Nu Skin

Cum să repari zgârieturile de pe ochelari: este foarte simplu

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Ai observat zgârieturi inestetice pe lentilele ochelarilor tăi? Atunci când zgârietura este mai mică decât o unghie, o poți elimina extrem de ușor folosind ce ai prin casă, precum pasta de dinți sau acetona. Mai întâi, curăță bine lentila, cu ajutorul unei cârpe moi, din microfibră de preferat, apoi aplică una dintre soluțiile de mai jos, iar ochelarii vor fi ca noi!

Soluții pentru a elimina zgârieturile de pe ochelari

Pasta de dinți. Curăță bine lentila cu o cârpă moale, sub jet de apă, și las-o să se usuce. Ai grijă la impuritățile de pe suprafața materialului cu care o ștergi, deoarece orice resturi pot cauza mai multe zgârieturi în procesul de frecare. Pune puțină pastă de dinți pe cârpă și, cu mișcări circulare, freacă toată zona lentilei timp de 30 de secunde. Tipurile de pastă de dinți care conțin bicarbonat de sodiu sunt cele mai bune pentru îndepărarea zgârieturilor. La final, curăță bine lentila cu apă călduță. Dacă observi că nu sunt îmbunătățiri, repetă procedeul de mai multe ori, până când zgârietura dispare.

Descoperă în clipul video de mai jos câteva soluții pentru îndepărtarea zgârieturilor de pe ochelari!

Bicarbonat de sodiu. Utilizează o cârpă din microfibră curată, pentru a nu introduce praf sau alte impurități în zona zgârieturilor. Spală lentila cu apă caldă și săpun. Apoi, amestecă o lingură de bicarbonat cu o cană de apă într-un castron până când se omogenizează și devine o pastă. Înfășoară-ți un deget în cârpă și întinge-l în pastă. În acest mod vei folosi o cantitate mică de soluție. Cu mișcări circulare, timp de 30-40 de secunde, curăță zona cu delicatețe. Ulterior, spală lentila cu apă călduță.

Soluții de curățat. Poți folosi mai multe metode de îndepărtare a zgârieturilor de pe lentilele ochelarilor, iar una dintre ele este folosirea unei soluții de curățat DVD-uri. Aplică o cantitate mică dintr-o astfel de soluție pe zgârieturile de pe lentile. La final, șterge lentila cu o cârpă curată.

Lac de unghii. Ai grijă ca suprafața lentilei să fie bine curățată înainte de orice acțiune. Astfel, aplică lacul de unghii pe zgârieturi și așteaptă să se usuce aproximativ o oră. Ulterior, înmoaie puțină vată în acetonă și îndepărtează excesul. Lacul de unghii va pătrunde în crăpături în timp ce se usucă, acestea devenind practic invizibile.

Folosește periodic cârpa specială a ochelarilor pentru a-i curăța și astfel vei preveni apariția zgârieturilor neplăcute. De asemenea, folosește soluții speciale de curățare sau chiar apă și săpun.

Surse foto: Pixabay

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.2 (21)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta