Nu Skin
Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

Cum să îți pui rapid apartamentul la punct după ce te-ai mutat la casa ta

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Mutarea într-o casă nouă este o etapă pe cât de emoționantă, pe atât de copleșitoare. De la despachetarea bagajelor, la mobilare și până la decorarea locuinței, sunt atât de multe lucruri de făcut și de pus la punct!

Ca să reușești să te organizezi cât mai bine și să îți amenajezi casa cât mai repede, trebuie să stabilești un plan de la bun început și să știi cu ce să începi. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să te bucuri de noua casă cât mai repede:

Începe cu lucrurile de bază

Prima și cea mai importantă sarcină pe care trebuie să o bifezi este să mobilezi casa, începând cu piesele mari de mobilier. Asta înseamnă că trebui să alegi patul, mobila de bucătărie, șifonierul și, bineînțeles, electrocasnicele mari.

Deși efortul pe care îl depui la început este mai mare, chiar și din punct financiar, odată ce ai trecut de această sarcină îți va fi mult mai ușor să te organizezi. Poți apela și la un credit de nevoi personale în cazul în care crezi că economiile nu îți vor ajunge să îți pui toată casa la punct și să te muți cât mai repede.

Despachetează pe rând

După ce mobila e pusă la locul ei, e timpul să despachetezi bagajele. Ca să îți fie mai ușor, ar fi bine să ai deja toate lucrurile împachetate și sortate în cutii după fiecare cameră în parte. Apoi, rămâne să decizi cu ce cameră să începi.

Dacă ai copii mici, poți începe cu camerele lor, mai ales dacă sunt mici și trebuie să aranjezi pătuțul în care să aibă un loc unde să doarmă până termini de despachetat. Apoi poți continua cu dormitorul, bucătăria, sufrageria și holul.

Sortează în timp ce despachetezi

Ca să nu te trezești la final, după ce ai pus toate lucrurile la locul lor, că trebuie să iei la rând din nou fiecare cameră ca să aduni gunoiul, încearcă să faci alternativ aceste două sarcini. Folosește câteva cutii goale în care să aduni ambalaje sau lucruri de care nu mai ai nevoie, în timp ce despachetezi și organizezi casa.

În plus, mutarea într-o casă nouă e o ocazie să sortezi lucrurile utile pe care nu le mai folosești, așa că poți profita de moment să faci ordine generală.

Lasă decorarea la final

După ce ai pus fiecare obiect la locul lui, e momentul să îți lași imaginația liberă și să treci la partea plăcută a oricărei mutări. E bine să te ocupi la final de decorarea casei, deoarece ai o imagine de ansamblu a fiecărei camere și îți va fi mai ușor să îți dai seama ce accesorii și obiecte decorative se potrivesc. În plus, întotdeauna ar trebui să începi cu alegerea obiectelor practice și să termini cu aranjarea.

De la perne colorate la ghivece cu flori și lumânări parfumate, toate te vor ajuta să creezi o casă primitoare, unde să te simți bine și să te relaxezi seară de seară.

Chiar dacă o să dureze câteva zile până o să te poți muta în casa cea nouă, cu un plan concret de la bun început o să îți fie mai ușor să termini amenajarea locuinței.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!