Cum să îți faci casa lună în timp record: 5 produse de curățat pe care să te bazezi întotdeauna

Cum să îți faci casa lună în timp record: 5 produse de curățat pe care să te bazezi întotdeauna

Redactor Andreea Baluteanu

Se apropie Sfintele Sărbători de Paște și gospodinele de pretutindeni au început să deretice cu spor, pentru ca locuința să le aștepte prilejul de celebrare în cea mai bună stare posibilă.

Dincolo de calendarul pe zile care ne salvează de fiecare dată, ajutându-ne să ne organizăm, e important să îți aprovizionezi casa și cu cele mai bune produse de curățat, care să dea dovadă de eficiență, dar să fie în același timp sigure pentru tine și pentru sănătatea familiei tale, dar și pentru bietul și atât de încercatul mediu înconjurător. Iată care sunt opțiunile noastre!

5 produse de curățat pentru o casă care strălucește 

Nu vrem să te speriem, dar atât de inofensivele produse de curățat din magazine nu sunt chiar cea mai bună idee, ba dimpotrivă. Experții au alcătuit o listă de ingrediente care presupun riscuri numeroase la adresa sănătății și care sunt prezente în majoritatea detergenților sau soluțiilor de curățat. Printre acestea se numără dioxan 1, 4 (cancerigen), butoxyetanol (iritant), formaldehidele (cancerigen), amoniacul (iritant), clorul (poate provoca probleme respiratorii sau neurologice), aromele artificiale. Consumer Product Safety Commission din America a ajuns la concluzia că folosim, în medie, circa 150 de chimicale asociate cu alergii, malformații congenitale și cancer în locuințe, iar United States Environmental Protection Agency afirmă că 275 de ingrediente active din produsele antimicrobiene sunt clasificate ca pesticide. Un număr terifiant și o realitate îngrozitoare, pe care o poți contracara însă destul de ușor apelând la produsele de curățat naturale!

Află care sunt produsele de curățat ce nu trebuie să îți lipsească din casă: naturale, sigure și eficiente, care te ajută să faci curat cu o viteză uluitoare.

 1. Soluție de curățat pentru toate suprafețele

De ce ai nevoie:

 • ½ cană de oțet
 • 2 linguri de bicarbonat de sodiu
 • 10 picături de ulei esențial din arbore de ceai sau de lămâie (au proprietăți antibacteriene)

Amestecă toate ingredientele de mai sus cu un pic de apă și umple cu ele un recipient de tip spray. Ca să mai diluezi compoziția și să o faci potrivită pentru uz zilnic, adaugă apă. Agită ca să mixezi bine, aplică direct pe suprafața ce trebuie curățată și șterge cu un prosop moale.

 1. Balsam de rufe

De ce ai nevoie:

 • 5 căni de apă
 • aproximativ 450 de mililitri de balsam natural de păr
 • 2,5 căni de oțet
 • 20 de picături de ulei esențial (opțional, poți renunța la el dacă îți place mirosul balsamului)

Amestecă într-un recipient și apoi toarnă în sticla rămasă de la fostul tău balsam de rufe. Folosește circa ¼ de cană la fiecare spălare și bucură-te de miros sublim și rufe mai moi.

 1. Soluție de curățat suprafețele din bucătărie

 De ce ai nevoie:

 • o parte apă
 • o parte oțet

Amestecă și pulverizează pe orice suprafață, mai puțin pe cele de piatră, granit sau marmură, asupra cărora oțetul poate avea efecte adverse. Folosește, în schimb, alcool sanitar pentru aceste cazuri.

 1. Soluție de curățat cuptorul sau aragazul

De ce ai nevoie:

 • soluția de curățat suprafețele din bucătărie de mai sus
 • sare sau bicarbonat de sodiu

Mai întâi dă drumul la aragaz ca să îl încălzești. Oprește ochiurile și apoi pulverizează pe suprafața murdară soluția pe care ți-am descris-o la punctul de mai sus. După ce ai umezit aragazul, presară sare, lasă să se răcească și apoi șterge cu o lavetă. Dacă murdăria se încăpățânează să rămână la locul ei, folosește bicarbonat de sodiu în loc de apă.

 1. Soluție de desfundat chiuvetele sau căzile

De ce ai nevoie:

 • 2 căni de apă
 • ½ cană de bicarbonat de sodiu
 • ½ cană de oțet (opțional)

Fierbe mai întâi apa. Varsă bicarbonatul de sodiu în scurgere și toarnă apa imediat în urma sa. Chiuveta tot nu s-a desfundat? Înlocuiește apa cu oțetul, acoperă scurgerea și, după ce substanța ta naturală a terminat de „bolborosit” (un efect chimic al combinației de oțet și bicarbonat), descoperă scurgerea și lasă apa fierbinte să curgă de la robinet.

O altă alegere excepțională constă în folosirea produselor de curățat pe bază de enzime. Acestea topesc murdăria, resturile de mâncare și grăsimea, inclusiv cea întărită, grație puterii magice a enzimelor ce descompun materiile organice.

Scapă de toxine! Scapă de mănuși! Alătură-te campaniei HOMEDETOX! Numai pentru cititorii DivaHair, avem o extra reducere de 5% la cele mai bune produse de curățenie de pe enzimag.ro. E super simplu: tot ce trebuie să faci este să introduci codul DHPROMO în câmpul „cod cupon” din coșul de cumpărături și gata, ai bani în plus în pușculiță.

Adăpostește în casa ta aceste produse de curățat naturale și vei proteja nu numai sănătatea familiei, dar vei contribui și la salvarea mediului înconjurător.

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (6)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.