cu flori. Astfel, fie că alegi să pui florile pe o masă, fie că optezi pentru o vază statement pe care o poți așeza jos, vei reuși să schimbi atmosfera acestui spațiu.

Pentru un look cât mai interesant, poți să organizezi și mici proiecte de DIY (Do It Yourself) și să îți confecționezi în felul acesta propriile vaze din elemente pe care le ai în casă. Astfel, borcanele sau sticlele pot fi folosite cu succes. În plus, nu va fi necesar să cheltui bani pentru achiziționarea unei vaze noi.

Baia poate capăta un accent fresh cu ajutorul unei vaze cu flori

La fel ca holul, baia este de multe ori neglijată din punctul de vedere al decorului. Dacă dorești să o personalizezi, poți pune pe pereți câteva tablouri frumoase, fotografii sau chiar ilustrații. De asemenea, o vază cu flori va face diferența în acest spațiu. Fie că optezi pentru un suport mare de flori, fie că așezi câteva plante într-o vază transparentă, efectul va fi unul fresh și interesant.

Vaza cu flori, un strop de prospețime

O vază cu flori este un mod plăcut de a „invita” natura în casa ta. Totodată, aceasta este o modalitate cochetă de a-ți accesoriza locuința cu niște detalii colorate. Pentru a face un aranjament pentru vazele tale, poți obține un efect interesant folosind crenguțe uscate sau chiar bețe de bambus. Astfel, vei reuși cu siguranță să creezi un centru de interes în orice încăpere.

Un alt avantaj al vazelor cu flori este acela că te ajută să obții „simetrie” în fiecare cameră. Cu puțină creativitate și simț pentru design, vei putea sa echilibrezi elementele de decor, dar și mobilierul. 

Vaza cu flori în dormitor

De regulă, cele mai multe persoane așază pe noptiera de lângă pat o carte sau lampa pentru citit. Pentru a da o notă de prospețime spațiului intim din dormitor, încearcă să pui lângă pat o vază cu flori. Însă ai grijă să nu optezi pentru o floare cu un miros prea puternic, pentru că există riscul să devii alergică sau să ai alte reacții adverse fie de la polen, fie de la parfumul pronunțat. 

Dacă ești adepta unui stil mai excentric și îți place să te diferențiezi de restul oamenilor, o idee interesantă de a dispune vaze cu flori în dormitor este să le atașezi pe perete, exact ca în imaginea de mai jos.

În felul acesta vei da camerei de dormit un look cu totul nou. Nu îți impune limite! În vaze poți pune nu doar flori, ci și frunze verzi sau crenguțe înflorite. Orice formă ai prefera, în final vei observa că, odată adus un colț din natură în casă, toată atmosfera din locuință se va schimba.

Prin urmare, dacă vrei să schimbi puțin înfățisarea căminului tău, încearcă să integrezi o vază cu flori în fiecare încăpere din casă, pentru că avantajele sunt atât de ordin estetic, cât și spiritual.

Surse foto: Decoist.com, Pinterest

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!