Cum să îți decorezi casa: 7 reguli de la care este bine să nu te abați

Redactor Andreea Baluteanu

Din fericire, am început să fim tot mai interesați de ceea ce are să ne ofere lumea creativă, colorată și fantezistă a designului interior. Ne dorim o casă plină de viață, care să ne reprezinte, dar să ne ofere în același timp și senzația de confort absolut. Interioarele fabuloase pe care le vedem în revistele de specialitate par a fi costisitoare și extrem de greu de obținut, dar specialiștii sunt de părere că, respectând câteva reguli simple de decor, vei putea să te bucuri și tu de aceleași realizări.

Azi luăm în considerare acele reguli de la care nu e bine să te abați! Descoperă care sunt legile unei case perfect decorate, cuceritoare pentru cei care îi trec pragul, dar perfect reprezentativă și practică și pentru tine!

7 reguli de care să ții neapărat cont când îți decorezi casa

Cele mai frumoase și mai primitoare case nu sunt decorate la întâmplare, adunând laolaltă obiecte pe care proprietarii le-au cules de pretutindeni, ci respectă un pattern, un set de legi sau de reguli. Azi îți prezentăm câteva dintre ele! Ce au în comun? Necesitatea de a investi în obiecte de decor și în accesorii de calitate, care să te satisfacă din toate punctele de vedere, și cu estetica, dar și cu utilitatea lor. Le vei găsi la Top Shop: celebrul brand care ne încântă cu minunile sale în timpul pauzelor publicitare are acum un magazin online la fel de bine echipat. Vezi cu ce te tentează în rândurile de mai jos, dar și cum te poate ajuta să îți decorezi casa conform regulilor!

Mixează texturile

Știi care este acea lege de care ascultă toate interioarele sofisticate, pline de viață? Ele mixează texturile, refuzând să se conformeze uniformității! Adaugă accente neașteptate camerei tale prin pături și perne aruncate aparent neglijent, care să confere impresia unui spațiu cald și intim, în care îți face plăcere să stai. Dar obiectul decorativ cu cea mai mare putere de a aduce o cameră la viață și de a-și pune amprenta este un covor. La Top Shop ai parte de modele memorabile: covorul 3D în romburi conferă dinamism unei încăperi, ce nu mai poate fi deloc banală după ce a beneficiat de prezența sa.

3D ROMBURI - 180 de lei/mp

Pornește de la o bază simplă

E adevărat că un perete pictat într-o culoare electrică atrage privirile, dar amintește-ți că ești în casa în care vei trăi nu numai acum, când ești entuziasmată de dispoziția ta creativă, dar și atunci când vei fi nervoasă, obosită, iritabilă. Cel mai bine e să păstrezi pereții colorați în nuanțe calde, dar simple, intensificând astfel luminozitatea și spațialitatea interiorului tău. Dacă ai poftă de artă, investește într-un tapet cu model plin de imaginație. Tapetul lavabil pentru dormitor și living Premium Vlies păstrează simplitatea camerei tale și îi conferă o eleganță inestimabilă.

Tapet Lavabil, Premium Vlies, Pentru Living Sau Dormitor, 3552-06 Mit

Apelează la culoare prin intermediul accesoriilor

Nu te vom împiedica să dozezi nuanțe aprinse în încăperea ta, dar fă-o mai degrabă prin accesorii decât prin obiectele de mobilier masive. Un articol statement va spune despre casa ta mai mult decât o mie de cuvinte, impresionându-ți vizitatorii. Alege vaze pline de personalitate, obiecte de artă creative sau o ramă foto colorată, care să adăpostească și să protejeze de uitare cele mai frumoase amintiri din viața ta. Rama multicoloră de la Top Shop, cu 4 poze, este un exemplu fabulos din acest punct de vedere.

Ramă Foto Multicoloră 4 Poze 222534

Îmbină utilul cu plăcutul

Frumoasă și primitoare, o casă trebuie să fie însă și… utilă. Dacă o tratezi doar ca pe un obiect prețios dintr-un muzeu, vei constata că te simți la fel ca la o expoziție de artă ce durează pe termen nelimitat: stingheră. De aceea, e extrem de important să găzduiești în propria casă obiecte care să își dovedească în mod constant utilitatea și rolul estetic. Ți se pare că pierzi prea mult timp la curățenie? Setul cu găleată și mop rotativ Zilan este prevăzut cu un sistem inovativ de centrifugare datorită căruia nu mai e nevoie de un efort fizic susținut pentru a face curățenie. Termini mai repede și te poți bucura apoi liniștită de frumoasa ta baie în care tronează accesoriile de curățenie într-o nuanță apetisantă de roz.

Set Găleată 12 litri cu Mop Rotativ, ZLN1389

Decorează bucătăria și baia

De multe ori ne axăm exclusiv pe dormitoare și living atunci când vine vorba despre decorații și considerăm că baia și bucătăria trebuie doar dotate cu aparatură practică. Dar ține cont de faptul că petreci mult timp și în aceste încăperi, fie că gătești sau că faci o baie cu multă spumă. Să acorzi atenție acestor spații, să le infuzezi cu culoare sau cu texturi care înveselesc e una dintre cele mai importante legi de decor.

Ne place friteuza de la Top Shop colorată în tonuri de roșu, care va reprezenta un accent vibrant perfect pentru bucătăria ta. Chiar și cartofii prăjiți vor fi de două ori mai gustoși! Produsul e dotat cu filtru împotriva mirosurilor neplăcute și se curăță extrem de simplu și de ușor!

Friteuză 1 litru - ZLN4375

O perdea de baie va avea același efect, de grijă pentru detalii! Articolul format din două piese va invita seninătatea mării în căminul tău și va aduce o porție de artă în baia ta. Te vei simți precum într-un sanctuar atunci când te speli!

Perdea Baie Pânzată 2 Piese ZLN1046

Gândește-te la oaspeți

Oricât de frumos ar fi decorată o casă, ea prinde viață mai ales atunci când e folosită, când aragazul e pătat de la cina extraordinară pe care tocmai ai pregătit-o, când oaspeții râd voioși, iar copiii se joacă în tihnă. Una dintre regulile de decorare pentru case fericite este să îți echipezi spațiul gândindu-te la oaspeți! E recomandat să ai mereu așternuturi curate la dispoziție, perne de schimb, un coș cu produse cosmetice ce pot fi folosite de aceștia. Un joc interactiv va face, de asemenea, minuni: jocul Fotbal de masă cu shoturi îi va ține pe băieți și pe fete ocupați și ne amintește tuturor de cele mai amuzante episoade din serialul „Friends”!

Joc Fotbal De Masă Cu Shoturi

Acestea sunt numai câteva dintre regulile de care să ții cont atunci când îți decorezi casa! Ce e mai important este ca aceasta să adăpostească însă obiecte pe care le iubești și să îți reprezinte cu fidelitate personalitatea. Suntem sigure că vei găsi nenumărate exemple de articole, obiecte de decor, gadgeturi și electrocasnice croite pe sufletul tău pe topshop.tv. Dă o raită prin magazinul online și vei descoperi că decorarea căminului nu a fost nicicând mai ușoară și mai plăcută! 

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.