Nu Skin
Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

Cum să îți cumperi un aragaz

Redactor Divahair.ro

Este un sentiment minunat când găsiți un aragaz perfect pentru casa dvs. Indiferent dacă vă place farmecul unui model clasic sau sofisticarea oțelului inoxidabil, aragazul este o modalitate excelentă de a adăuga personalitate bucătăriei dvs.

Un aragaz trebuie să funcționeze bine, indiferent dacă vreți să gătiți prânzul, cina pentru musafiri sau mâncarea pentru petrecerile tradiționale de sărbători.

Așadar, cum alegeți dintre toate modelele oferite? Citiți acest articol pentru a afla tot ceea ce trebuie să știți despre aragazuri, de la tipuri la capacități.

Cum să cumperi un aragaz

Iată ceea ce trebuie să luați în considerare atunci când cumpărați un aragaz.

În primul rând, este important să vă gândiți la tipul de bucătărie pe care îl aveți - fie că este foarte modern, fie mai tradițional - și să alegeți un stil de aragaz pe baza aspectului pe care doriți să îl atingeți.

Acum puteți cumpăra un aragaz tradițional care are aceleași funcții ca un aragaz modern, inclusiv plită pe gaz și spațiu mare pentru cuptor, dar cu un design exterior elegant în culori vibrante, cu comenzi simple.

Una dintre primele decizii pe care va trebui să le luați atunci când alegeți un aragaz este tipul de combustibil: gaz sau electric.

Gazul este eficient din punct de vedere energetic și produce căldură rapid pe plită, care poate fi controlată foarte precis. Cu toate acestea, poate oferi temperaturi inegale în cuptor, deoarece partea superioară tinde să fie mai caldă decât partea inferioară.

Un aragaz electric oferă temperaturi constante în cuptor, mai ales dacă are ventilator. Însă plitele electrice convenționale sunt mai puțin eficiente și se gătesc mai lent decât gazul. Plitele electrice din ceramică și inducție sunt mult mai practice, deoarece suprafețele sunt mai netede.

Vă puteți bucura de ambele beneficii dacă achiziționați un aragaz cu combustibil dublu. Acestea dispun de cuptoare electrice și plite pe gaz, dar flexibilitatea suplimentară a acestor aparate este adesea reflectată în preț.

Modelele individuale de aragaz au de obicei un cuptor mare, uneori cu un sertar pentru a ține rafturi suplimentare sau tigăi și tăvi. Acesta poate fi folosit pentru depozitare, dar a fost adăugată o nouă funcție pentru dospit, pentru cei cărora le place să coacă.

În continuare, gândiți-vă la dimensiunea bucătăriei. Indiferent de spațiul pe care îl aveți, va exista o dimensiune care să se potrivească, întrucât majoritatea producătorilor de aragaze oferă acum modele între pornind de la 50cm lățime.

Aragazele clasice au în general lățimi de 50 cm, 55 cm și 60 cm, dar acestea pot varia. Asigurați-vă că modelul pe care îl doriți se va încadra în spațiul disponibil. Se recomandă să lăsați un spațiu de cel puțin 5 cm în jurul aragazului pentru a preveni deteriorarea unităților din jur.

În ceea ce privește arzătoarele, există patru tipuri principale de plite pentru aragaz - gaz, placă solidă, ceramică și inducție.

Plită pe gaz

Unul dintre cele mai obișnuite tipuri de plită, acestea sunt prevăzute cu arzătoare de gaz cu suporturi din fontă. Aceste modele vă oferă un control deosebit asupra căldurii, dar pot fi dificil de curățat, deoarece suprafața nu este complet netedă.

Placă solidă

Acest tip a fost destul de comun, dar este înlocuit treptat de versiuni mai moderne, cum ar fi modelele de ceramică și inducție. Aceste plite au filamente cu bobină electrică care sunt ridicate deasupra suprafeței principale a aragazului. Acestea tind să fie destul de ieftine, dar sunt lente, ineficiente și dificil de întreținut.

Ceramică

Plitele din ceramică au o suprafață elegantă din sticlă, ușor de curățat. Acestea sunt electrice și, deși adesea se încălzesc mai lent decât gazele, creează un aspect modern, minimalist.

Inducție

Acestea sunt plite incredibil de eficiente, care produc puține deșeuri, deoarece încălzesc direct fundul tigaiei. Cu toate acestea, aceste modele pot fi mai scumpe și au nevoie de vase de fier sau oțel pentru a funcționa.

Cum vă place să gătiți? Gândiți-vă dacă preferați să gătiți cu gaz sau electric, sau o combinație a celor două. De asemenea, luați în considerare dacă o plită de inducție cu gaz sau electrică se va potrivi mai bine, dar amintiți-vă că plitele cu inducție necesită vase speciale pentru inducție, astfel ar putea fi necesară o investiție suplimentară.

Nu în ultimul rând, unul dintre factorii principali care afectează capacitatea cuptorului este dimensiunea sa.

Un aragaz standard, cu un singur cuptor, are o capacitate de 50-70 litri. Dacă alegeți un model cu un cuptor dublu, vă puteți aștepta la un număr de 70-80 litri, răspândit între cele două cavități. Amintiți-vă că, deși un cuptor dublu oferă de obicei mai mult spațiu și flexibilitate, cuptoarele individuale pot fi mai mici.

Înainte de a cumpăra, luați în considerare și schema de culori a bucătăriei dvs. și modul în care un aragaz poate fi asortat. Un aragaz este o investiție mare și durabilă, așadar alegeți o culoare care să se potrivească stilului și mobilei dvs. de bucătărie și care va arăta încă bine în 10-15 ani.

 

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!